Jana512 komentáře u knih
Mnoha řidičům, jezdícím v autě, visí zavěšená šnůra korálků. Mnohý z nich možná ani neví, že je to pomůcka ke starobylé, ale velmi účinné modlitbě - modlitbě růžence. Gabriele Amorth nás do hloubky seznamuje s touto modlitbou. Podrobně popisuje tajemství růžence a uvádí do historie této modlitby, kterou nejvíce rozšířil sv. Dominik jako nástroj, který má křesťanům pomáhat v boji s herezemi. I bitva proti Turkům u Lepanta, 7. října 1571, byla vyhrána na přímluvu Panny Marie Růžencové. Také současný papež, který neúnavně pracuje, když potřebuje se na chvíli zastavit, nezavře oči, ale posadí se a modlí se růženec a říká: "To mi pomáhá se uvolnit." Zkusme to i my a svěřujme v této modlitbě vše potřebné a jistě dojdeme pokoje.
Autor, rakouský biskup, věřícím křesťanům, ale i všem lidem, nabízí zamyšlení nad evangeliem, které nám zachycuje důležité okamžiky, představující poslední chvíle Ježíše Krista a jeho lásku, se kterou za nás dává, a tak nám ukazuje nám příklad, jak máme žít i my.
Ve své knize se autor zamýšlí a představuje nám smíření s Bohem a s bližními ve svátosti, jako hluboce osvobozující stutečnost, především pro nás samotné, ale i pro bližní a pro smíření se s přírodou. Osvobozeni od hříchu, chválíme velikost Boha za jeho stvoření s větší vroucností a s vděčností, že přesto že jsme se dopustili chyb, jak na osobní tak na společenské rovině, je nám odpuštěno a Bůh nás nepřestává milovat.
Ke knize, ve které jsem poznávala život řeholních sester kongregace Milosrdných sester svatého Kříže, žijících v různých podmínkách a s různým posláním, se budu ráda vracet.
Autorka v krátkých povídkách popisuje krásu kraje a zvyky, které k němu patří, poetickým způsobem. Protože mi je tento kraj blízký, bylo příjemné zavzpomínat na mně známá místa.
Autor nás vede k hlubšímu zamyšlení, jak prožíváme život, který je potřeba prožít tak, abychom zvládali nejen úspěchy a šťastné chvíle, ale i utrpení a byli připraveni odevzdat svůj život. Učí nás to i příkladem, jak těžké chvíle nečekané nemoci zvládal on sám a jakou posilou byla pro něj odevzdanost Bohu.
Moc milá knížka pro děti s ilustracemi, která v příbězích: Ztracená, Drahokamy, Svatba, Tajemný dar, Benjamín, Lurdský zázrak, Mlýn Panny Marie, Námořník a Voják Petr - může být poučením pro každého, nejen pro děti.
Knihu, která provází myšlenkou papeže Františka každý den, po celý rok 2018, ráda používám a kratičká myšlenka mě provází dnem. Vřele doporučuji.
Odborník na znalosti Bible vysvětluje utrpení Kristovo, jak jej sepsali jednotliví evangelisté. Kniha je bohatým přínosem všem, kdo hledají smysl a význam utrpení, kterému se žádný člověk v životě neubrání, ale které má pro život nesmírnou cenu. Učí nás prožívat utrpení a nezatrpknout - nést je spolu s Kristem.
Toto krátké dílko se vypráví o hledání Krále, jak to známe z příběhu evangelia, avšak ke třem Mudrcům autor přidal čtvrtého, který při svém putování do Betléma k Dítěti, potkává potřebné lidi a snaží se jim pomoci a tím se opozdí. Dítě sice neuvidí v Betlémě, ale setká se s Ním, kdyř byl ukřižován.