Ječmínek komentáře u knih
Dobrý a logický příběh, něco mezi detektivkou a psychologickým dramatem. I když mezi skvosty literatury asi patřit nebude, klidně si ho můžeš přečíst.
Jinými knihami mě Philip Kerr zaujal, ale Pětiletý plán je fakt nuda.
Jedna z nejlepších Haileyovek. Hlavní hrdina Nim řeší problémy v zaměstnání - elektrárenská společnost, a také v soukromém životě - nemocná manželka Ruth a ochrnutá milenka Karen. No a vyjde z toho napínavý, čtivý a silný příběh.
Kniha obsahuje dvě novely - Věci života a Špatné počasí. Zajímavá a vzrušujíci novelka Věci života je na 80 stránkách. Jel stočtyřicítkou, neubrzdil. Během havárie ani tak nevnímá lámání plechů a vlastních obratlů, ale zamýšlí se nad svým životem, nad vztahem k ženě. V kapse má dopis.
Chudý muž utíká do Kyjeva, aby se mu lépe žilo. Nachází si práci, ale tají, že je Žid. Je neprávem obviněn z vraždy chlapce a uvržen do vězení. Stále si opakuje: "Oni mě brzy pustí, až pochopí, že jsem jen obyčejný správkař a nikdy bych nedokázal ublížit dítěti." Utrpení se však prodlužuje. Kniha se četla dobře. Kdo se zajímá o historii Židů, Ruska (Ukrajiny), antisemitismus, měl by si ji přečíst. A taky se bude líbit čtenářům, kteří mají rádi žánr "vězeňské drama". Mám ale jednu výtku: asi 150 prostředních stránek působí trochu jednotvárně, "přešlapuje se pořád na místě".
Ještě mnohem větší kýč, než Purpurové řeky. Sbohem, pane Grangé.
Běžná detektivka, trochu překombinovaná.
Docela dobrý svižný thriller o muži, který se skrývá v mrakodrapu a nechápe, proč ho všichni chtějí zabít. Dalo by se to přirovnat k filmu Smrtonosná past. Ke konci se napínavý děj ještě vystupňuje a přichází pointa.
Četl jsem tuhle knihu jako mladý kluk a pamatuji si, že se mi moc nelíbila.
V mládí jsem četl rád Karavany, ale tenhle příběh mě moc nezaujal. Snad jen ten hezký obrázek na titulní stránce.
Mohl by to být dobrý příběh, ale prostě se to nějak stalo, že je to nuda.
Ne, ne, ne, tohle pro mě není! S Coelhem asi budu končit. Ovšem velký dík za Veroniku.
Hezká, zajímavá kniha o dívce, která se narodila o pětadvacet tisíc let později, než měla. Nezná svůj původ a má trochu komplexy ze svých výjimečných schopností. Cítí, že někde jsou "její lidé".
Když jsem četl tuhle knihu, patřil jsem ještě do kategorie "děti a mládež", měl jsem rád kategorii "dobrodružné". A tak jsem si Irčáka Finna prostě musel zamilovat.
Můžu přidat pohled člověka, který si Vinnetoua a Old Shatterhanda zamiloval v dětství a dospívání po shlédnutí filmů. Knihu jsem četl až v 26 letech! A musím bohužel říct, že se mi kniha nelíbila! Tím chci říct, že je možné, že mnozí z hodnotitelů jsou možná ovlivněni filmy a nostalgií a přidávají hvězdičky. Pardon, omlouvám se všem.
Dvacetiletá Constance je nevyléčitelně nemocná, nepohyblivá. Žije u tety, protože jí celou rodinu zabili fašisti. Její nemoc se zhoršuje, ale ona se spolu s tetou stará o pětiletého ochrnutého chlapce. Hledá přátele. Je to kniha se silným příběhem, ale místy je (musím to tak říct) nudná - proto jen 3 hvězdičky.
Indie, džungle, tygr lidožrout, oběti, lovec, návnada, puška. Proč se tygr stane lidožroutem? A jak jej potom zastavit? Zajímavé, napínavé, téměř dokumentární příběhy.
Dal jsem téhle knize tři hvězdičky a nemá ani moc velké celkové hodnocení, ale přesto na ni chci upozornit. Kdo má rád složitější sci-fi s paraleními vesmíry a mnoha zvraty, měl by si jí přečíst. Je dobrá a napínavá.