joehot joehot komentáře u knih

Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

S nesnesitelnou lehkostí jsem přečetl tohle dílo Milana Kundery, které se v mém žebříčku jeho knih okamžitě postavilo na pomyslný vrchol.

Noční hlídka Noční hlídka Sergej Lukjaněnko

Ve škole mi tohle nutil kamarád strašně dlouho, já ho vždycky s NE odmítl. Já hlupák! Úžasné fantasy od jinak Sci-fi autora, souboje dobra a zla, napětí a občas i nějaká ta hláška - co víc si přát?
Film je proti tomuhle prd..

Dracula Dracula Bram Stoker

Dracula je pro mě jedním ze základních kamenů horrorového žánru. Román je sice psaný deníkovou formou, akce v něm však nechybí. Je možná pravda, že v dnešní době se lidé bojí méně, než v roce vydání téhle knihy, nic to nemění na tom, že tohle dílo je sakra kvalitní a kvalitní a kvalitní..

Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Syrový a surový román, který člověku vnutí otázky typu: Co jsme to vlastně za lidi?

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Backman umí psát, o tom žádná. Jeho lidskost hřeje, jeho humor hladí. Ale po brilantním a naprosto neředěném Muži jménem Ove je Babička přeci jen mnohem pomalejší, utahanější a rozředěnější, díky čemuž působí jako méně vtipný a emocionální sourozenec, který opsal nápad z P.S. Miluji tě. Což je škoda.

28.06.2015 3 z 5

Král Krysa Král Krysa China Miéville

Zatím moje nejoblíbenější Miévilleova kniha (z trojice Město & Město, Král krysa a Kraken).

18.02.2011 5 z 5

Legenda o Rennardovi Legenda o Rennardovi Jiří Mazurek

Dočteno v edici Pevnost a abych zhodnotil - jsem velice překvapen. Líbilo, moc, stylisticky je kniha na vysoké úrovni, dějově jakbysmet. Prostě paráda. Doufám, že edice Pevnost nám pana Mazurka ještě poskytne..

Obchodník se smrtí Obchodník se smrtí Hugh Laurie

U téhle knihy jsem se Bavil (skutečně s velkým B). Anglickou ironií je to prostoupeno skrznaskrz a jako hlavní postavu si vážně nelze představit nikoho jiného, než Dr. House..

Smrt & potěšení Smrt & potěšení Albert Kudělka

Zatím to nejlepší, co jsem v edici Pevnost četl (asi z pěti knih). U téhle knihy jsem se vážně bavil.

Poslední hlídka Poslední hlídka Sergej Lukjaněnko

Záhadné vraždy ve Skotsku - to je případ pro Antona Goroděckého, mága mimo kategorie z Noční hlídky.. A setká se i s samotným Merlinem, největším čarodějem všech dob..

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Skandální, ale naprosto uvěřitelné dílo, kde tu nejhlavnější roli nemá hlavní postava, nýbrž Posedlost..