JessiMeidoom JessiMeidoom komentáře u knih

☰ menu

Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Tento příběh se mi líbil. Bylo to něco jiného než doposud. Líbilo se mi, že se to odehrává v dávnější minulosti. Žádné mobily a auta. Postava Josepha mi od začátku připomínala hodně postavu pana Darcyho. Celkově sympatické čtení. A i když jsem si po skončení první části říkala, že to tak klidně mohlo zůstat, pokračování druhé části se mi nakonec také líbilo. Vždycky mě jen fascinuje, jak jsou všichni tak stateční. Ale to bývá i v hororech.

Asi mě tam nic neurazilo. Byla to jedna z těch lepších knížek, ačkoliv stále mám radši hlavní hrdiny než hrdinky. Proto zatím mezi mé oblíbené patří Tajemství sídla s Danielem. :)

25.09.2024 3 z 5


Hrůza na Šibeničním vrchu Hrůza na Šibeničním vrchu Darcy Coates

(SPOILER) Hrozně dlouho mi trvalo než jsem se do knihy začetla. Chytlo mě to až po více než půlce.
Trochu mě mrzelo, že nebylo po celou dobu vysvětleno, jak vlastně rodiče zemřeli. Jestli hrůzou nebo co se té noci vůbec stalo. Taky nebylo vysvětleno, jestli na Margot v dětství opravdu něco zaútočilo, když má ty jizvy a proč si většinu toho života, co prožila na šibeničním vrchu, nepamatuje. Taky mě občas přišlo až absurdní, jak je nebojácná a chvílemi i strašně blbá. Finální rozuzlení bylo šílené. Při té představě jako zákazníka, co si ta vína kupuje, se mi neudělalo moc dobře. Každopádně jsem taky trochu doufala, že se bude muset zabít, ale bylo mi jasné, že v knihách o domech je většinou vždycky happyend.
Ale jinak se mi příběh líbil, ale chtěl trochu dotáhnout a první část knihy byla příliš nudná.

25.09.2024 2 z 5


Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

(SPOILER) Pro jistotu hodím spoiler, protože budu trochu spelulovat nad dějem. V první řadě musím říct, že jsem knihu zhltla jedním dechem. Příběh jako takový se mi líbil. Úplně jsem se nemohla na konci každé kapitoly dočkat, jak to asi bude pokračovat.

Linie s Thomasem byla šílená. Bylo mi úplně špatně z toho, jak dokáže být někdo tak zvrácený a Amy teda byla fakt monstrum. Od té doby, co mám syna, tak mi nedělá dobře, když se točí smrt kolem dětí, takže tahle pasáž semnou trochu otřásla. Ale nechápu, proč celkově Thomas nezměnil práci, nepřestěhoval se někam daleko, když ho pronásledovala šílená bejvalka. To bylo taky takový nedotažený.

U toho obrazu mi bylo už asi po pár kapitolách jasné, že na obraze je Amy a že ostatní kolem ní jsou mrtví. To mi přišlo strašně zvrácené. Jako, ta ženská byla fakt šílená.

Co mě štve a mrzí je smrt Tiff. To bylo tak zbytečné, ale chápu, že to tam nějak muselo být. Ale že jí nikdo nehledal? Minimálně ten Blake by se tam třeba ukázal nebo ho Tiff už nezajímala?

Navíc by mě zajímalo, jakou spojitost měl Guy nebo jeho matka s tou zavražděnou rodinou? Pokud ten dům zdědil otec Heather, tak musel být nějak příbuzný. Takže třeba bratr Thomase? Pořád se tam mluví o tom, že byl Guy Thomasovi strašně podobný. Byl to nějaký jeho prastrýc? Je divné, že ani matka o tom domě nic nevěděla. To jí o něm otec nikdy nic neřekl? A že si Guy nejdřív něco nezjistil než začal dům opravovat. Nebylo mu hned divné, proč se dům nechal zchátrat? Tolik zvláštních věcí kolem, na které nejsou odpovědi.
Chvíli jsem přemýšlela, jestli nebyl Guy v minulosti Thomas, ale to by byl starší. A vlastně by mě to nevysvětlilo, proč jeho děda zdědil ten dům. Zkrátka moc nejasností.

Samozřejmě nesměli chybět příliš odvážné situace, které v hororech bývají.

A co mi ale přišlo úplně blbý bylo rychle se vybíjející mobil. Co je to za mobil, který se vybíjí, i když je vypnutý? To mi trochu hlava nebrala.

Ale co se mi líbilo bylo to navozování halucinací. Úplně jsem valila oči při scéně, jak je u psychiatričky.

