JanickaP JanickaP komentáře u knih

Hrdina Hrdina Samantha Young

Tak tahle kniha vazne nezklamala....hltala jsem ji od zacatku az do konce...a priznam se, precetla jsem ji za jeden den a kvuli ni jsem spala jen 3hodiny :-D ale stalo to za to...pro me asi nejlepsi kniha od Samanthy...davam plno *...a ještě podotknu, že jsem se u knihy náramně bavila..její vtip mě dostal

24.01.2017 5 z 5

Zaslíbená Zaslíbená Jodi Ellen Malpas

Popravdě to není žádná extra super kniha, ale je čtivá a na odpolední oddychovku je jako stvořená. Trochu mě teda vadilo jméno Miller, taky mohla autorka vymyslet nějaké víc sexy a ne jméno znějící jako příjmení :D

17.01.2017 4 z 5

Duhový had Duhový had Barbara Wood

Tuto knihu mi pujcila kolegyne z prace...ona z ni byla doslova nadsena, ja popravde uz tolik ne. Ta romanticka zapletka je krasna, bez ni by to bylo vlastne uplne o nicem. Je pekne jak popisuji australskou krajinu a domorode zvyky, take jsem si rikala, ze se to da srovnat s dnesni dobou, kdy se uprednostnuji ohromne firemni podniky na misto krasnych poli a luk. Ale cist o tom 500 stranek? To uz mi prijde dost, a proto jsem musela nekolikrat preskakovat srany,aby se doatala na zajimavejsi cast prubehu.

01.01.2017 4 z 5

Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

I přes velké množství stránek se dá knížka rychle přečíst, jelikož se hezky čte. Co se týče děje, byly momenty, když jsem se od knížky nemohla odlepit a pak zase bylo několik stran, které bych mohla klidně přeskočit. Ale jelikož Cizinku zbožňuji, už se těším až začnu číst další díl.

30.06.2016 4 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Ja tedy dodavam chvalu na knihu...cely ten dej me okamzite vtahl...jen bych sama za sebe pocitala trochu s jinymi konci jednotlivych postav ;-) ale jinak skvela prace...

12.06.2016 4 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Tez radim tuto knizku ke svym oblibenym...proste me dostava, jak Jojo dokaze psat tak jednoduse,vim,ze kdyz si k jejim kniham sednu vecer dokazu bez problemu prelouskat nekolik desitek stran bez problemu. Posledni dopis od tve lasky me prekvapil v tom,ze si clovek muze v prubehu cteni domyslet,jak to vlastne vse bylo,kdo je kdo...tim pro me byla tahle kniha zajimava, jelikoz jsem se s tim u Jojo jeste nesetkala...dokaze prekvapovat :-) jasne,je to kniha po ktere clovek uz po druhe zrejme nesahne,ale ja ty jeji romany proste zeru :-P

21.05.2016 4 z 5

Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Jsem v polovine knihy a to uz asi mesic. Uz prvni pulku jsem kousala pekne dlouho a a do te druhe ne a ne se chtit zacist. Nevim proc,vsichni peji ody na tuto knihu,ale ja proste asi nenasla cestu k tomu pribehu. Je to fakt silny pribeh, vubec to co zaziva Greta,je to silna osobnost,ale myslim,ze prozatim necham knizku rozectenou ve skrini. Treba se jednoho dne dokopu ji docist,verim ze ten pribeh ma velkou silu,jen me to zatim nejak dva krat neoslovilo.

17.05.2016 3 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Jojo nezkalama,ale musim priznat,ze me tento pribeh nevtahl jako treba jeji kniha Nez jsem te poznal. Stribrna zatoka je oddechovka na pozdni vecery, je ctiva a zadne slozitosti v deji nema,vse plynule navazuje, takze se nestane,ze i kdyz nedavate chvili pozor na to, co ctete, nic duleziteho vam neunikne. Ja osobne jsem obcas mela problem s pohledem ze strany Kathleen...prisly mi nudne,takze jsem preskakovala nektere pasaze. Ale celkove hodnotim 4 hvezdickami,jelikoz to proste dopadne tak,jak ma ;-)

17.05.2016 4 z 5

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Moc jsem nevěděla, co od této knihy čekat....řekla bych, že mě překvapila více, než jsem očekávala....skvělý nápad s krátkými kapitolami...to mě prostě bavilo,žádné velké okecavani o nicem, jak někdy bývá...prostě se v dané kapitole řeklo nejdůležitější a šlo se dal. Není to jedna z těch knih, ktere bych hltala a nemohla se odtrhnout, ale i na tak velky pocet stran, jsem ji precetla rychle. Hodnotim velice kladne.

21.03.2016 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Musela jsem se do teto knizky nejprve zacist. Hned jak me do sebe knizka vtahla, zacly moje komspiracni teorie o tom kdo, co, proc, s kym... Kdyz uz vim zaver musim rici, ze jednou jsem se trefila, kdo za vsim ma prsty, pak me ale autorka zase zavedla na jinou cestu, po ktere jsem sla az skoro dokonce, nez mi to opet docvaklo. Strasne hezky se mi tahle knizka cetla, jsem rada, ze jsem ji zaradila mezi kategorii ,,Precteno". Davam palec hore ;-)

23.02.2016 4 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Jsem zhruba ve trictvrte knizky...popravde uz od zacatku premyslim, zda mam knizku docit. Jsou v ni pasaze, ktere bych nejradsi preskocila, jelikoz mi prijdou nudne, pak jsou tu pasaze, ktere me dokazi vtahnout a nepusti (vtine dialogy, naznak sblizeni Lou a Willa), ale je tu jedno velke ALE...jsem proste typ cloveka, ktery miluje dobre konce...dva naprosto odlisni lide se sblizi natolik, ze zjsiti, ze bez sebe nemuzou zit a miluji se do konce spolecneho zivota...a proste mam pocit, ze to tady tak neskonci a uz ted se bojim, ze to Will vzda. Nadeje umira preci posledni, nemuzu se smirit s pocitem, ze tohle je jedna z tech knizek, kdy takovej "hepik" proste neprijde. Ale i presto budu muset knizku nejspis docist, nedalo by mi to spat...zvlastni roman, jednoduse napsany, ale s tak drtive tezkym pribehem, az se mi stahuje zaludek...po docteni poslednich stranek jsem byla cela ubrecena a je mi ouzko z toho, ze tohle se proste deje i v realu.

14.02.2016 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Velmi pekne napsana. Ctiva knizka, od ktere jsem se nemohla odtrhnout. Dobre propojeni pribehu z ruznych dob. Skvela prace autorky.

13.02.2016 5 z 5

Grey Grey E. L. James (p)

Dlouho jsem na ni cekala...knizku jsem precetla behem 2 dni...je fajn si cist pribeh zase z pohledu Christiana...rekla bych ze to uceluje vlastne cely ten pribeh (zatim prvniho dilu)...i kdyz jsem ocekavala trochu vice, nemuzu se dockat pokracovani z pohledu pana Greye...doufam, ze to ma autorka v planu ;-)

12.02.2016 5 z 5