Udělal jsem to já! přehled
Ed McBain
Ve služebně 87. policejního revíru je docela obyčejný říjnový den. Za okny kypí město, detektivové píšou zprávy a vyměňují si dobromyslné žerty, zvoní telefony. Až detektiv Meyer Meyer přijme hlášení, že v knihkupectví na Culverově třídě postřílel neznámý šílenec čtyři lidi. Vyšetřování začne jako obvykle, ale případ se mění v neobvyklý: mezi obětmi je i snoubenka Berta Klinga. Nejen Klingovi přátelé Carella a Meyer, ale celá policejní stanice, otřesená žalem svého kolegy, bere případ za svůj. O život koho z těch čtyř usiloval vrah, to je základní problém. Je možné, že by to byla mladá milující a milovaná Claire? Detektivové získávají informace o všech obětech a dostávají se i k zajímavým faktům ze života Claire…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2003 , BB artOriginální název:
Lady, Lady, I Did It, 1960
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Udělal jsem to já!. Přihlašte se a napište ho.
Další z pěkných příběhů od pana McBaina. Tento díl mě opět hodně dojal, vždycky když se něco stane policistům nebo jejich rodinám, tak mě to mrzí. Ale chápu, že autor musí zachovat dramatickou linku a udržet napětí v tak dlouhé knižní sérii není vůbec jednoduché. Tentokrát zbytečné vraždění pouze z nenávisti nebo možná jen naštvanosti.
Knižní novinky (27. týden)
28.06.2020
Kniha Udělal jsem to já! v seznamech
vraždy pomsta detektivní drsná škola
Tak to byla paráda, nijak nenatahované, prostě hned k věci. A jak to umí autor pojmout! Stará dobrá policejní škola. Připomínalo mi to filmy Clinta Eastwooda, nikoliv ty novodobé thrillery, co se točí dnes. Celý okrsek je velmi dobře vymyšlený, to propojení policajtů mě dost baví, ale samostatně vystavěné příběhy stojí také za to. Nic šablonovitého, konec se mi líbil velmi. Opravdu nemám co vytknout, a myslím, že z téhle série se stane moje oblíbená!