jasmína komentáře u knih
Ke knize musím ale uvést správného autora, ale autor se jmenuje Lejsek František (Franta Lésko z Čehovic), nenabídlo se ale v nabídce autorů, budu pátrat dál.
Napsal ještě knihu Hanácké pesničke.
Kniha je psaná hodně jednodušše, snaha o humor při námluvách, pomluvy v hanáčtině atd.
Knihu jsem v Knihovně našla po svých prapředcích věnované autorem roku 1943.
Tato kniha se moc povedla a škoda, že už nám k dočtení zbývá jen 6 příběhů.
Je poučná, možná i pro dospělé☺
Našlo se bohužel pár chyb, že z Elišky byla najednou jiná holčička (jiné jméno), jinak se mi kniha pro dcerku četla dobře, ale už jde o druhou knihu od autorky, ve které je tato chyba.
Kniha o osudu pěti že se mi moc líbila, jen jsem nechápala některá jejich rozhodnutí a jednání, ale tak to v životě bývá..
Je pravda, že na straně 118 řekl Martin, že pojede do Říma, a vzápětí je věta : A pak následoval Martinův výlet s tatínkem do Londýna.
To by se podle mě stávat nemělo.
SPOILER : Jen by mě zajímalo, zda takové ženy, jako Ina, budou časem litovat svého rozhodnutí být sama. Ta mi teda nesedla vůbec a v reálu bych se s ní určitě nepřátelila.
Nevím, proč ma kniha zatím tak slabé hodnocení, neměla pro mě chybu.
Kromě výtky, že si Sally v jedné větě vykala a v druhé větě tykala s Neve.
Špatný překlad.
Ale děj se mi moc líbil. V něčem mi to připomínalo knihu Stále nezvěstná, ale tato nebyla tak drastická na psychiku, přesto jsem přečetla na dva-tři zátahy..
Nepochopím, jak může někdo tuto knihu hodnotit jako odpad. Až ten člověk napíše knihu, a takovou, že si "sedneme na zadek", pak si to může dovolit.
Jinak tohle neuznávám. Ale to je můj problém. Názor má holt každý svůj.
Dělám x let u knih, tak mě to opravdu trochu vytočilo, když jsem si přečetla všechny komentáře.
Knihu do nejhorších si tato autorka tedy URČITĚ nezaslouží !!
Opravdu jsem se zasmála i já, jen v jednom příběhu je v jedné větě z pana Květoslava Miloš, tak došlo k malé chybičce.
Stane se.
Bylo mi ho líto, co si díky výhře vytrpěl....
Půjčím jinou, tato pro čtyřletou dcerku zatím moc vhodná nebyla.
Mojí holčičce se všechny příběhy líbily, hodnotíme proto pěti hvězdičkami.
Tak tato kniha mě dostala, celou pohltila, četla jsem celé odpoledne a večer (nějak před chvílí), dočetla. Nebyl sice nejlepší nápad číst knihu, u které jsem si i zabrečela při ucpaných dutinách☺, ale rozhodně doporučuju, kdo rád hltá detektivky jako já, a chce si přečíst romantické drama, či jak to výstižněji formulovat, určitě nesáhne vedle, protože předešlá kniha na odreagování : Příšerné tchýně, byla ve srovnání s tímto románem bohužel skoro o ničem.
Tahle mě vzala za srdce, Sarah a Eddie, držela jsem jim pěsti.....
Po oblíbených detektivkách velký relax.... vše ale dopadlo až moc růžově....
Za Folkeho jsem ale ráda a moc !!
To je snad první knížka, u které dcerka nechtěla usnout a sedala si a byla zklamaná, když byl konec knihy.
Podle mě by se B. Nesvadbová měla víc věnovat dětským knihám, mile mě překvapila.
Moc se mi líbil styl autora, a ač jsem ještě večer po dočtení byla v rozpacích, říkám si proč ?
Vždyť už na začátku obsahu se dovídáme, že Graham zešílí..
Musím dát jen tři hvězdičky.
Chvílemi mi to připomínalo sci-fi, a to opravdu můj šálek kávy není..
Ale přečetla jsem celou knihu, moc jsem přála, aby všichni (ti dobří) , přežili.
Mě osobně kniha hodně zklamala, chybělo mi tam snad vše, ale můk názor, možná mi jen nesedl styl autora, což je škoda, líbí se mi, že každý den začíná s černou kávou a že každý den píše.
Třeba se mu další kniha povede tak, aby se líbila i mně :)
Od knihy jsem nic extra nečekala a byla jsem překvapená, jak je dobře psaná, a pana Krause mám ještě raději, než dřív.
Nebyla to lehká doba a hodně lidí na to zapomíná..
Opět se mi kniha líbila, ale hvězdičku musím ubrat.
Docela mě rušilo skoro v každě větě kojení.
Jsem sice také maminkou, ale v této knize mě to opravdu rušilo.
Přislo mi to tam hlavně zbytečné, děj byl o něčem jiněm.
Jinak napětí do poslední stránky, doufejme, že nám napíše další knihy.
Za mě opět skvělé počtení s Frederikou a naposledy i se Spencerem.
Škoda, že je to nejspíš poslední díl série, ale autorku chápu a určitě nás překvapí dalšími skvělými tituly.
Tentokrát docela zklamání, určitě bych knize nevěnovala tolik času, když tam nic extra překvapivého ani napínavého nebylo, a to jsem do posledních stránek doufala v extra rozuzlení..