Jaroslav.ch komentáře u knih
Jde o mimořádnou knihu, kterou je jistě vhodné si prostudovat a nikoliv jen přečíst. Ačkoliv vyžaduje od čtenáře jisté znalosti, tak je vhodná i pro širší veřejnost.
Není chybou autora, že někteří čtenáři nedokážou ocenit toto dílo a svoje neznalosti, případně neochotu hlubšího uvažování, kompenzují nízkým hodnocením. To považuji za hloupé a přízemní.
Vynikající kniha určená pro širokou veřejnost. Opravdu doporučuji přečíst všem. Pokud fyzika není Vaše parketa, nebojte se, autor umí dobře vysvětlovat a něco si z toho opravdu odnesete.
I přes určité nedostatky doporučuji knihu k přečtení. Pokud se chce čtenář dozvedět něco dalšího o A. Turingovi, pak mohu doporučit knihu Muž, který věděl příliš mnoho : Alan Turing a první počítač od autora David Leavitt, nakladatelství Argo/Dokořán.
Vynikající kniha odborného charakteru určená především teoretickým matematikům.
Autorka se v této své silně kontroverzní knize dopustila mnoha nepřesností a zjevně i úmyslných lží s cílem poškozovat nejen naši zemi jako takovou, ale také značně dehonestovat české občany a naše předky. Už samotný název knihy je problematický. Lživý a v mnoha směrech nenávistný obsah knihy mě přesto vyděsil. Autorka dělá z pachatelů oběti a naopak. Určitým způsobem na několika místech své "zvrácené" knihy naznačuje, že jsme měli zůstat poskoky mocnějších.
Tuhle knihu může adorovat snad jen vlastizrádce nebo pomatený čecháček, který se vyžívá v sebemrskačství.