Happyend mi nevadil. Upřímně jsem v něm doufala. Za mě příběh s potenciálem. Jen bych vychytala pár mušek a bylo by to dokonalé. :)

25.06.2024 4 z 5


Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Tohle byl dost dobrý masakr. Úplně mi bylo špatně z toho, že se něco takového ve světě doopravdy děje. Strašně mě štve Ava s Lucem. Doufám, že v dalším díle už nějak rozlomí ten jejich vztah. Už se to táhne strašně dlouho a úplně je to nervydrasající. Dospělí lidí a chovají se jak puberťáci. :D

25.06.2024 5 z 5


Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Úžasný příběh. U první knihy jsem myslela, že mě děj nezaujme a tak jsem jí tenkrát poslala dál. Ale jak se víc ponořuju do knih, tak se mi příběh líbí víc a víc. Do Luca jsem se prostě zamilovala a ihned bych si vyměnila místo s Avou, abych se na něj mohla aspoň jen koukat. :D
Do příběhu se člověk fakt zažere a nechce přestat. Knížky mi asi zůstanou jen v e-podobě, protože se vysloveně k dočteným knihám moc nevracím. Navíc si dost pamatuju a když bych už věděla, jak ty případy skončí, ztrácí to kouzlo té nevědomosti.
Ale stojí za to si to přečíst. Jsou to úžasné a občas velice mrazivé příběhy.

25.08.2022 5 z 5


Kluci ze hřbitova Kluci ze hřbitova Aiden Thomas

Nedokázala jsem se odtrhnout. Knihu jsem přečetla na jeden nádech. Nádherný příběh transgender kluka, který si myslí, že úplně nezapadá do systému a pozná Juliana. Duši toho nejdokonalejšího kluka pod sluncem.
Nevím, co bych řekla, abych nespoilerovala. Tak jen řeknu, že se mi moc líbili rozhovory mezi Yadrielem a Julianem. Moc jsem se nasmála. Všechno bylo tak krásně přirozené. Dokázala jsem si představit každou scénu z knížky.
Samozřejmě, že jsem jisté pasáže ořvala jak blázen.
Pokud vám nevadí transgender nebo homosexualita a ještě do toho milujete špetku nadpřirozena, vřele doporučuji.
Mimochodem bych si dokázala tu knížku představit zfilmovanou. :)

13.03.2022 5 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Já jsem z téhle spisovatelky nadšená. Co kniha, to perla. Tuhle jsem četla jako druhou a ohromila mě. Mám ráda, když má kniha rychlý rozjezd a furt se něco děje. Nedokázala jsem odtrhnout oči od stránek. Kdybych nemusela chodit do práce, asi bych to přečetla na jeden zátah jako tu první (Tajmeství...). Už se moc těším na další dvě, které mě čekají v knihovně. :)

12.10.2020 5 z 5


Není přání jako přání Není přání jako přání Alexandra Potter

Knížka mě dost zklamala. Měla jsem za sebou půlku a pořád se tam nic nedělo a když se to začalo rozjíždět, tak to pak bylo strašně rychle zakončený. Tato spisovatelka má určitě lepší knížky, které jsem četla.

14.07.2020 2 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

433 stránek. No, myslela jsem si, že mi ta knížka vydrží dýl. Ale byla tak úžasná a napínavá, že jsem jí za 9 hodin nepřetržitého čtení dočetla. Nádherný příběh. Až je mi líto, že skončil. Kdo má rád tajemné příběhy, kde do poslední chvíle nevíte, jak to dopadne, tak je to kniha přesně pro vás. A ačkoliv jsem ze začátku byla trochu zmatená, že je ta kniha psaná z více pohledů, moc se mi ten styl líbil. :)

10.06.2020 5 z 5


Kde je ta holka? Kde je ta holka? Alexandra Potter

Toto byla první kniha, kterou jsem od Alexandry Potter četla. Moc se mi líbilo, že to bylo trochu takové fantasy. Příběh jsem zhltla jedním dechem a už se těším na další její knihy, které si přečtu.

18.05.2020 5 z 5


Láska z Paříže Láska z Paříže Alexandra Potter

Tak tohle bylo něco. Já mám strašně ráda takovéto příběhy, které nějak zasahují do hluboké minulosti. Knížka se opravdu moc krásně četla a já se teď chystám na příběh, který se vlastně odehrával před tímto příběhem, protože až po přečtení této knížky jsem zjistila, že existuje Lásce na stopě, která je vlastně o tom, co se stalo předtím než začal tento příběh. :)

18.05.2020 5 z 5


Tentokrát to bude jinak Tentokrát to bude jinak Alexandra Potter

Mám moc ráda takové příběhy, které mají trochu nádech fantazična. Příběh se mi četl moc hezky. Nemělo to nikde žádné nudné pasáže. Člověk po pár kapitolách samozřejmě začne tušit, jak to dopadne, ale upřímně si povězme, že je to tak i v každém romantickém filmu. :)

18.05.2020 5 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Toto je první kniha, kterou jsem od Darcy Coates měla tu čest číst. Musím se přiznat, že nejsem moc velký čtenář. Kniha mě fakt musí chytnout. Tuhle jsem zhltla za pět hodin. Naprosto mě ochromil děj. Hlavní hrdina se mi moc líbil a celý ten nádech příběhu byl nepopsatelný. S každou další kapitolou jsem chtěla víc a víc a nešlo se odtrhnout ani přestat číst. Vyvrcholení bylo epické a bylo by moc zajímavé knihu zfilmovat. Pokud však tohle bylo podle některých recenzí její slabší dílo, tak jsem už teď napjatá, co mě čeká v jejich dalších knížkách. Už se nemůžu dočkat.

18.05.2020 5 z 5