JoeSuly JoeSuly komentáře u knih

Zrození moderní doby: Devatenácté století Zrození moderní doby: Devatenácté století Paul Johnson

Kniha sa vyborne cita, mnozstvo informacii si nemate sancu zapamatat ale celkovy zazitok je odhalenie ako to cele zacalo. Paci sa mi ako autor prepaja udalosti, vysvetluje suvislosti a cele to nakoniec dava zmysel.

Vixi – Paměti nezařaditelného Vixi – Paměti nezařaditelného Richard Pipes

Dobre napisana biografia, vela zaujimavych udalosti a vyborne sa to cita.

Umenie sovietskej kuchyne Umenie sovietskej kuchyne Anya von Bremzen

Kniha vyborne doplna ine o historiii Sovietskeho zvazu a komunizmu. Prvy clovek vo vesmire ale srat chodilo 18 "bytov" na 3 zachody. V obchode zhnita kapusta, vemeno a chaluhy v konzerve. Vsetko sive, rozbite a zanedbane.

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

O knihe som predtým nemal žiadnu informáciu. Počúval som audio knihu počas 2 dní v aute. Zo začiatku pomalý rozbeh, ale to som ocenil až keď sa dej rozvinul a všetko to do seba zapadalo. Skvele vystavaný príbeh. Stálo za to si to vypočuť. Výborný záver.

23.07.2024 5 z 5

Soudruzi. Světové dějiny komunismu Soudruzi. Světové dějiny komunismu Robert Service

Kniha popisuje komunizmus ako celok v casti realizacie, nezaobera sa ucenim ale vykonom teorie v praxi. Vyborne zhrna ako komunimus vsade funguje, spolocne znaky. Vsade to sudruhovia myslia dobre (vacsinou) a dopadne ako vzdy - teda ako v Sovietskom zvaze. Kazdy komunizmus zacina rozdavanim jedla zdarma a konci zhananim cohokolvek k jedlu.

22.02.2024 5 z 5

Superveľmoc? - Všetko, čo potrebujete vedieť o súčasnej Číne Superveľmoc? - Všetko, čo potrebujete vedieť o súčasnej Číne kolektiv autorů

Kniha je veľmi zaujímavá, nestratí sa medzi ďalšími o čínskej histórii čo už mám prečítané. Ale to násilne opakovanie každého pomenovania v mužskom a ženskom rode (ozaj, prečo nie opačne? najprv ženský a potom mužský) si mohli autori a autorky odpustiť - je to nekonečne otravné a zbytočné. Robotníci sú predsa ľudia pracujúci vo fabrike, netreba čitateľovi dookola pripisovať .. a robotníčky .. a roľníčky .. a členky. Kniha sa inak pomerom - čo by bolo zaujímavé - ohľadom zastúpenia mužov a žien nezaoberá. Až na najvyššie vedenie. Takže sa veľa o rozdelení úloh v spoločnosti podľa pohlavia nedozvieme.

15.02.2024 5 z 5