JessieEx
![Nevhodný návrh Nevhodný návrh](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466011/nevhodny-navrh-4QU-466011.jpg?v=1620982165)
Už jsem to málem s Bridgertony vzdala...teď jsem ráda, že jsem to neudělala. Předchozí tři díly (nečetla jsem popořadě) mě docela zklamaly. První dva jak přes kopírák, Čekanka nakonec taky nic moc.
A tak jsem z Nevhodného návrhu neskutečně mile překvapená! Na mé vysoké hodnocení má vliv i správné načasování. Sáhla jsem po knize uprostřed obrovské čtecí krize...a přečetla ji na jeden zátah. Prostě mi to sedlo! Bylo to tak akorát:)
Zatímco předchozí díly vykrádají samy sebe, tady autorka vykrádá jen Popelku.... dělám si srandu, náhodou to byl super retelling Popelky, vůbec mi to nevadilo, naopak.
Taky se mi líbil vývoj příběhu a to, že zásnuby neproběhly moc brzy, jako u předchozích knih.
Sophie byla zpočátku takové zlatíčko nevinné, představovala jsem si ji jako mladou Audrey Hepburn Časem se ale ukázalo, že má drápky a nebojí se je použít a že se dokáže sama o sebe postarat. Ke konci mi přišla až přidrzlá.
Celkově ten konec už byl na mě trochu too much, obešla bych se bez toho, ale to by nebyla Julia Quinn, kdyby tam nebylo něco na sílu :)
Tento díl neměl tolik vtipných prupovídek, ale zase to dohnal romantikou a příběhem a já jsem velmi velmi spokojená. Moc doporučuji a s Bridgertony nekončím :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hypotéza lásky Hypotéza lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496116/hypoteza-lasky-63be9e1bdf7ff.jpg?v=1673436699)
Tik Toková senzace... Ok, chápu proč. Originální prostředí, výborná chemie, skvěle napsané, poplatné době. Byť já sama mám drobné výtky, naprosto rozumím tomu, že jsou z knihy čtenářky nadšené.
Olive je doktorandka, Adam profesor. Předstírají, že spolu chodí (každý má své důvody) i když se vůbec neznají. Jenže právě díky tomu, se začnou poznávat a přeskočí jiskra
Nebudeme si nic nalhávat, fake dating je jeden z nejlepších tropů. Navíc v tomto případě byla chemie mezi hlavními hrdiny fakt hmatatelná, takže po romantické stránce nemám výtek.
Dost tomu pomohlo i prostředí - univerzita, věda. Asi jsem nic podobného ještě nečetla... Ali Hazelwood se ale právě na tohle prostředí specializuje takže si od ní nejspíš ještě někdy něco přečtu.
Tedy pokud mě neodradí jedno, dnes už asi nejčastější klišé - nejlepší kamarád hlavní hrdinky musí být gay. V tomto případě mají takového nej kamaráda oba hlavní hrdinové :) Celkově se snaží autorka být tak moc woke, až se to člověku zajídá. Lépe by udělala, kdyby tolik netlačila na pilu.
Taky mi trochu vadilo, jak se hlavní hrdinka ve všem dost rýpala, všechno se dost řešilo a jak pořád lhala
Přečteno v AJ a četlo se to dobře, středně pokročilá úroveň.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ticho Ticho](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502769/ticho-Fhe-502769.jpg?v=1664574919)
Většinou se opravdu snažím číst série postupně tak, jak vycházejí. Ale řekla jsem si, že není vždy potřeba být tak striktní :) Obzvláště u detektivních sérií příběhy na sebe nijak zvlášť nenavazují, takže jsem se rozhodla to své pravidlo porušit a vyšlo to zrovna na Ticho. V této sérii jsem totiž těžce pozadu a když Ticho vyšlo, měla jsem chuť si jej přečíst bez ohledu na předchozí díly ...
