Janík511 Janík511 komentáře u knih

Nebeský vězeň Nebeský vězeň Carlos Ruiz Zafón

Zajímavá kniha, jedná se pouze o část příběhu. Předešlé díly jsem nečetla, ale nevadí mi to. Třeba časem přečtu i jiné. Za mě přiměřený počet stran obsahu.

07.11.2020 4 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Nelíbila, podobný začátek jako u Duch domu A. Děj nezáživný, nudila jsem se a žádný pořádný závěr ani kniha neměla. Tohle se nepovedlo.

05.11.2020 3 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

(SPOILER) Za konec dávám o hvězdičku více. Jinak do poloviny se toho moc neděje, ale zombie, která se vyhrabe sama z hrobu a děsí živé, tak to bych opravdu nečekala. Bylo to hodně nereálné, místy děsivé a šílené zároveň. Normálně tento žánr nečtu, spíše mě přemohla zvědavost. Jednu knihu si ale ještě od autorky přečtu, čím překvapí.

04.11.2020 4 z 5

Utajená léta Utajená léta Barbara Hannay

Krásný, dojemný příběh o lásce, oddanosti a rodinných hodnotách napříč generacemi. Kniha se mi velmi líbila, konec byl hodně růžový, ale to se dalo čekat.

02.11.2020 5 z 5

Noční pták Noční pták Brian Freeman

Dlouho jsem se na knihu těšila, šetřila si ji a nakonec velké zklamání. Děj neskutečně jalový, Frost byl jen sympatický, ale neschopný strážce zákona. Nechápu, že vůbec něco řešil a nakonec se ohrožení lidé museli zachránit téměř sami. Takhle by to opravdu nešlo, od půlky už mě kniha jenom iritovala a chtěla jsem rovnou skočit na konec. Nechápu, jak může mít vysoké hodnocení, rozhodně si ji nezaslouží.

31.10.2020 3 z 5

Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

První kniha od této autorky a zase tak úžasná nebyla. Jednoduchý, nenáročny děj bez nějakého komplikovaného děje. Kniha je spíš pro náctileté čtenáře. Ještě si ale přečtu jeden díl, který už mám doma a nadále rozšiřovat sbírku nemíním. Už jsem asi trochu více rozmlsaná lepšími oddechovými knihami.

28.10.2020 3 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Série od této autorky byla hodně vychvalovaná, tak jsem zkusila tento díl. Nejspíše to ale nebyla dobrá volba. Celý děj knihy příliš romanticky nepůsobí a pár stran na konci už ji nezachrání. Očekávala jsem od ní daleko více, ale pouze málo jsem dostala. Takže vyšší hodnocení nemůžu dát, prostě si ji nezaslouží.

25.10.2020 3 z 5

Zatímco jsi spala Zatímco jsi spala Kathryn Croft

Prozatím knihu odkládam, nějak se nemůžu začíst. S podobnou tématikou už je knih moc a tohle je zase další v řadě. Třeba se k ní časem vrátím, teď mě opravdu nebaví.

23.10.2020

Cos to udělal? Cos to udělal? Matthew Farrell

Kniha plná zvratů, i když jsem ke konci už odhadla viníky. Nebyla špatná, ale na plný počet mi ještě něco chybělo. Určitě stojí za přečtení.

22.10.2020 4 z 5

Ve tvých snech Ve tvých snech Kristan Higgins

Krásná kniha, krásný příběh. Co více si přát k pošmurným podzimním dnům.

21.10.2020 5 z 5

Černé léto Černé léto M. W. Craven

I druhý díl si zaslouží plný počet hvězdiček. Tentokrát Tilly nedostala tolik prostoru a i případ nebyl úplně podle mého, přesto velmi dobře vykreslen a do poslední chvíle jsem netušila, kam se Elizabeth poděla, zda ještě žije. Za mě určitě lepší Loutkové divadlo, které se mi líbilo o něco vice. Budu se ovšem těšit na další díl.

20.10.2020 5 z 5

Chrastění kostí Chrastění kostí Fiona Cummins

Vzdávám to, po skoro 100 stranách jsem se nedokázala začíst a vlastně mě to ani nebaví. Tohle nestojí za to se tím vůbec prokousávat. Vezmu si do ruky raději něco záživnějšího.

18.10.2020 1 z 5

Tajná přísada láska Tajná přísada láska Poppy J. Anderson

Jedna velká romantika se sladkou tečkou na konci. Hrdinka mi přišla až zbytečně podrážděna a nedůvěřivá, zato Andrew si získal mé srdce. Byl mi neskutečně sympatický. Jen konec mi přišel už trochu moc, nevěřím, že by se vzdal tak lehko své luxusní restaurace a života v Bostonu.

17.10.2020 4 z 5

Zlaté časy Zlaté časy Anne Jacobs

Neskutečně dojemný příběh o tom co bylo, mohlo být a nakonec nebylo. Smutný příběh, který mě dostal. Další díly ale číst nebudu, jeden díl mi stačil.

16.10.2020 5 z 5

Sedm hrobů a jedna zima Sedm hrobů a jedna zima Christoffer Petersen

Jednoduchý, ale zajímavý příběh z Gronska. Vrah byl sice odhalen o něco dříve, ale nevadilo mi to. Od knihy za pár korun jsem neměla žádné očekávání, ale mile mě překvapila.

15.10.2020 4 z 5

Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Rozhodně zajímavá kniha plná napětí. Hlavní vyšetřovatel mi přišel těžko uvěřitelný a navíc kouří trávu! Tohle bych teda nečekala. Přece jenom na plný počet mi něco málo chybělo. Ovšem ráda si časem přečtu pokračování.

14.10.2020 4 z 5

Najdu si tě všude Najdu si tě všude Elsebeth Egholm

Kniha s velkým potenciálem, který byl využit. Možná měla kniha pomalejší rozjezd, ale od půlky už nabral takový spád, že jsem se nemohla odtrhnout. Zaslouží si plný počet hvězdiček. Budu se těšit na další díl. Rozhodně doporučuji těm, komu se líbilo Loutkové divadlo nebo V kleci.

10.10.2020 5 z 5

Žár a led Žár a led Simona Ahrnstedt

Jednoduchý děj a ústřední dvojice mi byla taktéž sympatická. Takže za mě ano.

04.10.2020 4 z 5

Seznam snů a neřestí Seznam snů a neřestí Alison Bliss

Tentokrát mě kniha od autorky příliš nebavila. Příběh Sama a Leah jsem přímo hltala, ale tato zápletka mi přišla nezajímavá a ani konec ji nezachránil. Každopádně dávám autorce šanci na restart.

02.10.2020 3 z 5

Nepřátelé a milenci Nepřátelé a milenci Simona Ahrnstedt

Náhodou jsem narazila na tuto sérii a hned první díl mě zaujal. Romantika podle mého gusta. Žádné přehnané popisy sexu a děj má navíc hlavu a patu. Hlavní hrdinové mi byli příjemní a jen bych vytkla Natálii málo zkušeností s muži, na to jak byla chytrá, tak neskutečně naivní. Ovšem konec dobrý, všechno dobré.

01.10.2020 5 z 5