jasmína jasmína komentáře u knih

Tichá žena Tichá žena Susan Angela Ann Harrison

Já se na knihu moc těšila, a moc mě mrzelo, když jsem se dočetla, že se už autorka bohužel nedožila vydání.. Je to velká škoda, přijít o tuto spisovatelku, která mně naproste vyhovuje.

Výborná čtivá a napínavá kniha pro manželky i milenky, ani chvilku tam není nuda, často mě Judi až šokovala, co se v ní skrývá..

Jen, kdyby se vše takto řešilo, asi by po světě už moc mužů nechodilo :)

01.08.2014 5 z 5

Vražedná čísla Vražedná čísla John Verdon

Kniha byla dlouho čtivá, napínavá, ale ke konci mě už vůbec nebavila, bohužel.. Tak moc rozvleklé, to bylo už i na mě moc.

30.07.2014 2 z 5

Království nevinnosti Království nevinnosti Rebecca Coleman

Kniha mě zaujala svým názvem, obsahem, touto tématikou, ale udělat si obrázek o všech aktérech knihy není zcela jednoduché, a o to víc mám ráda takové knihy, a i filmy. Vlastně podobný film s touto tématikou existuje. Ke konci člověk možná začíná Zacha litovat, ale šel do toho všeho dobrovolně, takže je to opravdu těžké. A snad se tohle často nestává !

Docela mě překvapil závěr knihy, až takový konec jsem nečekala, ale kdo si rád počte knihy, kde není klasický "happy end", tak se dá kniha zcela jistě doporučit.

27.07.2014 4 z 5

Cabernet Sauvignon a jahodový dortík Cabernet Sauvignon a jahodový dortík Nathalie Roy

Ráda bych dala pět hvězdiček, ale i v jejím věku stále nevědět, co chce, to je už na mě příliš, jsem jen o rok mladší. A na rozdíl od Charlotte už znám asi víc své potřeby,a to co chci, než právě ona. Kdykoli podlehne Maxovi, kterého jsem v tomto díle vůbec nepochopila, jeho pochody, nápady, Charlotte pak šíleně zklame P-O, muže, který ji snad doopravdy vždy miloval, a ještě si z toho moc velké hlavu nedělá.

A také mě "dojalo", že v nemocnici hned potkala někoho, kdo se s ní rád scházel, já se tím ještě ani v okolí nesetkala, že by to v životě tak lehko fungovalo, že by si člověk řekl, tak to je fešák, toho budu ještě do týdne mít, a hlavně, když jde o doktora, který se o Vás stará po dobu Vašeho pobytu v nemocnici Věřím, ano, může se to stát, ale myslím, že to není tak jisté, jako v této knize.

Jsem sice zvědavá, jak to spisovatelka ve čtvrtém posledním díle, který má vyjít v říjnu, vyřeší, ale vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby to dítě bylo P-O, a ne Maxovo, a opět by bylo co řešit..

27.07.2014 4 z 5

Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

Původně jsem myslela, že dám hvězdičky čtyři, ale musím dát pět, jak ve mně děj zůstal. Zcela mě autorka pohltila příběhy svých hrdinů, a že to tedy většina z nich měla hodně těžké. Tohle rozhodně není poslední kniha, co jsem si od spisovatelky přečetla.

20.07.2014 5 z 5

Motýlí ostrov Motýlí ostrov Corina Bomann

Bohužel mě kniha nezaujala, vůbec jsem se nezačetla, a zkoušela jsem to hodně dlouhou dobu.. Snad jindy..

13.07.2014 2 z 5

Na stejné vlně Na stejné vlně Alexandra Potter

Kniha mě nezklamala, měla jsem náladu na romantiku, pohodové čtení, trošku humorných zápletek, a to vše této knize rozhodně nechybí.

Jen myslím i minule se děj odehrával kolem "falešných svatebních líbánek ", tak snad nám příště A. Potter už nabídne něco z jiného soudku.

02.07.2014 4 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Já nemůžu dát víc hvězdiček, protože pokud to má být humorné, tak mi nejde do hlavy, že by v 59 letech se člověk choval jako nevrlý stařík a nebo nerozuměl absolutně počítačům a moderní době. S těmito lidmi tohoto ročníku se znám a nemám mezi nimi podobné. Bohužel mě tedy kniha zklamala, sice byla i smutná, to mě hodně mrzelo, jak to dopadlo s jeho paní, to jsem i slzičky uronila..

