Jiparis komentáře u knih
Skvělý detektivní příběh, kde se situace a podezřelí neustále proměňují a to vše probíhá v době volební kampaně, se všemi nekalými praktikami. A navíc ani hlavní vyšetřovatelka nemá jednoduchý osobní život. Výborný je i seriál natočený podle této knihy.
Jak moc dokáže ženu ranit nevěra, přestože je atraktivní a úspěšná? Velmi dobrý psychologický thriller, trochu komplikovaně zobrazující vztahy mezi jednotlivými postavami.
Můžeme naprosto věřit člověku, kterého milujeme anebo je všechno jinak? Perfektní příběh, který vás stále překvapuje nečekanými zvraty. Dokonalý milenec a bezchybná přítelkyně? Nedělejme si iluze.
Starý, dobrý a pravdu hledající Harry Bosch. Výborně vypointovaný příběh o tom, co se stalo před mnoha lety a nemělo by zůstat bez odplaty.
Román, ve kterém sledujete několik různých rovin a příběhů se rozvíjí ve dvou dějových rovinách. Hodně se mi líbilo prostředí normanských ostrovů za války a velmi zajímavý a těžko pochopitelný vztah Beatrice a Heleny. Krimi zápletka na závěr mi připadala trochu nadbytečná.
Prostředí policejní akademie nám dává nahlédnout do plánů Armanda Gamache jak ji očistit od učitelů, kteří páchájí při výuce velké škody na kadetech. Celým příběhem se prolínají otázky bývalých přátelství a důvěry, že dobro zvítězí.
Jak silná dokáže být manipulace s lidskou psychikou, kam až dokáže zajít chuť se pomstít.
Námět je rozhodně zajímavý, místy mi děj připadal trochu rozvleklý, ale za přečtení rozhodně stojí.
Vždy mě zaujme neobvyklý motiv, nepředvídatelné pohnutky a složité policejní vyšetřování. To vše se tady objevuje, ale někde je něčeho moc. Stačilo by ubrat překombinovanosti a bylo by to skvělé.
Hodně temný příběh, kde oběťmi jsou děti a to mě zpočátku dost odpuzovalo. Dlouhé popisy toho, jak dívky trpí , vynucování lásky ,se mi také moc nelíbily. Zajímavé bylo ale konečné rozuzlení.
Chce to hodně odvahy přiznat se k zabití. Otázkou zůstává, jestli se s takovou vinou dá vůbec žít. Je to začarovaný kruh, který vede k dalším zločinům a k záhubě.
Pěkná duchařina. Co všechno jsou sportovci schopni udělat pro vítězství. Příběh kombinující situaci před deseti lety a nyní se mi četl dobře, i když si myslím, že by mu stačilo méně stran, prostřední část byla dost rozvleklá.
Velmi dobře zpracovaný příběh o domácím násilí. Bohužel od první třetiny byl děj předvídatelný, snad jen konečné vyústění mě trochu překvapilo. Nicméně autorka píše působivě a kdyby vše nebylo zabarveno do červené knihovny, líbilo by se mi mnohem více.
"Magdaleniny prádelny" , i kdyby byl příběh jen zčásti založen na pravdě, je to děsivé. Nejvíc mě dostala ta dvojí tvář církve a fakt, že se takové věci neděly ve středověku, ale v nedaleké minulosti.
Pro mě je Connelly sázka na jistotu. Zajímavý námět, věcný přístup k vyšetřování, děj není rozptylován přílišnými odbočkami popisujícími vztahy, netradiční dvojice detektivů. Dva vyšetřované případy, které se v závěru propojí, moc dobře se mi to četlo.
Krátký, pro Klinga tragický příběh jsem přečetla za jedno podzimní odpoledne. Má to spád, děj není prvoplánově předvídatelný.
Zajímavá sonda popisující hrůzné činy, které se mohly udát v zemích s diktátorskými režimy a možná se dějí i dnes. Děsivé zobrazení toho, čeho jsou někteří lidé schopni udělat pro peníze.
Ikdyž to zřejmě sloužilo cíli, vadilo mi velké množství krvavých detailů.
Pěkně napínavé, zvláště druhá část. A opět na scénu přichází odborník, který je sám psychicky nemocný. Skvěle napsané, doporučuji.
Napínavé a čtivé, na prvotinu velmi zdařilé. Holly a Bishop jsou zajímavá dvojice , která se dobře doplňuje. Pikantnost přidává minulost Holly a hodně originální bylo místo, kde se serioví vrazi skrývali.
Po počátečních stránkách jsem si říkala, jak může člověka ovlivnit tak nelidské zacházení. Další vývoj mi dal odpovědi. Líbil se mi inspektor Carter a řešení jeho osobních problémů a znovu mě udivovalo, jak se v čele organizace může ocitnout někdo jako Wilmott.
Velmi dobrý příběh jako tomu u Dána bývá, zajímavé prostředí a skvěle vykreslené postavy.
Také se mi moc líbí, jak pěkně ji do češtiny přeložil p.Hanzlík.