jaroiva jaroiva komentáře u knih

Havran z Předklášteří Havran z Předklášteří Ellis Peters (p)

Tento příběh mi připadal docela nezajímavý. Zezačátku to vypadalo slibněji, než po dočtení celé knížky. Budu-li si chtít některé Cadfaelovy příběhy přečíst znovu, tento to nebude.

07.06.2018 2 z 5

Ať ti to vyjde Ať ti to vyjde neznámý - neuveden

Myslela jsem, že to bude nějaká krátká humorná knížka, ale je to knížka citátů. V okamžiku, kdy mi dorazila v balíčku domů, jsem se podivila, jak je maličká, ale hned jsem se začetla a musím říct, že přesně něco podobného jsem právě potřebovala slyšet. Tedy, když mi to nikdo neřekl, musela jsem si asi takovou věc koupit sama. Jo, dějí se divy na tomto světě.

"Vítr nezměníme, ale můžeme jinak natočit plachtu".

06.06.2018 3 z 5

Jídlo na prvním místě Jídlo na prvním místě Melissa Hartwig

Dočetla jsem teorii a teď ta praxe....

17.05.2018 5 z 5

Veliké tajemství Veliké tajemství Ellis Peters (p)

Příběh dobrý, všechno super, jenomže jsem věděla, jak to je, už v půlce knihy a tak druhá polovina čtení pro mě byla utrpením. Čekat, kdy už to konečně napíše... doufala jsem v nějaké překvapení alespoň v podobě pohnutek bratra Fidelise, ale ani to se nekonalo.

16.05.2018 4 z 5

Pouť nenávisti Pouť nenávisti Ellis Peters (p)

Tak úplně mi nesedl sám příběh nenávistného poutníka, ale líbilo se mi znovu setkání s Olivierem a omáčka, patřící spíš k celkové linii Cadfaelovy série, propojení jednotlivých knih.

01.05.2018 3 z 5

Ďáblův novic Ďáblův novic Ellis Peters (p)

Celý příběh se mi celkem líbil, Meriet mi od začátku byl sympatický. Akorát důvody, kvůli kterým se vraždilo mi připadaly jako z nějaké jiné knihy...Celkově OK, ale jiné příběhy bratra Cadfaela se mi líbily víc.

26.04.2018 3 z 5

Šestá kolona Šestá kolona Robert A. Heinlein

První asi pětina knížky mě nebavila a nebýt to Heinlein, a nebýt čtenářské výzvy (napsáno před r. 1950), asi bych to odložila. Nakonec se to ale dostalo do otáček.
Boj Američanů s Panasiaty... je na tom poznat čerstvě poválečná nálada. Tahle knížka asi nebude moc překládaná do východních jazyků :)

21.04.2018 3 z 5

Panna v ledu Panna v ledu Ellis Peters (p)

klasika Cadfael, předešlý díl mi nasadil už vyšší laťku, ale jako oddechovka stále dobré, i když některé náhody už jsou až moc náhodné. Přemýšlím, jak rychle mrzne víno. Kolik mělo tehdy procent alkoholu...

17.04.2018 4 z 5

Nebojme se tchyně Nebojme se tchyně Ivan Krejčí

krátká malá knížečka, tak akorát na jedno otevření a přečtení ve frontě na poště nebo při sezení na wc :)
aneb vtípků na adresu tchyní není nikdy dost

28.03.2018 3 z 5

Aladinův faktor Aladinův faktor Jack Canfield

Líbil se mi nosný příběh Aladina, jinak mi to přišlo ale moc takové... americké. Asi už jsem někde jinde, protože Slepičí polévka se mi kdysi moc líbila.

23.03.2018 3 z 5