JIVaJaH JIVaJaH komentáře u knih

Dvířka do neznáma Dvířka do neznáma Jan Cimický

Jak zde už někdo psal...J.Cimický je autorem hlavně detektivních příběhů. Já jsem na jeho krimi nenarazila. Nelituji, ale určitě bych si nějakou přečetla. Tato kniha byla výborná nejen dějem, ale i milým rozporem snu x reality. Kroutila jsem nevěřícně hlavou nad nálezem, setkání Vlastimila s těmi pravými lidmi a čekala zlom...
Moc mě pobavil okamžik výměny šéfů v práci hlavního hrdiny. Setkání ambiciózních sebemilujících postav s obyčejným člověkem bylo vážně výborné. Navíc připomínka módní hermafroditní úpravy ženského příjmení nebylo od věci.

23.05.2017 5 z 5

Všechny vůně Afriky Všechny vůně Afriky Zuzana Beranová

Upoutala mě obálka knihy i samotný název. Dá se přes knihu poznat vůně Afriky?Myslím, že lze...velmi hezky nastíněn průřez Afrikou. Spousta zajímvých příběhů turistů....nepochopitelné, co je člověk schopen udělat v zamilovanosti a ze své hlouposti. Osoba hlavní hrdinky vše pěkně spojuje.

Dvojí život Dvojí život Jeannette Angell

Pro mě silný příběh, určitě ne nuda, jak se tu objevuje v komentáři. I po letech, co jsem knihu přečetla a narazím na knihu s náznakem společnic, prostituce, vzpomenu si. Po přečtení vím, že jsem ji sháněla v obchodech, že si ji koupím. Nepochybovala jsem tedy, že si knihu ještě přečtu. Je pravda, že nejde o prostituci z těch špinavý podmínek, hlavní hrdinka je inteligentní žena....to asi také na člověka v celkovém pohledu působí. Za mě ano, doporučuji!

Deník učitelky Deník učitelky Maria Giacobbe

Kniha, kterou jsem náhodou objevila ve své knihovničce, netuším, kde se vzala. Moc milá četba, na člověka dýchá krása i drastičnost dřivější doby. Objevuje se tu úcta člověka k člověku a také úcta k této nelehké profesi.

Lásko, kde jsi? Lásko, kde jsi? Nick Spalding

Tak tomu nerozumím...toto je literatura? Tolik kritiky na knížku Posel od Zusaka za to, že je psaná jazykem náctiletého a tady chvála za chválou u knihy plné vulgarismů, nechutností? Humorná kniha? Asi nemám smysl pro humor! Za mě ne!Hvězdy snad jen za to, že, jak koukám, si kniha čtenáře našla!

20.05.2017 2 z 5

Tanec s nepřítelem - Válečné tajemství mojí rodiny Tanec s nepřítelem - Válečné tajemství mojí rodiny Paul Glaser

Silný příběh. Roosje žena plná životního optimismu přes všechny hrůzy. Podivovala jsem se nad její všeobecnou iniciativou....tanec, pobyt ve vězení, v táborech, partnerské vztahy, vztahy se známými a příbuznými. Sama ukazuje v několika případech, že ji zachránila náhoda, nejednou znalost němčiny. Doporučuji! Sám autor byl díkybohu rodinný šťoura, který přes nevoli příbuzných shromažďoval a dal dohromady tuto knihu, dobře udělal.

07.05.2017 5 z 5

V podezření V podezření Mary Higgins Clark

Nadchl mě nápad s 20 let starým nevyřešeným připadem! S chutí jsem se začetla, ale děj je tak nějak moc porcovaný, skoky z osoby na osobu, několikrát se opakuje to, co si kdo myslí a pak se rozhodne to říct, takže se čte dvakrát to stejné. Pro mě tedy počáteční nadšení skončilo po pár stránkách. Knihu jsem ale dočetla, protože mě zajímalo kdo a proč.

05.05.2017 3 z 5

Ten den jsem se rozhodl zemřít Ten den jsem se rozhodl zemřít Jonathan Destin

Poučná kniha, lidé by si měli víc a častěji naslouchat.

29.04.2017 4 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Tato knížka mě okouzlila jak obalem knihy, tak dějem uvnitř. Celá atmosféra knihy byla něčím pro mě zvláštní(v dobrém slova smyslu), poutavá. Osoby rozličné a zajímavé, silný příběh a prožívání hlavní hrdinky.

26.04.2017 5 z 5

Zátiší s kousky chleba Zátiší s kousky chleba Anna Quindlen

Nene, tak tuto knihu jsem mohla nechat v knihovně pro někoho jiného. V různých recenzích jsem četla, že má autorka vypravěčské umění....buď nerozumím tomu umění nebo vypravěčství. Nejspíš mi nerozumí obojí.

13.04.2017 2 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Na knížku od Jo Nesba jsem se těšila. Četla jsem nejen příběhy, které vyšetřuje H.Hole, ale i další. Musím napsat, že toto byl nejslabší článek. Nejsem schopna popsat čím a proč, ale kniha mě nebavila! Z celkového poctu 392stran mě bavila snad jen stovka...a to je u Jo Nesba málo!

06.04.2017

Medojedky Medojedky Robert Ruark

Tato kniha mě moc nebavila. Možná je to i tím, že mi ji doporučila známá, která z ní byla nadšená a já jsem očekávala víc! Za mě příliš rozvlekle popisované situace, kde se vlastně nic neděje. Myslím, že kdybych přečetla 100prvních stran a sto posledních o nic nepřijdu.

17.03.2017 2 z 5

Temnota Temnota Klára Janečková

Moc pěkná knížka! Detektivní zápletka na pozadí života mladé ženy, která se znovu seznamuje se svou identitou a vším, co ji obklopuje. Příjemné bylo i díky knize zavítat do černého kontinentu. Zajímavé bylo i připomenutí autorky, že Afrika odkrývá jak krásy přírody, tak zlo lidí. Vlastně ukazuje na čem všem jde vydělat peníze!

05.03.2017 5 z 5

Konečně doma Konečně doma Katherine Stone

Knížku jsem po 100 přečtených stranách odložila. Nezaujala mě.

29.01.2017