Jana512 Jana512 komentáře u knih

S růžencem v ruce S růžencem v ruce Gabriele Amorth

Mnoha řidičům, jezdícím v autě, visí zavěšená šnůra korálků. Mnohý z nich možná ani neví, že je to pomůcka ke starobylé, ale velmi účinné modlitbě - modlitbě růžence. Gabriele Amorth nás do hloubky seznamuje s touto modlitbou. Podrobně popisuje tajemství růžence a uvádí do historie této modlitby, kterou nejvíce rozšířil sv. Dominik jako nástroj, který má křesťanům pomáhat v boji s herezemi. I bitva proti Turkům u Lepanta, 7. října 1571, byla vyhrána na přímluvu Panny Marie Růžencové. Také současný papež, který neúnavně pracuje, když potřebuje se na chvíli zastavit, nezavře oči, ale posadí se a modlí se růženec a říká: "To mi pomáhá se uvolnit." Zkusme to i my a svěřujme v této modlitbě vše potřebné a jistě dojdeme pokoje.

14.10.2018 5 z 5

Láska až do krajnosti Láska až do krajnosti Reinhold Stecher

Autor, rakouský biskup, věřícím křesťanům, ale i všem lidem, nabízí zamyšlení nad evangeliem, které nám zachycuje důležité okamžiky, představující poslední chvíle Ježíše Krista a jeho lásku, se kterou za nás dává, a tak nám ukazuje nám příklad, jak máme žít i my.

19.08.2018 5 z 5

Bůh je větší než tvé srdce Bůh je větší než tvé srdce Valentino Salvoldi

Ve své knize se autor zamýšlí a představuje nám smíření s Bohem a s bližními ve svátosti, jako hluboce osvobozující stutečnost, především pro nás samotné, ale i pro bližní a pro smíření se s přírodou. Osvobozeni od hříchu, chválíme velikost Boha za jeho stvoření s větší vroucností a s vděčností, že přesto že jsme se dopustili chyb, jak na osobní tak na společenské rovině, je nám odpuštěno a Bůh nás nepřestává milovat.

07.08.2018 5 z 5

15 dní s blahoslavenými Milosrdnými sestrami Svätého kríža 15 dní s blahoslavenými Milosrdnými sestrami Svätého kríža M. Benedicta Roggen

Ke knize, ve které jsem poznávala život řeholních sester kongregace Milosrdných sester svatého Kříže, žijících v různých podmínkách a s různým posláním, se budu ráda vracet.

04.08.2018 5 z 5

Za vůní stezek, cest a dálek Za vůní stezek, cest a dálek Ivanka Radilová

Autorka v krátkých povídkách popisuje krásu kraje a zvyky, které k němu patří, poetickým způsobem. Protože mi je tento kraj blízký, bylo příjemné zavzpomínat na mně známá místa.

04.08.2018 5 z 5

Viděl jsem věčnost Viděl jsem věčnost James Manjackal

Autor nás vede k hlubšímu zamyšlení, jak prožíváme život, který je potřeba prožít tak, abychom zvládali nejen úspěchy a šťastné chvíle, ale i utrpení a byli připraveni odevzdat svůj život. Učí nás to i příkladem, jak těžké chvíle nečekané nemoci zvládal on sám a jakou posilou byla pro něj odevzdanost Bohu.

25.06.2018 4 z 5

Zdrávas, Maria Zdrávas, Maria Bruno Ferrero

Moc milá knížka pro děti s ilustracemi, která v příbězích: Ztracená, Drahokamy, Svatba, Tajemný dar, Benjamín, Lurdský zázrak, Mlýn Panny Marie, Námořník a Voják Petr - může být poučením pro každého, nejen pro děti.

29.05.2018 5 z 5

Evangelium na každý den 2018 Evangelium na každý den 2018 kolektiv autorů

Knihu, která provází myšlenkou papeže Františka každý den, po celý rok 2018, ráda používám a kratičká myšlenka mě provází dnem. Vřele doporučuji.

22.01.2018 5 z 5

Vydán lidem do rukou Vydán lidem do rukou Carlo Maria Martini

Odborník na znalosti Bible vysvětluje utrpení Kristovo, jak jej sepsali jednotliví evangelisté. Kniha je bohatým přínosem všem, kdo hledají smysl a význam utrpení, kterému se žádný člověk v životě neubrání, ale které má pro život nesmírnou cenu. Učí nás prožívat utrpení a nezatrpknout - nést je spolu s Kristem.

21.04.2019 5 z 5

Čtvrtý z mudrců Čtvrtý z mudrců Henry Van Dyke

Toto krátké dílko se vypráví o hledání Krále, jak to známe z příběhu evangelia, avšak ke třem Mudrcům autor přidal čtvrtého, který při svém putování do Betléma k Dítěti, potkává potřebné lidi a snaží se jim pomoci a tím se opozdí. Dítě sice neuvidí v Betlémě, ale setká se s Ním, kdyř byl ukřižován.

04.01.2019 5 z 5