Vadilo mi, že jsem vynechala několik předchozích dílů? Ne. Kromě vývoje vztahu mezi F&H jsem vlastně o nic nepřišla, takže vůbec nevadilo, že jsem několik předchozích dílů nečetla.
Fajn nápad pro mě celkem utlumilo množství dějových linek, ve kterých jsem se docela ztrácela a zkrátka na mě to bylo až moc.
Yrsa je vážně dobrá, že se do toho sama nezamotá, asi má výhodu, že ji tak nemate množství krkolomných jmen, která jsou pro ni přirozená.
Já jsem i díky tomu četla dost pomalu, což mě moc mrzí. Pokud máte ale Yrsu a její styl psaní rádi, běžte do toho, je to taková ta její klasika
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Láska nadivoko Láska nadivoko](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508158/laska-nadivoko-wUM-508158.jpg?v=1674118680)
Miluju příběhy odehrávající se v přírodě! Ať už je to romantika, detektivka nebo něco mezi :) Proto jsem se nadšeně vrhla do Lásky nadivoko, do které jsem se zamilovala už díky obálce, která je fantastická!
Hlavní postava Lily si ze všeho nejvíc přeje vykoupit rodinný ranč, který vždycky milovala a přála si tam žít. Její otec, lovec pokladů, ale ranč prodal a zanechal Lily jen malý polorozpadlý domek. Ve snaze vydělat si na ranč a na živobytí nakonec Lily dělá to, co jí u otce vadilo. Podniká výpravy za poklady. Pro skupinky lidí připravuje dobrodružné několikadenní výlety do červených kaňonů Utahu.
Všechno se ale zvrtne, když na další z výprav přijede její stará a největší láska Leo s kamarády.
Tahle výprava se vážně zvrtla a já jsem jen koukala s otevřenou pusou. Tohle jsem vážně nečekala :) Kromě romantiky je totiž tahle kniha opravdu dobrodružná. Jasně, v podání dua Christina Lauren je to spíš absurdní až komické, to nic ale nemění na tom, že tam to dobrodružství je :)
Přála bych si mít na knihu více času, takhle jsem ji četla dlouho a po troškách, což dost zhoršuje zážitek z četby, i tak jsem si to ale užila.
Hra na kovboje a lovce pokladů, spaní ve stanu, přestřelky, divoké líbačky v dešti, téhle knize fakt nic nechybí, přesvědčte se sami ;)
Za recenzní výtisk moc děkuji @nakladatelstvijota
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jiné místo Jiné místo](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508521/jine-misto-IKn-508521.png?v=1678617911)
4,75*
Musím říct, že mě kniha překvapila i přesto, že jsem si ji vyspoilerovala. Ze zvědavosti jsem si totiž přečetla poděkování hned, jak mi kniha přišla. A to normálně poděkování ani nečtu :) Takže prosím vás, poděkování si přečtěte až po samotné knize :) Dozvíte se z něj totiž pointu...
Ale i přesto, že jsem ji znala, mě překvapilo, jakým směrem se nakonec příběh ubíral.
Co mě ještě mile překvapilo? Že jsem se nebála. Čekala jsem horor jako byla Odbočka v lesích, ale tohle bylo spíš solidní psycho..... Uff!
Taky styl psání autorky, který mi neskutečně sedí a dělá knihu ještě čtivější.
A lokalita, ve které se děj odehrává - Luhačovice a má láska Vizovice :)
A abych vysvětlila tu chybějící čtvrt hvězdičku do 5*. Jednak si je tak trochu šetřím na něco hodně wow. Tady byl wow až ten samotný konec, který mě namíchnul i potěšil zároveň. Potřebovala bych ho probrat ideálně s autorkou :)
Trochu mě rozčilovaly různé odbočky od tématu (autorka má ODBOČKY ráda :) alá vzpomínky na cokoliv z minulosti. A nakonec mi tam moc nesedly stížnosti hlavní hrdinky na nedostatek financí - žiješ v Praze kde vlastníš barák, neplatíš nájem, staráš se jen o sebe a chodíš do práce. Přesto si nemůžeš dovolit koupit ani pugét? Nevěřím :)
Jo a hlavní chybou je: málo stránek. Především část odehrávající se v lese. Brala bych víc :)
Co mě mega nadchlo je QR kód ve finálním výtisku, který vás zavede do hry po stopách hlavních hrdinů. Už se moc těším, až budu mít čas a také si to vyzkouším
Za sebe Jiné místo moc doporučuji!
