jesuswlasac jesuswlasac komentáře u knih

Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV Jaroslav Hašek

Klasika ktorá vždy znovu a znovu pobaví !!! Hlášky z tejto knihy snáď už aj zľudoveli :-)

Gulliverovy cesty Gulliverovy cesty Jonathan Swift

Vraj klasika pre adolescentných clapcov ?!?!? Osobne som sa pri tejto knihe velmi nebavil ba miestami ma až nudila.
Ak by som si mal vybrať dobrodružný román tak radšej volím Robinsona Crusoa

18.10.2013 2 z 5

Vlčí kletba Vlčí kletba André Wiesler

A je tu záver !!! Po cestovaní časom naprieč ludskou historiou sa konečne dostávame do reality ktorá sa zamotáva snáď ešte viac ako predošlé dve časti dokopy. Nikto vlastne nevie kto je tu dobrý a kto zlý a záver knihy Vás určite dostane !!!

Štvanice na ďábla Štvanice na ďábla André Wiesler

Nemožno snáď ani vyzdvyhnúť ani jednu knihu z celej trilógie ale tejto by som dal o pol hviezdičky viac pretože sa odohráva v mojom obľúbenom období. Rovnako ako aj pri prvej častí platí staré známe : neviem či mám Hagena milovať alebo nenávidieť :-)

Pán čarodějnic Pán čarodějnic André Wiesler

Recenziu píšem až po prečítanií celej trilógie, čo ale nič nemení na fakte že pribeh je to skvelý. Hagen je výnimočná postava pri ktorej neviete či ju máte milovať alebo nenávidieť. Jediné čo mi trošku vadilo boli preskakované pasáže zo súčasnosti ale v celkovom pohlade na trilógiu asi dosť potrebný.

18.10.2013 5 z 5

Jaro Filip - človek hromadného výskytu Jaro Filip - človek hromadného výskytu Marián Jaslovský

Je to až neuveriteľné čo môže jeden človek za život dosiahnuť a dokázať, a ak zvážime že zomrel v podstate predčasne tisnú sa mi slzy do očí. Vzdávam Vám hold MAJSTRE !!

Pan Wolodyjowski Pan Wolodyjowski Henryk Sienkiewicz

Vzhľadom na to že je to posledný diel trilógie tak som očakával niečo viac, hlavne po vynikajúcej druhej časti (Potopa). Bohužial Sienkiewicz sa až príliš zaoberal láskou a trochu menej histórii a bitkám, čo ma dosť úprimne sklamalo. Celú knihu zachraňuje snáď iba pán Zagloba , no a samozrejme velmi emotívny záver v kostole !!!

18.10.2013 3 z 5

Taras Bulba Taras Bulba Nikolaj Vasiljevič Gogol

Po prečítaní Mŕtvych duší som bol viac ako milo prekvapený knihou o Tarasovi a jeho synoch. V knihe je nádherne a do detailov opísaná kozácka história, česť a zvyky !!
Po prečítaní knihy doporučujem pozrieť si aj rovnomenný film v hlavnej úlohe s Bohdanom Slupkom - film Vás určite rovnako nadchne a ešte lepšie vykreslí pojem kozáctva v historii Ruska ale aj celej Európy.

R. U. R. R. U. R. Karel Čapek

Čapek vo svojej celelj paráde ! Aj ked si osobne myslim že nič nemože prekonať Válku s mloky, tak tento počin sa k nej aspon približuje. Myslím že by neuškodilo ak by to bolo písané ako beletria a nie ako divadelná hra.

Zrůdné zrcadlo Zrůdné zrcadlo Michael Scott

Jednoduché , napínavé a trosku aj hororové čítanie. Obzvlášť ocenujem prerývanie súčasnosti s historiu.

Boží bojovníci Boží bojovníci Andrzej Sapkowski

Druhá časť husitskej trilógie konečne dospela ku svojmu menu "husitská". Na Sapkowskeho je to trochu slabší kúsok ako jednotka ale vzhľadom na to že sa dosť zaujímam o husitskú históriu som sa celkom pri tejto knihe bavil.

Běsi Běsi Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Knihu som dostal od segry k 18tim narodeninám avšak trvalo mi dosť dlho kým so sa ku nej dostal. Napriek tažkému príbehu, veľkému počtu postáv ktoré tu vystupujú je to pribeh naozaj strhujuci !!!
Najlepšie na celej knihe je asi záver ktorý som určite neočakával a práve preto som sa trochu morbídne potešil.

Poviedky a básne Poviedky a básne Edgar Allan Poe

Výber toho najlepšieho čo E.A.Poe vydal, táto kniha podla mna patrí do každej knižnice a hlavne pre milovnikov hororov a thrilerov, vzhľadom na to že Poe sa považuje za otca hororovej literatúry !!!

Vrelo všetkým doporučujem.

Sedem rokov v Tibete Sedem rokov v Tibete Heinrich Harrer

Velmi dobrá kniha !!! ale asi prvá a jediná khina ktorú prekonala filmová adaptácia !!! V knihe síce bolo toho opísaneho viac ale film mal podľa mna lepší spád !

Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Zaujímavý začiatok serie o Giraltovi a Ciri. Oddychové čítanie.

Prvá časť ma celkom bavila aj ked treba povedať že samostatné príbehy o Geraltovi (kniha 1 + 2) ma bavili podstatne viac.

Uvidíme čo prinesie pokračovanie.

Arthas: Zrod krále Lichů Arthas: Zrod krále Lichů Christie Golden

Síce som W3 aj W3FT prešiel niekoľkokrát táto kniha dala celej hre aj iný význam, hlavne vzťah Artas a Janna sa zo samotnej hry nedal tak vycítiť ako bol opísaný v knihe a takisto aj Arthasove vnútorné pohnútky. K dokonalosti jej chýbala už iba detalnejšie popísanie W3FT a nie to takto rýchlo iba ukončiť , ale aj tak super kniha. Asi si to zahram znovu :-)
Celkovo 9/10*

24.09.2013 5 z 5

Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

opäť vynikajuca kniha od Sapkowskeho ... uz sa tesim na dalsiu cast :-)

06.09.2013 5 z 5

Smrtící chaos Smrtící chaos Matt Dickinson

Knihu som si náhodou kúpil v Kauflande a popravde som od nej vela neočakával , malo to byť iba sprestrenie cesty vlakom. Nakoniec bola kniha viac ako nadpriemerná. Pútavý príbeh je umocnený tým, že sa striedajú krátke pasaže zo života jednotlivých aktérov a zdanlivo nesúvisiace príbehy sa zložili do krásnej a ucelenej mozaiky, ktorá hlavne prekvapila tým kto prežije a kto nie.

04.09.2013 4 z 5

Markéta Lazarová Markéta Lazarová Vladislav Vančura

Príbeh síce jednoduchý, ale o to väčší zážitok z umeleckých prostriedkov autora.
Občas som mal pocit ako by som čítal Hviezdoslava po česky :-)

28.08.2013 5 z 5

Pád kráľov Pád kráľov David Gemmell

skvelee ukončenie celej trilógie !!!

už si iba prečítať originál od Homéra a porovnať čo je lepšie, ale zatiaľ tvrdím že takto má vyzerať historický román !!! nemam autorovi čo vytknúť , škoda len že nás už opustil a ďaľších skvelých počinov sa už nedočkáme :-(

14.08.2013 5 z 5