JoeSuly komentáře u knih
Kniha sa vyborne cita, mnozstvo informacii si nemate sancu zapamatat ale celkovy zazitok je odhalenie ako to cele zacalo. Paci sa mi ako autor prepaja udalosti, vysvetluje suvislosti a cele to nakoniec dava zmysel.
Dobre napisana biografia, vela zaujimavych udalosti a vyborne sa to cita.
Kniha vyborne doplna ine o historiii Sovietskeho zvazu a komunizmu. Prvy clovek vo vesmire ale srat chodilo 18 "bytov" na 3 zachody. V obchode zhnita kapusta, vemeno a chaluhy v konzerve. Vsetko sive, rozbite a zanedbane.
O knihe som predtým nemal žiadnu informáciu. Počúval som audio knihu počas 2 dní v aute. Zo začiatku pomalý rozbeh, ale to som ocenil až keď sa dej rozvinul a všetko to do seba zapadalo. Skvele vystavaný príbeh. Stálo za to si to vypočuť. Výborný záver.
Kniha popisuje komunizmus ako celok v casti realizacie, nezaobera sa ucenim ale vykonom teorie v praxi. Vyborne zhrna ako komunimus vsade funguje, spolocne znaky. Vsade to sudruhovia myslia dobre (vacsinou) a dopadne ako vzdy - teda ako v Sovietskom zvaze. Kazdy komunizmus zacina rozdavanim jedla zdarma a konci zhananim cohokolvek k jedlu.
Kniha je veľmi zaujímavá, nestratí sa medzi ďalšími o čínskej histórii čo už mám prečítané. Ale to násilne opakovanie každého pomenovania v mužskom a ženskom rode (ozaj, prečo nie opačne? najprv ženský a potom mužský) si mohli autori a autorky odpustiť - je to nekonečne otravné a zbytočné. Robotníci sú predsa ľudia pracujúci vo fabrike, netreba čitateľovi dookola pripisovať .. a robotníčky .. a roľníčky .. a členky. Kniha sa inak pomerom - čo by bolo zaujímavé - ohľadom zastúpenia mužov a žien nezaoberá. Až na najvyššie vedenie. Takže sa veľa o rozdelení úloh v spoločnosti podľa pohlavia nedozvieme.