Jíťa Jíťa komentáře u knih

Hadí zámek Hadí zámek Bram Stoker

Dost ubohé, už je mi jasné, proč tato kniha není tak známá jako Dracula. Vlatně ani nevím, co tím autor myslel, přijde mi to jako absolutní parodie nejenom na horor, ale na literární dílo obecně. Rozhodně nedoporučuji.

30.11.-0001 1 z 5

Léčba neklidem Léčba neklidem Saki (p)

Velmi vtipné a trefné. I v dnešní době neztratilo toto dílko na aktuálnosti.

30.11.-0001 5 z 5

Robin Hood Robin Hood Alexandre Dumas, st.

Slavný příběh Robina Hooda ožívá pod rukou A. Dumase a výsledkem je nadprůměrné dílo vrcholného romantismu. Sice poněkud útlá knížka (na Dumasovy poměry), ale i tak jsem se dobře bavila.

Pět dílků pomeranče Pět dílků pomeranče Joanne Harris

Pro mě nejlepší knížka od Joanne Harris. Tak nádherný příběh jsem v životě nečetla. Nevím, někomu jinýmu to třeba nepřijde, ale já si naprosto přesně dokázala představit, proč postavy jednají tak jak jednají a mnohdy jsem se s nima i ztotožnila. Předem varuji, že děj je dost tragický, ale i tak se to čte nádherně, hlavně díky autorčině bohaté slovní zásobě. 100% doporučuji.

30.11.-0001 5 z 5

Vychováváme děti a rosteme s nimi Vychováváme děti a rosteme s nimi Naomi Aldort

Další skvělá kniha o tom, jak s respektem provázet děti jejich prvními roky života. Plná konkrétních rad a praktických příkladů. Vše vysvětleno s jasnou logikou. Doporučuji!

07.11.2015 5 z 5

Kuchařka ze Svatojánu Kuchařka ze Svatojánu Eva Francová

Těšila jsem se dlouho a oprávněně. Skvělá kuchařka a kvalitně vytvořená publikace. Řada receptů mi bude sloužit hlavně jako inspirace a povídání pohladí po duši. Kniha již zaujala čestné místo hned vedle Radosti z jídla od Zerzána a Strnadelové a určitě do ní budu nahlížet stejně často :)

16.10.2014 5 z 5

Sebeléčení vlastní energií Sebeléčení vlastní energií Josef Červienka

Je mi líto dát takto nízké hodnocení. Samozřejmě proti vnímání energií v těle a harmonizování bodů nic nenamítám. Ale vydávat to jako knihu bylo naprosto zbytečné. Mnohem lépe by vyjádření autorových myšlenek sloužil článek na nějakém duchovně spřízněném webu. Vydávání v tištěné podobě bohužel vedlo pouze k trapnému a zbytečnému opakování a popisování toho samého procesu dokola.

15.07.2014 2 z 5

Hvězdy z korálků Hvězdy z korálků Claudia Bürgi-Knup

Docela dobře strukturovaná publikace o tvoření korálkových hvězdic. Hodnotné jsou především návody na hvězdy bez použití kostry. Letos, tedy vlastně už vloni jsem hodně motivů použila.

02.01.2014 4 z 5

Mňau! - Kniha pro milovníky koček Mňau! - Kniha pro milovníky koček Jane Burton

Nááádherná kniha kvalitních fotek kočičích potvůrek.

02.01.2014 5 z 5

Valkýry Valkýry Paulo Coelho

Některé knihy od Coelha považuji za velmi podařené, některé mi zkrátka nesednou. Tahle je ta pro mě méně uchopitelná. Valkýry mi nic moc neříkají, v tomto případě nejspíš platí, že zkušenost je nepřenositelná :-P

02.01.2014 3 z 5

Erik Erik Shaun Tan

Milé!

02.01.2014 5 z 5

Brida Brida Paulo Coelho

Dost ukecané. Sto stránek by stačilo...

02.01.2014 3 z 5

Zapékaná jídla Zapékaná jídla Šárka Vaiglová

Některé recepty jsou úplně nanic a tak triviální, že to snad ani autoři nemohli myslet vážně. Navíc se tam dost receptů opakuje, jen s malou obměnou v pořadí či množství ingrediencí...směšné :D

15.12.2013 2 z 5

Sashiko: japonská technika prošívání Sashiko: japonská technika prošívání Susan Briscoe

Zajímavá technika, o které jsem nevěděla nic, dokud jsem si knihu nepůjčila v knihovně. Hodnotím tedy pouze samotnou publikaci. Obsahuje základní informace o technice, historii, postupech. Následuje nepřeberné množství vzorů, doplněných kvalitními fotografiemi a cennými radami. Kniha je úžasným pomocníkem, se kterým se Sashiko snadno naučíte. Doporučuji.