Za zaslání knihy děkuji Marky z Humbook Blogeři!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nejkrásnější dárek Nejkrásnější dárek](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506040/nejkrasnejsi-darek-65689bb6b5613.jpg?v=1701354422)
Není to úplně kniha, ale tahle povídka byla vydaná v samostatném sešitku a tak ji budu bez výčitek považovat za první přečtenou "knihu" tohodle roku :)
Byla jsem hodně zvědavá, zda autorka dokáže na 26 stranách předat nějaký příběh a musím říct, že se jí to celkem podařilo. Nápad se záměnou zavazadel je prostě skvělý.
Pravda, úplně mi nesedl nápad Avril, že za Chrise nakoupí vánoční dárky - který muž by kupoval matce župánek a tetě sexy pantoflíčky? To byl trochu úlet :D Ale jinak to bylo fajn.
Vlastně největším mínusem celého příběhu je to, že neměl o 200 stránek navíc, ale ani taková rychlá romance není k zahození :) možná by stačilo i +50 stran...
Je super, že Julie napsala pro své fanoušky vánoční povídku, moc jí za to děkuju! Zároveň se už ale moc těším na její další román, doufám, že nebudeme muset čekat dlouho :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Osudné svědectví Osudné svědectví](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501102/osudne-svedectvi-APt-501102.jpg?v=1661755963)
3,5*
V novém díle se Erika stěhuje do nového domu. Krátce po nastěhování se ale v její ulici stane vražda. Tým Eriky ve složení Kate Mossová a James Peterson opět nastupuje do akce.
A že je to opět velmi čtivá, akční a napínavá jízda. Musím přiznat, že příběh je hezký vystavěný a došlo i na zajímavý zvrat.
Přesto je to pro mě v konečném výsledku jen lehce nadprůměrná detektivka. Čtivost není všechno a já mám ke knize i nějaké osobní výtky.
Pro milovníky Brynzových detektivek je to ale určitě #mustread o nic horší než předchozí díly. Myslím si, že zklamaní nebudete :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501260/hrad-ve-skotsku-48N-501260.jpg?v=1665504701)
I tato kniha stejně jako ostatní je plná skvělého jídla a pití a romantiky :)
Chemie mezi Rossem a Izzy byla dost povedená, ale musím se přiznat, že mě Ross později začal štvát. Mám ráda mlčenlivé muže a morousy :D, ale nevěděla jsem, co si o něm myslet. Dost střídal nálady i názory... myslím, že byl přesně tím, čemu se Izzy chtěla vyhnout...
Celkově jsem knížku milovala asi tak první dvě třetiny. To jsem si říkala, že je to fakt pecka. Poslední třetina to bohužel dost pokazila. Zmizela chemie mezi hlavními hrdiny, bylo to dost naivní, dělo se tam hodně věcí a bylo to takové "neuspořádané". Těžko se mi to popisuje.
Líbily se mi odkazy na Cizinku, nejen proto, že ji zrovna dokoukávám...
Kdyby si knížka udržela vysokou úroveň prvních dvou třetin, bylo by to jasných 5*...takhle musím bohužel snižovat a moc mě to mrzí.
Těším se na další knihu z Romantických útěků :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Kufr z nebe Kufr z nebe](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498168/kufr-z-nebe-07v-498168.jpg?v=1656497634)
Když jsem se dozvěděla, že vyjde volné pokračování Kronik prachu, byla jsem u vytržení. Kroniky jsem si totiž před dvěma lety naprosto zamilovala a kdo taky ne?
