JmenujiSeZuzla komentáře u knih
Harry Potter je proste jednička! Příběh naprosto unášející a úžasnými postavami a hlavně propracovaným dějem, dále navazující na další díly. Harry a hlavně paní Rowlingová je pro mě naprostá topovka. Nemám co dodat.
Konečně jsem našla neobyčejnou, málo známou romarťárnu! Clara docela sympatická spolu s ostatními postavami se mi líbila. Děj byl perfektně vymyšlený a krásně popsaný. Dávala jsem si od knížky pauzy, takže četba mi trvala trošku déle, ale včerejškem dočteno a super! Zachránění Christiana mi ze začátku přišlo blbé! Chtěla jsem, aby se v knize stal další zvrat, ale nakonec , jak se to všechno vyvinulo tak super. Druhá část naprosto super!
#TeamTucker
Tato knížka se mi dostala do rukou už dřív létě, ale asi jsem na ni ani neměla nálad až do teď. Viděla jsem film (samozřejmě slzička ukápla) a dneškem dočtena kniha.
Abych byla upřímná, asi polovina knihy mi přišla jako obyčejná nadprůměrná knížka, která má zasáhnout kousek člověka a trošku jsem se vzdávala představy o BESTSELLERU. Co mě ale zasáhlo více, byla část, kdy Gus umírá. Přišlo mi to jako velmi realistické a tak jsem s postavami prožívala každičkou vteřinku. Možná by se někomu konec zdál zdlouhavý (a taky že nebyl nejkratší), ale já jsem spokojená s koncem příběhu. Že se spisovatel nebál, vytvořit trošičku více reálný konec s tak hlubokou myšlenkou.
Knížka je pro mne asi spíše zklamáním než objevem, ale jsem ráda, že jsem s knihou přišla do styku a mohla tak okusit, trošku jiný život.
K Vánocům jsem dostala konečně celou sérii Harryho Potter. Sice jsem četla všechny díly (vypůjčené z knihovny nebo kamarádů),ale řekla jsem si, že by bylo dobré si trošku zavzpomínat přečíst si je od začátku do konce. Takže jsem samozřejmě začala 1. dílem. Na to se snad nedá říct nic zlého! Úžasná kniha s ještě úžasnější autorkou. Její fantazie mě někdy dostává až do kolen.
Tak na tohle jsem se jakože hodně těšila!! Asi na podzim, jsem jí viděla v knihkupectví, ale v originále a na ten jsem si ještě netroufla. Hned se mi ale líbil samotný nápad scénáře, že nám fanouškům Harryho Pottera dali šanci se ještě podívat do dalšího dění. I přestože jsem velký POTTERHEAD a potřebovala jsem knížku hned co vyšla v češtině, kousla jsem se a počkala až na Vánoce (ať se mám na co těšit). Přečetla jsem jí za 1 den a byla jsem taková rozpačitá. Celkově první část pro mě nebylo nic moc převratného a četla jsem ale dál, co kdyby se tam stalo ještě něco zajímavého. Něco zajímavého se stalo, ale ...eee??
Jsem ráda, že jsem si knížku pořídila a dozvěděla se co vlastně bylo dál s Harrym a jeho rodinou, ale přišlo mi to trošku vyvedené z reality ( a to jako i z HP reality). Opět mi nesympatická hlavní postava (v tomto případě Albus) - jsem jediná komu se vždycky líbí takoví ti jako Scorpius nebo opilý Ron
Neměla jsem možnost číst první díl,ale od kamarádky tak vím,co tam bylo. Kniha byla napsaná pěkně,ale ne nějak výjimečně.Ale nebyl to takový obyčejný román to ne. Děj mi přišel trošku přetažený za vlasy,ale budiž...pro mě to ale bylo zklamání,jelikož sama Zoe sleduji nějakou dobu a měla jsem velká očekávání. Ty se však nevyplnily.
Moc krásný příběh! Určitě velmi kladně hodnotím samotný nápad Zeměplochy a vytvoření celého,nového světa. To vždycky potěší,když autor vymyslí něco co vyčnívá a je to originál! Potom postavy tam jsou také velmi zajímavě utvořeny a jejich charakter není obyčejný.Všechno prostě dobré,ale mě jako čtenářku tam nic ani Nechytlo za srdce,ani Nepřekvapilo a ani Tam nebylo nic u čeho bych si řekla ''Jo tak to je bomba''(tedy nepočítám draky ti byli fantastičtí). Můj problém je asi v tom,že mě to prostě nevtáhlo a ničím nějak moc nezaujalo.
Tak,konečně dočtená takhle klasika,kterou musí znát snad každý! Hodně jsem o této knížce slyšela i o samotném spisovateli. A musím říct JO, byla to pravda. Příběh mě hodně zaujal i samotný spisovatelův přístup k psaní této knihy a jeho kreativita. Takže kniha rozhodně velký palec nahoru. Já ale nejprve viděla film. Když jsem ho viděla,řekla jsem si ''wow super film vážně!'' Ale když jsem si přečetla knížku,hodně jsem změnila názor na samotný film,který se mi zdá vážně slabší než knížka. Ale za příběh vážně velký palec nahoru pro Johna a mám v plánu i další jeho knihy.
Jedna z knížek, kterou by mohli zařadit jako povinnou četbu. Knížka nemá moc stran,ale jde tam o věci,které by měli lidi vědět a znát. Ke knize jsem viděla i filmové zpracování,které mě hlavně i díky skvělému hereckému obsazení zaujal. Určitě je to zajímavý příběh...
Určitě obdivuji Isaaca Asimova,protože něco tak úžasně podivného by jen tak někdo nevymyslel. Pouze 3 hvězdičky za to,že mě tyto typy knih zas tolik neberou,ale každopádně klobouk dolů,před jeho výkonem na této knize!
Klasický dívčí ''romanťák'' pro 10.leté! Zaujal mne ale příběh, který měl určitě nápad. Ale zbůsob jak to autorka napsala,mě nudil. Takže....NE
Nevím jestli jsem jediná,ale tento díl mi na rozdíl od minulých dílů, přijde jakoby bez příběhu. Nějaký vtip atd. ale kdybych měla srovnávat s minulými díly, tak je tento pro mne zklamáním ☹️
Když jsem se podívala do zadní části knihy a četla větu, kdy se kniha učedník chtěla srovnávat s Herrym Potterem nebo Pánem Prstenů, řekla jsem si, že to teda musí být dobrá kniha! A teda naplnila moje očekávání. Příběh byl opravdu podobný a vážně mě zaujal. Za mě určitě super knížka a doufám, že co nejdříve bude 2.díl!