Jarda Burgan komentáře u knih
Od gymplu jsem začínal chápat, že komunismus je nebezpečná ideologie. A ve stejné době jsem četl tuto knihu. Po přečtení jsem si byl jist, že totalitní systémy s komunismem zvlášť jsou zrůdná a zločinná myšlení.
99%
Kniha možná je brutální, nicméně se jedná o velmi dobrý dokumentární popis tragické kapitoly dějin Číny.
75%
Zrůdná komunistická ideologie v praxi. Miluji knihy, kde není nutné se prokousávat 80 stránkami, než se něco začne odehrávat. Tato kniha to 100% splňuje.
85%
Pohádka pro dospělé a možná i pro děti? Fantasy opravdu nemusím, nicméně zkusit se má vše. Nelituji a časem dám i Pána prstenu.
To byla taková nudná slátanina.
Ekonomie je v pozitivním slova smyslu věda "selského rozumu". Zbytečná komplexnost a přemíra proměnných veličin ekonomii pouze škodí a slouží k tomu, že si ji jedinci věřící v efektivní rozdělování zdrojů ze strany státu a byrokratů ohýbají ve svůj vlastní prospěch.
Mám 100% opačný názor od Jakuba Lyska - viz komentář níže.
35%
Syrové až brutální (ač brutální scény jsou popisovány "jen tak mimochodem"), silně protikomunistické (to mám rád), mající spád, čtivé.
90%
Tak ten závěr jsem vůbec nečekal. Dokonolá kniha s velmi originálně strukturovaným příběhem.
Velice kvalitní thriller. Určitě v budoucnu budu pokračovat v serii Willa Trenta.
80%
Nenudí, netáhne se, má to spád. Ale něco tomu trochu chybí. Celkově ovšem velmi dobrá kniha
Nejlepsí základní ekonomický exkurz od českoho autora. Velice čtivé doplněné příklady z praxe. Každý ví, že ekonomie je věda politická. Takže dopředu upozorňuji, že levičák, který si myslí, že zdroje dokáže nejefektivněji přerozdělit stát, by si raději publikaci brát neměl.
90%
TOP 10. Čtivost dotažená k dokonalosti bez laciných klišé. Nicméně jsem to už někde a někdy četl trochu v jiném kabátě,....že by v Pilířích země?
90%
Dobrá kniha ve které mi ovšem chybí trochu individuálních lidských osudů a příběhů. Jinak bych dal 4 hvězdy.
55%
Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že dám max 3 hvězdičky. Poté byly chvíle, kdy jsem si říkal, že dám min 5 hvězdiček. Nakonec tedy 4 a 70%.
Tak tohle jsem nedal. Přečetl jsem 60 stran a odložil jsem. Nevím, zda to bylo tím, že předchozí kniha byla od Folleta. Nicméně autor na můj vkus až příliš kupí popisy a děj se tím výrazně brzdí.
90%
Občas literatura faktu. Ale pokud má člověk rád historii, nevadí to. Celkově výborná kniha
Bible bro bakalářské studium na ekonomce. Nicméně Robert Holman je lepší.