jasmína komentáře u knih
Kniha se mi moc líbila, četla jsem poprvé něco od pana Cimického, a je pravda, že jsem si říkala, tolik štěstí najednou, to není možné, a konec jsem tak nějak pochopila, že si vše pan Maroušek jen vysnil, a nepochopila jsem ale úplně, zda si vysnil i manželku, když na konci ho doma čekaly jen kočky.....
Tuto knihu velice dooručuju, ale radím, nebojte se začítnat s kašičkama, já to tak udělala a malé teď moc chutná jak dýně, tak mrkvička, celkově zeleninka, ne vše se dá řídit jen tabulkama :)
Vynikající detektivka, Magdalena mi byla sympatická už v knize předešlé, jen mě mrzí, že jsem ke konci nepochopila, zda dítě bude mít či zda zase potratila :( Tak nás asi čeká další kniha, aspoň v to pevně doufám.
Bylo to napínavé, ale ne drasticky popsané,a to jsem už potřebovala.
Konečně kniha, která nemusela být od nějaké cizí spisovatelky, aby mě chytla a nepustila, dokud jsem nebyla na konci.
Možná hodně zamotané, ale děsilo mě, co člověk musí zkusit, když narazí na tak děsného manžela, jako měla Natálie. Ještě, že pak dcerka Natálka snad pochopila, jaký ten "táta" vlastně je.....
"Nevěsta" Kvetka, tam děj vyústil skoro ve thriller, a opravdu nemám knize co vytknout, jedn snad hodně postav, ale naprosto dolišných povah, že ani to mi nevadilo.
Takže jsem si nepletla ani Tamaru se Žofkou, Vlastu, Jiřinku, ani LIbora, Vaša a Zdena :)
Začala jsem číst včera po obědě a večer jsem pokračovala, protože mě vůbec nenapadlo, že bude příběh tak zamotaný, napínavý, a ačkoli jsem na podobné téma viděla i dost filmů, kniha mě dostala, a nemůžu hodnotit jinak než pěti hvězdičkama.
Zprvu jsem měla strrach, co se z děje vyklube, ale doporučuju číst do samého konce, a komu nevadí, že je otevřený, tím spíš.
Mám velice ráda thrillery, ale tohle bylo i na mě už moc. Myslím, že autorka knihy Terapeutka by opět měla začít psát jen sama, tohle bylo jen pro silné žaludky a pro ty, kdo se vyznají v ruské politice a ve špíně toho, co se tam kde děje.
Kniha rozhodně čtivá, ale nelze než souhlasit s komentářem Spuntiku.
Ačkoli mně ty pasáže přišly celkem v pořádku.
Ale jinak souhlasím se vším v komentáři.
Velice smutná, bohužel pravdivá kniha, mě nejvíce zamrazilo u děje, kdy ve vlaku sebrali demižon vody mamince s miminkem. Ví, že by umřeli tak i tak, ale silně to mnou otřáslo, ale v situaci, kdy si člověk chce zachránit život, dělá tak hrozné a zoufalé věci, že pokud přežije, nikdy to zcela jistě sám sobě nedokáže odpustit.
Ostatní knihy se mi líbily, ale u této jsme se zasmála jednou asi dvakrát, a to ještě ani ne nahlas, jako u těch dřívějších, nevím, zda je to tím, že autor čerpal ze své autobiografie, ale rozhodně ještě od něja další ráda zkusím, třeba bude lepší.
Zda nějakou paní zvedl můj názor ze židle, může být v klidu. Dcerku jsem vychovala dobře, a stejný názor na knihu mám i nyní. V roce 2021. Jen ne už tak drsný, protože paní spisovatelku osobně neznám.
Krmit dítě na skříni a jen v noční košili ? Jinak se nenají ? Proboha, kde to jsme ? Já jsem opravdu ještě v šoku z takové knihy, a z paní Prekopové, která je viděna tak skvělou paní.
Chápu, že dětem někdy trvá dýl, než jí normální stravu, a že to chce trpělivost, ale žádné mimi není takový tyran, jak paní píše, asi se jí to zdálo, nebo nevím, co si o tom myslet.
A dítě mám, takže můžu hodnotit, pětiměsíční hodnou a vychovanou holku. Sice na výchově se pracuje léta, s tím počítám, ale rozhodně se toho nebojím, a to jsem navíc bez manžela, a když moje dítě řve, tak jen proto, že jí něco trápí, a vůbec to není časté, a jí tam, kde jí dám !
