Jarda Burgan komentáře u knih
Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že dám max 3 hvězdičky. Poté byly chvíle, kdy jsem si říkal, že dám min 5 hvězdiček. Nakonec tedy 4 a 70%.
Zrůdná komunistická ideologie v praxi. Miluji knihy, kde není nutné se prokousávat 80 stránkami, než se něco začne odehrávat. Tato kniha to 100% splňuje.
90%
Velice kvalitní thriller. Určitě v budoucnu budu pokračovat v serii Willa Trenta.
85%
Pohádka pro dospělé a možná i pro děti? Fantasy opravdu nemusím, nicméně zkusit se má vše. Nelituji a časem dám i Pána prstenu.
Tak tohle jsem nedal. Přečetl jsem 60 stran a odložil jsem. Nevím, zda to bylo tím, že předchozí kniha byla od Folleta. Nicméně autor na můj vkus až příliš kupí popisy a děj se tím výrazně brzdí.
90%
Tak ten závěr jsem vůbec nečekal. Dokonolá kniha s velmi originálně strukturovaným příběhem.
90%
Občas literatura faktu. Ale pokud má člověk rád historii, nevadí to. Celkově výborná kniha
80%
Nenudí, netáhne se, má to spád. Ale něco tomu trochu chybí. Celkově ovšem velmi dobrá kniha
Bible bro bakalářské studium na ekonomce. Nicméně Robert Holman je lepší.
To byla taková nudná slátanina.
Ekonomie je v pozitivním slova smyslu věda "selského rozumu". Zbytečná komplexnost a přemíra proměnných veličin ekonomii pouze škodí a slouží k tomu, že si ji jedinci věřící v efektivní rozdělování zdrojů ze strany státu a byrokratů ohýbají ve svůj vlastní prospěch.
Mám 100% opačný názor od Jakuba Lyska - viz komentář níže.
35%
Nejlepsí základní ekonomický exkurz od českoho autora. Velice čtivé doplněné příklady z praxe. Každý ví, že ekonomie je věda politická. Takže dopředu upozorňuji, že levičák, který si myslí, že zdroje dokáže nejefektivněji přerozdělit stát, by si raději publikaci brát neměl.
90%
Kniha možná je brutální, nicméně se jedná o velmi dobrý dokumentární popis tragické kapitoly dějin Číny.
75%
Od gymplu jsem začínal chápat, že komunismus je nebezpečná ideologie. A ve stejné době jsem četl tuto knihu. Po přečtení jsem si byl jist, že totalitní systémy s komunismem zvlášť jsou zrůdná a zločinná myšlení.
99%
TOP 10. Čtivost dotažená k dokonalosti bez laciných klišé. Nicméně jsem to už někde a někdy četl trochu v jiném kabátě,....že by v Pilířích země?
90%
Souhlas s Rockwoodem. Děj odehrávající se pouze na silnici mě vytáčel, ale přesto jsem se nemohl odtrhnout. Prostě PECKA.
88%
Syrové až brutální (ač brutální scény jsou popisovány "jen tak mimochodem"), silně protikomunistické (to mám rád), mající spád, čtivé.