jasmína jasmína komentáře u knih

V korunách stromů - Pohádky s křídly V korunách stromů - Pohádky s křídly Ludmila Bakonyi Selingerová

Opravdu krásná a navíc poučná kniha pro děti s hezkými příběhy a budu shánět i další dvě, které autorka napsala.

09.04.2019 5 z 5

Dvě veselé pohádky Dvě veselé pohádky František Hrubín

Proč dává dark.ma93 jen dvě hvězdičky , když hodnotí kladně? Mně to může být samozřejmě fuk, ale když bude vyšší počet hodnocení, zbytečně to ubere knize body.....

Všímám si toho i u jiných uživatelů a hodnocení.

Třeba kniha je výborná, ale poté vidím jen dvě hvězdičky..... a nějak mi to rozum nepobírá.

Není to má věc, ale můj názor.

Mně se kniha moc líbí, a dcerce také.

Mame ji ještě z roku 1991.

06.04.2019 5 z 5

Píseň zítřka Píseň zítřka Alice Peterson

Další krásná kniha - sice mě často nutila k pláči, ale obdivuji tuto ženu, ač už nežije, byla mi z knihy tak sympatická, vše jsem naplno prožívala s ní a s radostí i smutkem v srdci si poslechnu její písně.....

05.04.2019 5 z 5

Filípek Filípek Zuzana Štelbaská

Je hezké, jak autorka umí zapojit dětskou fantazii....

05.04.2019 5 z 5

Tiché lži Tiché lži Sarah Pinborough

Teda..... v poslední době mám šťastnou ruku při výběru výpůjček.. Od začátku knihy jsem byla napjatá a zvědavá, zda se konec knihy povede lépe, než u knihy Ví o Tobě.

A povedlo. Nejen závěr, ale celá kniha mě tedy úplně vcucla a je mi i líto, že jsem ji přečetla za dvě odpoledne.

Jen ano s Danielem je to i pro mě velmi těžké a bolestivé, ale přes zvědavost, jak to vlastně vše bylo, se zkrátka nešlo odtrhnout..

SPOILER :

Celou dobu jsem si nevinou Charlotty byla na 95% jistá, a jsem ráda, že jsem se nespletla.

01.04.2019 5 z 5

Báječné dny Báječné dny Raphael Montes

Za mě rozhodně plný počet hvězdiček. Tak povedený thriller a ještě s koncem, ma který u těch typických nejsem zvyklá.

Teo, Clarise, Patricie, Helena, Getruda, děkuju, že jste mi dělali po dva večery společnost.

31.03.2019 5 z 5

Momentky Momentky Barbara Nesvadbová

Já jsem se u knihy odreagovala, a potěšilo mě, že ani v jedné povídce neřeší autorka konečně postavu. Vyjma mrkve a vlašských ořechů.....vedle bramborových lupínků.

Vždyť ty povídky jsou ze života.

Já něco podobného zažila, takže nízké hodnocení mě docela překvapuje....

30.03.2019 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Četlo se samo. Sice už asi nic nepředčí Než jsem Tě poznala, ale rozhodně se mi kniha moc líbila.

Zajímavé, že ty pravé lásky nám chybí, až je ztrácíme.

Líbilo se mi, že chtěla a byla Sama sebou. Nikdo by nás neměl chtít předělávat..

29.03.2019 5 z 5

Městečko Lážoplážo - Křáp Pařát Městečko Lážoplážo - Křáp Pařát Tereza Pařízková

Nám se kniha s dcerkou líbila. Křápové, Bředukvět, Baz Alka, Uklíza, náhodou je kniha vtipná, ale nebude si myslím pro všechny..

29.03.2019 5 z 5

Obětina Obětina Sharon J. Bolton

Tato spisovatelka mě asi nemůže zklamat. Ač má knihy velmi obsáhlé, nenutí mě to něco přeskočit, naopak je stránka od stránky napínavější a překvapivější..

27.03.2019 5 z 5

Chlapec v parku Chlapec v parku Ashley J. Grayson

Četla jsem až do 1.h.ráno, a nelituju.

Po dlouhé době kniha, u které přemýšlíte až skoro do závěru knihy.

Bylo mi z toho smutno, ale četlo se to samo..

Také zde nechápu tak nízké hodnocení, možná to není asi četba pro všechny, ale kniha rozhodně nezaslouží odpad !!!!!

Dlouho mě žádná tolik neoslovila.

Ač je děs, že se tohle bohužel děje doopravdy a většina trpících dál tiše trpí, a jaké to může mít následky, je přesně uvedeno v této knize.

21.03.2019 5 z 5

Vánoční hvězda a splněná přání Vánoční hvězda a splněná přání Zuzana Pospíšilová

Tak tohle byla tedy tak krásná kniha, dojemný příběh holčičky Idy z dětského domova. Musela jsem párkrát potlačit slzy při hlasitém čtení dcerce, která začala navíc přemýšlet, co by dělala ona.

18.03.2019 5 z 5

Už teď jsi mrtvá Už teď jsi mrtvá Sharon J. Bolton

Opět výborná kniha autorky, od které se těžko odcházelo.

18.03.2019 5 z 5

Příhody Maxipsa Fíka Příhody Maxipsa Fíka Rudolf Čechura

Skvělé. Ač mi není dnes právě do smíchu, u čtení této knihy dcerce před spaním jsem se aspoň na chvilku odreagovala..

16.03.2019 5 z 5

Jitřenka Jitřenka Zuzana Štelbaská

Za sebe bych dala jen čtyři hvězdičky, ale dcerka poslouchala ani nemukla a ani u knihy neusnula, tak dávám plný počet a jsem zvědavá na Filípka.

Mně chvilkama přislo vše přehnané, ale už nejsem dítě a neumím to brát už asi s lehkostí.

16.03.2019 5 z 5

Neobvyklý typ Neobvyklý typ Tom Hanks

Bohužel mě odradil hned úvod, takže jsem knihu odložila. Nejsem vůbec puritánka, ale nevím, proč bych musela vědět jak to pořád dělali a kde..

15.03.2019 2 z 5

Policejní pohádky Policejní pohádky Zuzana Pospíšilová

Pohádky opět povedené !!

15.03.2019 5 z 5

Zmizení Adéle Bedeauové Zmizení Adéle Bedeauové Graeme Burnet Macrae

Kniha mě bohužel neoslovila a nedokázala mě vtáhnout do děje. Škoda, čekala jsem víc.

11.03.2019 2 z 5

Prázdninové pohádky Prázdninové pohádky Zuzana Pospíšilová

Dočteno. Tentokrát se nám s dcerkou líbily všechny pohádkové příběhy této knihy.

10.03.2019 5 z 5

Skoncovat s Eddym B. Skoncovat s Eddym B. Édouard Louis (p)

Nevím, zda-li kniha musela být až tak nechutná, nemyslím tím děj kolem homosexuality, ale ty plivance a děj s rodiči, asi by se nic nestalo, kdybych si knihy nevšimla v regálu v Knihovně.

08.03.2019 3 z 5