jasmína jasmína komentáře u knih

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Bohužel u této knihy , mi stejně jako u knihy, Ostré předměty, vadilo nechutné popisování vraždy psa, později brutální vražedný útrok zdrogovaných lidí na býka. Nevím, jak dokáže autorka napsat tak skvělou knihu Zmizelá, a přitom vydat něco tak zvrhlého jako jsou již mnou dvě její zmiňované knihy.

Zachránil to snad závěr, kdy jsem opravdu četla zaujatě, jak to celé bylo a dopadlo..

23.02.2014 2 z 5

David Copperfield (zkrácené vydání) David Copperfield (zkrácené vydání) Charles Dickens

Kouzelná kniha, která mě zavedla do jiného světa, do světa odvážného a dobrosrdečného Davida Coppefielda. Ač neměl život lehký, zvláště v dětsví, dokázal se se svým životem poprat a mít ho rád.

23.02.2014 5 z 5

Můj život po životě Můj život po životě Michal Viewegh

Nejnovější kniha Michala Viewegha je psaná jako autobiografický deník našeho nejpopulárnějšího českého spisovatele. Popisuje nám v ní každodenní, spíše nepříjemné pocity, úzkost, depresi, svíravou žárlivost a beznaděj.

Kniha není rozhodně optimistická, ale kdo má rád osobnost tohoto českého autora, přečtení knihy by si neměl v žádném případě nechat ujít.

21.02.2014 5 z 5

Chlapec v kufru Chlapec v kufru Lene Kaaberbøl

JIný styl detektivky dánských autorek ,místy trošku až thrilleru, než je obvyklé, ale dokáže čtenáře udržet v celkem napínavém ději. Je do případu zapleteno hodně postav a konec je celkem otevřený..

22.01.2014 4 z 5

Catherine Catherine April Lindner

Naprostá spokojenost, četla jsem i Jane od této autorky, a čekala jsem, že už nemůže napsat tak skvělé moderní zpracování, ale klobouk dolů, tato spisovatelka to umí a k závěru mi vehnala slzy do očí.. Už teď se těším, co nového nám napíše.

Tatínek není k zahození Tatínek není k zahození Arnošt Goldflam

Pohodová trošku strašidelná kniha, kterou můžou číst děti i i dospělí, jen by se menší děti mohly trošku bát, takže raději číst pod dohledem rodičů :)

Lunapark Lunapark Stephen King

S. King mi opět uděla radost, kniha , ačkoli napínavá začala být až v polovině, tak měla spád, děj a nějaký vývoj. Já jsem naprosto spokojená a těším se na další knihu, co mám od Kinga doma, že si s chutí přečtu..

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Kniha mě bohužel zklamala, ve srovnání s knihou Než jsem Tě poznala, tam byl spád, nemohla jsem se dočkat, co bude následovat dál. Ale tady ? Pro mě celkem velké zklamání, děsně se to vleklo, knihu jem četla snad měsíc, protože se mi do toho už ani nechtělo. Konec krásně sladký....... Nic pro mě...... Bohužel..

08.01.2014 2 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Ačkoli jsem zkusila už třetí knihu od tohoto autora, asi mi nikdy nebude sedět jeho styl. Když už mi nějaká pasáž přijde napínavá, má několik dalších kapitol, kde se pro mě nic moc neděje, a tím mě naprosto odvede od napínavosti předešlé kapitoly, pak je spousta nových osob, já se v tom tedy ztrácím..... dělá mi to ale problém jen u Nesba....... zatím nejlepší, když už, byl pro mě, Sněhulák.

27.12.2013 2 z 5

Vánoční zpověď Vánoční zpověď Martin Goffa

Pro mě skvělé překvapení od českého spisovatele, většinoou mě české detektivky zklamaly, ale tato mě opravdu dostala. Kam může člověk klesnout ze vzdělaného a slušného člověka v dnešní době finančních potíží....... snad tím, že je bývalý policista to takto bravurně napsal a nemůžu víc než pět jen chválu !!

Od knihy jsem se během četby skoro neodtrhla, a doteď mi běží mráz po zádech, jak může člověk dopadnout..

01.12.2013 5 z 5

Sedmikrásky Sedmikrásky Kristina Ohlsson

Předešla kniha Nechtění se mi rozhodně líbila víc, tady už mi opravdu šlo jen o to, jak to dopadne mezi Fredericou a Spencerem, jinak mě bohužel kniha neupoutala, ale i další díl, který vyjde, si od spisovatelky nenechám ujít.

30.11.2013 3 z 5

Cayenský pepř a javorový pudink Cayenský pepř a javorový pudink Nathalie Roy

Perfektní kniha pro čtenářky, co mají rády humor Bridget Jones, skvělé jídlo, vínečko, lásku, sex a humor. Záhadná kamarádka Aiša, super gay kámoš.... a kdo má ještě k tomu rád i veselé konce, bude nadšený. ačkoli se těším na další díl, co mi autorka připraví za překvapení..

27.11.2013 4 z 5

Dívej se, jak umírají Dívej se, jak umírají Ed McBain

Skvělá kniha, skvělý Ed McBain, co víc dodat, vřele doporučuju příjemné detektivní čtení u kávičky....ačkoli příběh moc smutný, ale autor umí příjemně příběh podat.....

22.11.2013 5 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

U knihy jsem se bohužel nedokázala udržet, přečetla jsem ji, ale chvílemi jsem nevěděla co v ní jak, je mi přišla nedějová... Snad se mi film bude líbit víc.....

22.11.2013 1 z 5

Dlouho jsme se neviděli Dlouho jsme se neviděli Ed McBain

Kniha se mi líbila, konec se dal vytušit, ale bezva spisovatel, dobře se mi čte a relaxuje u jeho detektivek.

10.11.2013 5 z 5

Pravda o případu Harryho Queberta Pravda o případu Harryho Queberta Joël Dicker

Těžko soudit, zajímavé, ale čekala jsem víc dle všech ohlasů....ke konci se pořád měnil pachatel, už mi to i trošku vadilo.....

10.11.2013 3 z 5

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Kniha se mi líbila, jen mě trošku zklamalo, že jsem brzy odhadla kdo to vše dělá, protože vždy ten největší chudák se změní v hrdinu, alespoň ten člověk to tak bohužel vnímá, pachatel(ka).....

Jinak je ale Ch. Link skvělá, moc ráda její knihy čtu, ale Šmírák byl napínavější.....

20.10.2013 5 z 5

Nonstop knihkupectví pana Penumbry Nonstop knihkupectví pana Penumbry Robin Sloan

Zajímavý styl vyprávění, napětí, tajemno, ale zjistila jsem, že já přece jen prahnu po realističtějších knihách..

20.10.2013 3 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Můj oblíbený autor opět nezklamal ! Začátek náročnější, ale hned napínavý, překvapivý průběh děje mě opravdu dostal a opět jsem si knihu užívala s napětím a líbila se mi tolik, jako jeho první kniha, Žena v kleci.

13.10.2013 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Perfektní detektivka. Tak, jako mě Ostré předměty od téže autorky zklamaly, tak moc mě naopak Zmizelá nadchla. Mám ráda u napínavé knihy překvapení, nečekané události a není tam o ně nouze !!

20.09.2013 5 z 5