13.08.2013 5 z 5

Nepřekážejte sami sobě Nepřekážejte sami sobě Osho

Sáhla jsem po knize autora, jehož jméno mi nebylo neznámé, ale to bylo asi tak vše. Nevěděla jsem nic o něm ani jeho životě, dokud jsem si nepřečetla životopis tady na databázi. Mňo...tohle tedy rozhodně není můj šálek kávy. Uznávám, že rozhodně nejsem osvícená a nedosáhla jsem nejvyšší úrovně vědomí, nicméně řekla bych, že jsem alespoň trochu vnímavá a duchovní a snažím se na sobě pracovat. Za sebe mohu prohlásit, že tato kniha mi toho dala opravdu málo a rozhodně nic pozitivního. Upřímně řečeno, přečetla jsem celkem asi půlku, pak jsem knihu zahodila. Autor na mě působil pouze dojmem arogantního všeználka, který se pasoval do role guru a mudrce, který velice agresivním způsobem vnucuje lidem svoji vůli. Evidentně nenáviděl křesťanskou víru, odsuzoval v podstatě veškerá náboženství a osobnosti, ať už skutečné či mýtické. Na jednu stranu oslavuje sex a lidské projevy, na druhou stranu to označuje za nízké a nepodstatné. Kniha svojí formou na mě působila, že mu dělá moc dobře, když je obklopen lidmi, kteří ho uctívají jako Boha a hltají každé jeho slovo. Pravdou je, že ve svých promluvách si často protiřečil, útočil na všechno, co se mu nelíbilo. Mluví a mluví, ale z jeho slov necítím žádnou božskou energii, naopak na mě působil jako zahořklý člověk, kterému je vše jedno a své osvícení (pokud bylo) považuje za negativum. To mi potrvdil i jeho život. Člověk harmonizovaný a žijící v souladu s Univerzem by nemusel řešit tolik existenčních problémů. S některými názory jsem sice mohla souhlasit, ale způsob podání a póza (musím to tak nazvat), do které se stylizoval, mi naprosto nesedli. Vyjadřuji pouze svůj názor, nikoho nenutím, aby se mnou souhlasil.

13.08.2013 2 z 5

Kočka, která vyprávěla příběhy Kočka, která vyprávěla příběhy Lilian Jackson Braun

Velmi slabé. Je fakt, že spisovatelka, která má za sebou poměrně úspěšnou řadu příběhů o kočkách s detektivní zápletkou, si může dovolit tu a tam napsat horší kus, ale tohle bylo skutečně zbytečné....

03.08.2013 2 z 5

Co se stalo s Popelkou po svatbě Co se stalo s Popelkou po svatbě Jan Bílý

Očekávala bych hlubší rozbor jednotlivých příběhů. Kniha sice dává velký prostor k zamyšlení se nad významy jednotlivých příběhů, na druhou stranu mi přijde jakoby narychlo splácaná z poznámek z různých seminářů. Pro čtenáře, který se daného semináře neúčastnil, poněkud zmatečné.

03.08.2013 3 z 5

Duchovní antidepresivum Duchovní antidepresivum Gabriela Čanigová

Předností knihy je paradoxně její jednoduchost. Naprosto jednoznačným způsobem vysvětluje základní oblasti duchovna, princip pozitivního myšlení, fungování a řád Univerza. Na knížečce se mi líbila hlavně konkrétní cvičení na konci každé kapitoly, u většiny podobné literatury jsem toto postrádala. Určitě budu sledovat, co dalšího nám tato autorka nabídne.

03.08.2013 5 z 5

Vražda v Orient-expresu Vražda v Orient-expresu Agatha Christie

Jakožto třetí knihu od A. Christie jsem si vybrala Vraždu v Orient-expresu. Ačkoli znám příběh z filmové podoby (nedostižný David Suchet), nenudila jsem se ani chvilinku, naopak bylo skvělé sledovat pátrání s vědomím, že znám rozluštění. V tomto případě to bylo v podstatě směšně jednoduché již od první stopy, ale samozřejmě kdybych nevěděla, jak to skončí, tak budu napnutá do poslední strany. Pohodové čtení do jakéhokoli počasí.

10.07.2011 5 z 5

Společnosti pozdní doby Společnosti pozdní doby Miloslav Petrusek

Tak tohle je důmyslně utvořený obraz dnešní společnosti se všemi klady a zápory. Autor na společnost pohlíží ze všech možných úhlů pohledu, z různých oblastí lidského vědění. Nečekejte, že se jednoznačně dozvíte, v jaké společnosti to vlastně žijeme, tak jednoduché to není. Myslím, že samotné pojetí knihy charakterizuje dnešní společnost docela dobře - nic není jednoznačné, na všechno existuje víc než jedna odpověď a lidé, místo aby žili, vymýšlejí pouze nové definice a hádají se o to, zda je to společnost postkapitalistická, informační nebo postmoderní. Jen abychom nebyli společnost na h...o

08.01.2011 4 z 5