JitrniPoutnik JitrniPoutnik komentáře u knih

Život na cestě: autobiografie Život na cestě: autobiografie Oliver Sacks

Původně jsem chtěla přečíst knihu "Muž, který si pletl manželku s kloboukem", ale dostala jsem se nejprve k autobiografii Sackse. Slovy druhého odkazu na googlu: HONZÁK R.: OLIVER SACKS, NEUROLOG, KTERÝ ZNAL LIDSKOU DUŠI. Osobně mi přišla jeho životní "zpověď" uvolňující ve své upřímnosti a přímočarosti, plná zajímavých odborných příběhů a poznatků z oblasti lidského jednání, chování a mnoho dalšího. Udělalo na mě dojem, že přes všechno co viděl a zažil, jsem měla pocit, že citlivě vnímá nepředvídatelnost lidského života, obyčejnost každého dne, zklamání, radosti,... Fakt zajímavý člověk. Doporučuji k rozšíření obzorů. Těším se na jeho další knížky, s uvědoměním, kým byl. (Přiznám se, že závěrečné kapitoly mi už splývaly a četly špatně, nevím v kolika to už dopisoval.)

20.03.2021 4 z 5

On mne vede On mne vede Walter Ciszek

Knížka se mi četla dlouho, protože byla plná těžkých příběhů a také pro to, že ji autor nepsal jako napínavý román (byť sepsané události by vydaly na spoustu knih), ale s nadhledem toho, kdo má totální pokoru a píše o věcech jak jsou, jak jim věří, jak je přežil. Doporučuji.

11.04.2020 5 z 5

Králův kříž Králův kříž Timothy Keller

Mám na stylu autorova psaní ráda jeho přirovnání, která mi až bolestivě nebo radostně přiblíží příběhy z bible, které často vnímáme pouze jako historický sled událostí bez vědomí, že se nás to týká právě dnes.

29.04.2018 5 z 5

Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Při pokusech knihu odložit mě vždycky znovu lapila a nedovolila nedočíst ji. Ten život co žije hlavní hrdina a jeho matka, hrozně se podobá tomu "normálnímu", co žijeme....

27.12.2016 4 z 5

Dobrodružství barvy Dobrodružství barvy Ivana Brožková

Uzitecne, jasne, zajimave.

08.11.2016 5 z 5

Krátky list na dlhú rozlúčku Krátky list na dlhú rozlúčku Peter Handke

Moderní Bildungsroman. Líbilo se mi prosté vyjadřování, kontext pop-kultury a neidealizované myšlenky hl.postavy.
Díky zmínce v knize jsem navíc našla skvělou píseň (Otis Redding - (Sittin' On) The Dock Of The Bay).

06.08.2016 4 z 5

Rétorika a prezentace Rétorika a prezentace Emil Hierhold

V záplavě knih na podobné téma užitečná "příručka". Dobře strukturované kapitoly se shrnutím. Pomůže kvalitně se připravit na prezentaci/přednášku/projev....

06.08.2016 5 z 5