Ale třeba to budu mít podobně jako s knihou Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, knihu jsem nedočetla, ale u filmu jsem se nasmála jak snad hodně let ne, i slzy od smíchu mi tekly a prostě nej komedie roku pro mě..

13.06.2014 2 z 5

Dvojčata Dvojčata Saskia Sarginson

Já se tedy ze začátku celkem začetla, ale pak jsem nějak ztrácela přehled, děj rozvleklý, knihu jsme předala mamce, ta to zvládla na rozdíl ode mě přečíst do konce, tak mi závěr řekla, ale i tak mi to přišlo hodně zvláštní čtení.

09.06.2014 1 z 5

Noc předtím Noc předtím Lisa Jackson

Kniha byla opravdu moc čtivá, dokonce jsem ráda, že Lisa Jackson konečně dala méně prostoru sexuálním scénám, a věnovala se napínavosti celého děje. Jak jsem se začetla, nedalo se od toho odejít !!

02.06.2014 4 z 5

Zlé pondělí Zlé pondělí Nicci French

Začátek knihy se mi líbil, možná vlastně i celkově, ale nemůžu dát pět hvězdiček, konec mi přišel zvláštní, a nebo jsem jej nepochopila :(

30.05.2014 3 z 5

Manželka, která utekla Manželka, která utekla Tess Stimson

Opět mě kniha této spisovatelky bavila.

To odhodlání, vyjet ze starých kolejí a prostě se odpoutat od toho, co nás tíží, a tam přijít na to, co je vlastně správné. Kolikrát mě také napadlo, co by se stalo, kdybych teď odjela neznámo kam. Chyběla bych přítelovi ? Bylo by mu smutno ? A co v práci ? :)

Jen mě mrzí ten konec, přece jen jsem čekala sice šťastný konec, ale ne v tomto podání.

Přece pokud píše ze života, tak ať mi neříká, že každé manželství se dá zachránit !

20.05.2014 4 z 5

Dívka se sněhem ve vlasech Dívka se sněhem ve vlasech Ninni Schulman

Kniha se mi líbila, jen mi chvilkama dělalo problémy rychlé přeskakování z Magdaleny na Petru, ale zvykla jsem si.

Těším se na její další knihu, která vyjde na podzim.

19.05.2014 4 z 5

Až mě uloží do země Až mě uloží do země Peter Robinson

Kniha mě ze začátku upoutala, ale vzhledem k tomu, že mám ráda více akce, tak jsem ke konci knihu prolítla, jak to dopadne, což dělám nerada, ale rozebírání, zda tedy Grace zločin spáchala, či ne, bylo na mě už moc rozvleklé.

Konec mě ale překvapil. Škoda, že mě to neupoutalo a neudrželo vcelku..

15.05.2014 3 z 5

Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Výborné počteníčko, docela reálná kniha s romantickými, ale i se smutnými zápletkami. Kdybych ji neměla jen půjčenou, zcela určitě bych se k ní po čase ráda vrátila.

09.05.2014 5 z 5

Stále půlnoc Stále půlnoc Denise Mina

Já se tedy do knihy nemůžu absolutně začíst, nedoporučuju. Je to nezáživné, nenapínavé, velké zklamání, aspoň pro mě.. Zkusím ještě pár stránek, ale asi ji brzy odložím..

08.05.2014

Co je tvoje, je i moje Co je tvoje, je i moje Tess Stimson

Opět, kniha Vás nepustí, dokud nedočtete až do konce.. Zde je hodně vidět, že lidé se nemění, a to bohužel ani, pokud jde o mateřské city..

07.05.2014 5 z 5

Svatební noc Svatební noc Sophie Kinsella (p)

Mně se kniha moc líbila, typický humor mé oblíbené spisovatelky, napínavý svatební děj, pobavila jsem se !

29.04.2014 5 z 5

Andělé strážní Andělé strážní Kristina Ohlsson

Tohle byla moje třetí kniha této spisovatelky, a musím moc pochválit ! Stejně, jak skvělé pro mě bylo její první dílo Nechtění, tak tohle bylo snad ještě lepší. Sedmikrásky mě trošku zklamaly, ale tohle předčilo moje očekávání. Případ napínavý až do konce, vztahy opět měly svůj prostor, no prostě paráda !!

27.04.2014 5 z 5

Kdo miluje jinak Kdo miluje jinak Karin Fossum

Opět mě spisovatelka nezklamala. Tak jiný styl detektivky, ale přitom tak napívané, že Vás to nutí číst až do samého konce, aspoň já jsem četla dvě hodiny a dopracovala jsem se až k závěru.

21.04.2014 5 z 5