Tahle kniha je rozhodně jiná, než Kroniky. Zatímco tam byla v hlavní roli romance, tady jde o detektivní zápletku, což je pro mě každopádně mínus. I Kufr z nebe je ale neskutečně milý a dobře se čte, oceňuji zajímavou formu vyprávění (i když její příčina je absurdní) a tomu odpovídající nádherné grafické zpracování.
Pro mě je určitě mínusem i to, že už i příběh z viktoriánské Anglie musí obsahovat queer prvky a taky místy chaotické vyprávění. Které je ale psáno "rukou hlavní hrdinky", takže jej vlastně můžeme brát jako záměr.
Pokud se vám líbily Kroniky prachu, tak Kufr z nebe je skoro povinnost :), o to víc, pokud si z Kronik pamatujete Elisu a Jamieho...(já ne, ups)...
Jsem nalákaná přečíst si konečně Limeu, která na mě asi rok čeká v knihovničce a snad to tuto zimu i udělám :)
Za možnost přečíst si knihu a za zaslání recenzního výtisku moc děkuji @humbook a @humbook_blogeri !
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pan Podpostel Pan Podpostel](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411200/pan-podpostelTcTmlA-WUV-.jpg?v=1558068346)
Asi jsem po dočtení této knihy úplně nepochopila, co se tím básník snaží říct... Určitě se jedná o roztomilé ilustrace a mohou mít pozitivní efekt na děti, které se bojí strašidel...ale nevím do jaké míry...
Docela mě bavilo, že knížka překvapila - tím, že se ubírala úplně jiným směrem, než jsem čekala...bylo to fakt zvláštní, ale Samkovi se celkem líbila...
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Byl jednou jeden roh Byl jednou jeden roh](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497864/byl-jednou-jeden-rohJwUe02-uEx-.jpg?v=1655920236)
Kouzelná a zároveň dost zvláštní kniha... Po grafické stránce je to skvost. Nádherné, takové "hipsterské" ilustrace Zároveň jsem nepochopila, proč holčička měla čepici s ušima, takže vypadala jako zvířátko a malí jednorožci vypadají jako kralíčci...
Příběh je takový...svým způsobem nijaký... O tom jak (třeba) vznikli jednorožci...je to tak trošku blbost, ale kouzelná
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Medvěd Nedvěd a medvídek Miška letí do vesmíru Medvěd Nedvěd a medvídek Miška letí do vesmíru](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495197/medved-nedved-a-medvidek-miska-leti-vdC-495197.jpg?v=1651835555)
Už druhá kniha o mlsných medvědech, kterou jsme si přečetli. Já je tedy miluju a Samík taky. Jsou vtipné a autor hezky pracuje s českým jazykem. Hraje si s rčeními a pořekadly a celkově s jazykem. Menší děti to asi nepochopí, ale já se bavila... :)
U této série bych ocenila nějaké grafické sjednocení. Obě knihy, které jsme četli, měly krásné ilustrace, ALE každá jiné - od jiného autora. Televizní seriál má taky jiného tvůrce a medvědi vypadají opět úplně jinak... Dokážete si představit, že by třeba Krteček v každé knize a v tv seriálu vypadal jinak?
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Včerejší noci Včerejší noci](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499804/vcerejsi-noci-y5i-499804.jpg?v=1660561692)
Vůbec jsem nečekala, že mi kniha tak moc sedne. Jejím velkým plusem je NEPŘEDVÍDATELNOST. Na to, že se jedná o romantickou oddechovku, v této knize překvapivě není na konci nic tak, jak se na začátku zdálo A to díky zajímavým, ale smutným zvratům.
Příběh jako celek je tedy velmi povedený a stejně tak romantická linka, není přeslazená ale rozbuší vám srdce a možná i dojme ️
Co mi v knize trošku vadilo, bylo příliš mnoho "filosofování". Mám raději, když autor přiměje čtenáře k zamyšlení jinými, nenápadnými metodami - samotným dějem. Což se tady stalo a bylo zbytečné doplňovat příběh hlubokými a mnohdy už otřepanými myšlenkami.