Nemá navíc ani děti, a to mě hodně překvapilo, spíš bych ráda četla knihu o dětech a o jejich výchově od lidí, co děti mají, svoje vlastní děti. Ačkoli je mi moc líto, že třikrát potratila, ale rozhodně větší zkušenosti by měla s dětmi, kdyby je měla.
Mně paní nebyla přijemná ani v talkshow Karla Šípa ani ve Třinácté komnatě, ale chtěla jsem jí dát šanci.
A práce s autisty sice rozhodně určitě není legrace, ale prostě tato paní mi nikdy nebude sedět, a nic s tím nenadělám.
Zajímavá kniha, hlavně jsem ale četla výroky maminek, některé byly šílené, některé pravdivé, někteté mě znechutily, když si chci užít sex a hlasitý, tak snad předem to čtyřleté dítě zkontroluju, a zamču v pokoji, než aby mě načapalo s "ptáčkem v ruce", jak je v knize, ale jinak zajímavá kniha, a mateřství opravdu není taková hračka.
Výborná kniha, jen nechápu tak nízké hodnocení, pokud člověk nechce číst knihy týkající se této nemoci, snad má volbu - nečíst.
Já se tam dozvěděla plno věcí, které nikde nezazněly, a dívka, nyní už žena, má můj obdiv, vždyť nápad s parukama je ohromný a dostal mě. A jsem ráda, že svůj boj zatím vyhrála. A držím pěsti, ať je dál tak silná a skvělá !
Kniha pro chvilku relaxu, pobýt si ve světě "Stepfordských paniček" a Jane Austenové, tak celkově to na mě působilo. A hezký otevřený konec, pokud se filmování ujme někdo hodně dobrý, tak se moc těším, že uvidím pěkný film !
Tess Stimson mě překvapila, nejsem naštěstí puritánka, takže během jednoho večera jsem knihu zhltla skro jednícm dechem, ale v životě bych do něčeho takového nešla, a buď je paní autorka zdatná sexuální Bohyně, nebo miluje porno, které umí perfektně přepsat do románu, a to ještě tak, aby měl děj a spád, což zaslouží ty moje čtyři hvězdičky.
Jsem ráda, že u konce bylo hodně změn, u něčeho k lepšímu, u něčeho k horšímu, ale vžít se do jejich manželství, musela bych sokyni i sokovi já osobně se svou žárlivostí vyškrábat oči, nikdy bych do takových hrátek nešla, ani za cenu udržet manželství. Pokud má chlap rád, nepotřebuje se u toho milovat s miliony jiných žen před zraky té své, což jí sice došlo, ale zároveň byla Cahrlie bisexuálka, takže těžko soudit. A půjčovat své chlapy ? Dobrá, ale v v tomhle já nejedu !!!!!! A myslím, že Tess Stimson asi ano, každý autor přiznává, že půlku čerpá ze svého života. Pozor na ni, až bude někde na autogramiádě v Česku :)
Opravdu zajímavé, jen čekám, co přijde příště:) Tess každou další knihou přitvrzuje :)
Velmi zajímavá detektivka s hlubokým příběhem, ke konci na mě sice bylo hodně postav, ale zase nečekané zlomy a to u takových knih miluju, takže mi nevadí, že Skočný příliv budu číst až po této knize.
Těším se o to víc. Konec se dal bohužel čekat, bohužel myslím, že byl smutný.....
Od Gavaldy jsem četla Kdyby tak na mě někdo někde čekal, a to byla výborná kniha, tato je asi pro mladší generaci, ale rozhodně neodsuzuju, jen mi nesedí styl vyprávění ..
Kniha mě moc zklamala, tak čitelná, že jsem byla hodně překvapená, že to dopadlo tak, jak si člověk myslel po sto stranách. A tak lákavá kniha, no co se dá dělat.... Spravuju si náladu jinou knihou.
Mě kniha bohužel nebavila, a to jsem zkoušela do 6. kapitoly....
Kniha se četla dobře, ale mysím, že mi zatím stačila tato od pana autora.
Líbilo se mi, že je to zas něco zcela jiného, pohled na homosexuály, nudisty, nemocné a "mazané" lidi. Tím myslím Duka.