Janizoun Janizoun komentáře u knih

Nespoutaná Nespoutaná Kathryn Taylor

Tak tyto knihy jsou opravdu "oddechovky", ale sdílím stejný názor, je to lepší než slavných "Padesát odstínu šedi..." A opravdu čekáte co bude dál, tak šáhnete po dalších dílech :-) Podruhé to číst nebudu :-)

19.08.2022 3 z 5

Utajený les Utajený les David Haskell

Tak tato kniha je nádhera, je v ní spoustu informací, zajímavostí o přírodě. Četla jsem déle než jiné knihy, ale tato kniha k tomu vybízí, nejde jí číst jako "román" , ale jako třeba "učebnici", z které si toho chcete hodně zapamatovat. Tato kniha stojí za to, aby v paměti zůstala. Doporučuji všem co milují přírodu, je to "eňo ňůňo" :-)

19.08.2022 5 z 5

Dívka s pomeranči Dívka s pomeranči Jostein Gaarder

Ke knížce jsem se dostala náhodou, má starší dcera jí dostala k Vánocům a dodnes jí nečetla :-( Já se do ní před časem ze zajímavosti pustila a je škoda, že ležela tak dlouho v knihovně. Je to velmi pěkná, čtivá kniha. Také si myslím, že je správně určená pro mládež. I mně jako dospělé se knížka velmi líbila.

18.08.2022 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Tato kniha mě tedy moc nebavila. Nebyla úplně špatná, ale ani nic moc. Byla to má první kniha od tohoto autora a za mě zklamání. Zkusím jinou knížku, abych autora hned "neházela do jednoho pytle..." , dám mu šanci :-)

18.08.2022 3 z 5

Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Harry Potter je mého syna mládí..., tak se velmi dotkl i mě :-) Přečetla jsem všechny díly a jsem hrdá fanynka Harryho Pottera :-) V té době, kdy byl aktuální byl super, něco nového co tu ještě nebylo a dnes dílo Harryho Pottera nebylo ještě překonáno. Byly to knihy pro děti, pak pro mládež ... a byly a jsou to super knihy stále i pro mě, má srdcovka :-)

18.08.2022 5 z 5

Červený adresář Červený adresář Sofia Lundberg

Krásný příběh, který mě dojal a konec knihy, který mě rozplakal. Ten konec ..., ale to je život a tato kniha mi skutečný život velmi připomíná. Přečteno jedním dechem.

15.08.2022 5 z 5

Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar

Můj oblíbený pan spisovatel. Takto psát "dobrodrůžo" pro děti uměl psát jen on. A doteď jsem nenalezla nikoho, kdo by ho nahradil, je nenahraditelný. Doporučuji bez výjimky všechny knihy od pana Jaroslava Foglara, jsou jak pro děti, tak i pro dospělé.

15.08.2022 5 z 5

Archeologie a dálkový průzkum Archeologie a dálkový průzkum Martin Gojda

Tato kniha má čestné místo v mé knihovně. Je mi líto, že zde nemá hodnocení, musím to napravit :-) Kniha je nabitá vědomostmi, historií, průzkumy... vším co se týká archeologie. Má v sobě mnoho informací, mnoho textu, méně obrázků, což mi vyhovuje... Asi je jen pro ty, které archeologie zajímá. Za mě skvělá kniha. Doporučuji :-)

14.08.2022 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Tak jak kolem těchto knih bylo "humbuku", tak to byla bída. Sexuální části no, budiž. Ale ten zbytek... , druhou hvězdičku dávám autorce jen za práci "kolik tomu dala stran" :-), stačilo by tak asi pro mě v této knize maximálně 150 stran :-)

14.08.2022 2 z 5

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Tato knížka mě velmi zaujala, četla jsem jí dvakrát hned za sebou :-) Knížka je velmi zajímavá. Jedna z těch, kterou by si měli všichni přečíst a možná by bylo na tom světě i o trochu lépe ;-)

14.08.2022 5 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Krásný, dojemný příběh. Chválím autora. Díky knize jsem si pořídila i Gumpa plyšáka :-) Četla jsem knihu i poslouchala audio, oboje skvělé.

Anička malířka Anička malířka Eduard Petiška

Nejoblíbenější knížka mojí dcery (7 let ), dříve i má velmi oblíbená :-) Knížka plná fantazie, nádhera. Tuto knihu doporučujeme :-)

Jak zvířátka pekla koláče Jak zvířátka pekla koláče Martina Kavková

Mně i dětem se moc knížka líbí :-) Zvířátka si chtějí upéct koláče ve veršované podobě, oceňuji.
Změna, která se mně líbí. Mé děti i já dáváme 5 hvězdiček a knížku doporučujeme :-)

13.08.2022 5 z 5

Nové pohádky o dopravních značkách Nové pohádky o dopravních značkách Peter Stoličný

Krásná, naučná knížka o dopravních značkách. Každá značka má svůj příběh... Opět mě autor knihy nezklamal, chválím super nápad.
Za mě 5 hvězdiček :-)

Opička na prázdninách Opička na prázdninách Peter Stoličný

Velmi mě i mé děti opička Skořice dostala. Neustále jí musím dětem číst :-) Je velmi oblíbená, děti jí zbožňují. Je to velmi podařená knížka o slušném chování. Oceňuji autorovu schopnost humorným způsobem děti poučit. Chválím a doporučuji všechny tři knížky o opici Skořici , která skvěle čaruje :-)

Opičko, netrucuj Opičko, netrucuj Peter Stoličný

Sovák - Dík za váš smích! Sovák - Dík za váš smích! Slávka Kopecká

Nádhera. Všechny čtyři knihy pana Sováka ihned doporučuji, "vo tom žádná" :-)

Teorie relativity a jiné eseje Teorie relativity a jiné eseje Albert Einstein

To se nedá komentovat, to se musí přečíst :-)

Hup a Hop Hup a Hop Jiří Kafka

Má další oblíbená knížka, má srdcovka z dětství.
Krásná knížka, líbila se moc i mým dětem, všem ty malé opičáky doporučuji :-)

Povídání o pejskovi a kočičce Povídání o pejskovi a kočičce Josef Čapek

Krásná knížka, kterou by měli znát všichni :-) Myslím, že v době pana Čapka, ale i dnes tato kniha patří mezi nejlepší, nejkrásnější pohádky. Děti se aspoň seznámí i s tím "jak to chodilo" v minulosti.
Například pohádka "Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen", je pro malé děti sice zprvu nepochopitelná, ale vysvětlit se jim dá ;-)