Knihu vám každopádně moc doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nové sny Nové sny](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495894/nove-sny-vBt-495894.jpg?v=1654776741)
4,5*
Lilly Lucas opět nezklamala!
Myslím, že po třech skvělých dílech už se ani nemusíme bát, že by ještě někdy od ní mohlo přijít zklamání...
Nové sny byly stejně dobré jako Nové začátky a o chlup slabší než Nové sliby. Ty byly za mě top kvůli friends-to-lovers zápletce.
Nové sny v sobě mají Kudy ke hvězdám vibe - výlet do přírody, divočina, kempování, "kráska v nesnázích", hvězdné nebe a romantika...
A že Lilly Lucas tu romantiku umí! Poslední dobou se mi u knih už nestává, že by se mi z té intenzity a chemie mezi dvěma hlavními hrdiny tajil dech a rozbušilo srdce. No, v Nových snech se to stalo! Aaaaach...
Jedna výtka - z mého pohledu to bylo hodně blízko young adult - hlavní hrdinka se chystala na VŠ a chovala se dost dětinsky a nesvyspěle.
Takže tenhle díl bych s klidem doporučila už tak 16+.
Pokud jste Lilly Lucas ještě nezkusily a jste romantická duše, tak směle do toho, dám za ni ruku do ohně!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tajný pánský knižní klub Tajný pánský knižní klub](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486448/tajny-pansky-knizni-klub-HqG-486448.jpg?v=1643386472)
2,5*
Od této knihy jsem čekala něco úplně jiného. Srandu. Ale tady jsem nějak nepochopila, jestli to autorka myslí vážně, nebo je to parodie na současnou formu feminismu... Budu věřit spíš té parodii, protože jinak by to byl dost průšvih.
Parta chlapů se natajňačku schází a sypou si na hlavu popel, protože nebyli dokonalými partnery a manželi, pos*ali to. Tak samozřejmě, ale kdo je dokonalý? Určitě ne manželka Gavina, která tři roky předstírá orgasmus a když to Gavin zjistí a je z toho v šoku, tak ona požádá o rozvod. Kde je nějaká komunikace?! Proboha vážně se lidi rozvádějí, aniž by se své "problémy" snažili alespoň trochu řešit? Obzvlášť když mají malé děti?
Gavin dostane radu - číst regentské romance a inspirovat se jimi, aby zachránil manželství. Protože "všechny ženy milují regentské romance"! Vážně? Možná nejsem žena, protože Gavinovu vlezlou snahu bych vážně neocenila. Já asi raději tu "toxickou maskulinitu", které se snažil vyhýbat. Za mě: Sakra chlape seber se, pochlap se a postarej se o svoji rodinu...
Neskutečně mě rozčilovala postava Liv, která místo aby pomohla své sestře zachránit manželství, dělala pravý opak a snažila se ten vztah rozbít ještě víc, na Gavina byla vyloženě zlá - a přitom co udělal? Poslechl svou manželku, když ho vyhodila z domu..jo a očividně, nebyl moc dobrý v posteli - hajzl jeden :)... Naopak mě dost bavila postava Macka a jeho vtipné prupovídky.
Filosofie knihy mi sice nesedla, ale nedá se tomu upřít čtivost. Jinak to ale bylo dost ujeté a ty vložené kapitoly z fiktivní regentské romance byly neskutečná blbost.
Říkám si, že tak hezkou obálku si ta knížka snad ani nezaslouží :D
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Kurátor Kurátor](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475878/kurator-Vgj-475878.png?v=1625146064)
Miluju Poa a Tilly, pořád si myslím, že by tam mělo být víc interakcí mezi nimi, jsou prostě skvělí. Kniha mě opět bavila, ale nějakých 150-50 stran před koncem to začala být trošku nuda, bylo to předvídatelné, neuvěřitelné a hodně přitažené za vlasy, takže bohužel dávám jen 4*.
Samotný konec ale překvapil a já už se moc těším na další díly.
P.S. Souhlasím se "soukroma", že tam tady ta jedna věc nebyla pořádně vysvětlena. Škoda.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dvě temné vládkyně Dvě temné vládkyně](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434050/dve-temne-vladkyne-oC9-434050.jpg?v=1585906566)
Rereading
Chystala jsem se na poslední díl a napadlo mě prolistovat si tento 3. díl, abych si přiblížila po delší době děj. Při tom listování jsem ale zjistila, že si nepamatuju skoro nic a tak jsem si knihu přečetla celou znova :) A nelituju.
Rozhodně to nebylo tak dobré, jako předchozí díly. Většinu knihy se tam nic moc nedělo, žádné obří zvraty jako v jedničce, žádná romantika, jsem ale moc ráda, že jsem se do toho světa opět dostala, potkala své oblíbené i nenáviděné postavy, posteskla si po těch, co už tam nejsou...a teď šup na poslední díl, dokud to mám ještě v živé paměti :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Odbočka v lesích Odbočka v lesích](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486604/odbocka-v-lesich-STd-486604.png?v=1644954210)
Knížka mě moc bavila, byla velmi čtivá a kratičké kapitoly tomu velmi pomáhaly. Bavilo mě sledovat jednotlivé postavy, jejich myšlenky a dynamiku jejich vztahů. To se opravdu povedlo.
Když se konečně dostali do lesa, těšila jsem se, co přijde. Přišlo to, ale musela jsem teda protáčet panenky. Na mě hodně velká fantasmagorie :) Nicméně jsem se nenechala odradit, vsugerovala si jediné možné vysvětlení a četla dál, protože mě to fakt bavilo.
Rozuzlení pak bylo přesně takové (jediné možné), nepřekvapivé, neoriginální ale vcelku uspokojující. Samozřejmě bych uvítala lepší vysvětlení některých událostí, jevů, ale na druhou stranu se mi líbil konec, který mě přiměl si to částečně domyslet.
Určitě zkusím i předchozí autorčinu knihu. Obzvláště proto, že autorka pochází přímo od nás ze Zlína :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Domek v Irsku Domek v Irsku](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484487/domek-v-irsku-P7J-484487.jpg?v=1641340203)
Já jsem se tak moc bála...naštěstí zbytečně!
Stará dobrá Julie Caplin je zpět a musím říct, že mé milované Irsko vykreslila fantasticky. Ty pocity nostalgie, které jsem při čtení zažívala se ani nedají popsat. V Irsku jsem nechala kus srdce a jsem ráda, že mi jej autorka alespoň trochu na okamžik přiblížila.
I příběh samotný byl vlastně hrozně super. Postavy byly fajn a romatika velmi dobrá a velmi jiskřivá. Julie to tady rozjela hned od začátku, což u ní není zvykem a mile tím překvapila.
Celkově mám pocit, že se autorka u této knihy opravdu snažila, dokonce ani postavy nebyly černobílé. No a při čtení jednoho společného zážitku Hannah a Connora jsem měla dokonce husinu :)
Moc moc doporučuji a obávám se, že tohle už J.C. nepřekoná. Její nejlepší kniha!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Osudový dopis Osudový dopis](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474663/osudovy-dopis-wUC-474663.jpg?v=1626086258)
Jak je možné, že když píše Penelope Ward sama, je to špatné, ale když se k ní přidá Vi Keeland, je to pecka?! Moje druhá kniha od tohoto autorského dua a opět jsem spokojená, ne-li nadšená.
Bylo to krásné, romatické, erotiky tam byla jen kapka, takže tak akorát :) Jasně, celá zápletka byla lehce přitažená za vlasy, takové náhody se v reálném životě nedějí...ale co když ano? Možná když budeme věřit na osud a dovolíme si chvilku snít, uvidíme, že i náš život je plný náhod, které spolu (jen) zdánlivě nesouvisí...