Johny_H. komentáře u knih
Tak nevím jak tuto knihu hodnotit a asi ji ani hodnotit nebudu. Vypůjčil jsem si celé vydání 1-4 z knihovny a Švejka jako postavu nebo film mám moc rád. Nic méně čist to bylo opravdu peklo. Kombinace sem tam s němčinou má určitě své s dobou kdy to bylo psané, ale dnes to číst není nic moc když neumíte německy. Po 50 stránkách jsem to vzdal jelikož sice vtipné odbočky Švejka se po pár stránkách stávaly spíše otravné a prodlužování příběhu. Nakonec jsem doposlechl první díl a to pomocí audio knihy kde to šlo vydržet a audio kniha by byla tak na 3 až 4 /5 a film 5/5 ale kniha sotva 1,5/5. Tak do přečtených dávám první díl a raději nehodnotím hvězdičkami.
První dvě povídky nic moc. Zajímavé je že to samé se dá říci i u předchozího dílu v každém jsou dvě povídky nezajímavé, alespoň pro mě u Náměstíčka je to Bič a Máti u Návsi jsou to první dvě a sestry a zde opět první dvě. Jinak jsou tam i skvosty a pokud jste viděli seriál musíte postavy jako je Lopušný, Loučný, Plecitá a Milda prostě milovat. Herecké obsazení bylo až na výjimky naprosto parádně vybrané.
O proti předchozím dílům je tu velké zlepšení. Předchozí nejsou špatné, ale něco co neumím popsat jim k dokonalosti chybělo, ale tady to bylo jiné naprostá dokonalost.
Není to špatné, ale chybí tam více charakteristiky jednotlivých postav a trochu bych přidal více akce aby to nebylo až tak moc suché.
Poslední díl který se nečetl nikterak špatně, ale repetitivní tažení Romula s armádou už bylo moc prakticky všechny knihy se tohoto týkaly a vždy se dostal do maléru jen aby ho vyřešil a myslím si že si to ke konci uvědomil i autor a proto zkrátil Romulův příběh. Podle mě by šlo tento příběh (myslím celou trilogii) dát do rozumné 1 knihy o 500 stránkách ale na trilogii to téma moc není.
(SPOILER) Autor má určité kvality v psaní, které nás drží při čtení, i když jsem osobně nebyl tak nadšený.
Je trochu škoda, že v této knize musíme opustit sympatickou postavu Brenna, zatímco stále přetrvává nepříjemný věštec, který mi od první knihy přijde obtěžující. Mám pocit, že bych byl rád, kdyby se něco v jeho postavě změnilo.
Kapitoly věnované postavě Fabioly byly o poznání zábavnější než ty, které se točily kolem Romula. Bohužel, začátek knihy byl trochu pomalý a nudný, až jsem musel několik kapitol přetrpět. Nicméně, jakmile se děj rozjel, bylo to mnohem lepší.
Celkově bych knize "Stříbrný orel" dal hodnocení 4/5.
Nechci říci že je tato kniha těžká na čtení, ale pro běžné lidi kteří se nevyznají důkladně ve vojenské terminologii a vyznají se málo nebo jen trochu to moc není a mě osobně to začalo po pár stránkách splývat. Pokud je ale někdo opravdu velký nadšenec tak pro něj je tato kniha jako dělaná a moc si jí užije.
Zajímavá kniha která nakukuje na postapo trochu jiným stylem než jiné knihy či filmy. Upřímně začátek v bunkru mohl být delší jinak je začátek naprosto parádní a prostředek také akorát na konci to trochu kulhá na jednu nohu a ztrácí to dech aby na posledních stránkách dech opět chytnul.
Moc hezká kniha. Sice asi nejhorší ze série zvláště proto, že zde Kropáček byl jen málo, ale i přes to jsem si tuto kočičárnu náramně užil a skoro celou dobu se smál jak blázen. Nechtěl bych ji číst ve vlaku asi by na mě lidé divně koukaly.
Místy moc jednoduchý a zároveň složitý děj. Mám autora rád, ale tento díl mi moc nesedl. Je z mého úhlu pohledu moc komplikovaně psán a na rozdíl od jiných jeho hrdinů z předchozích knih je Hynek opravdu už moc. Téměř pořád umírá a nebo stojí v beznadějné situaci a pokaždé se s toho dostane. Moc s ním díky tomu nesoucítím.
Nic moc. Nejsem cílový zákazník autora. Poté to knize tuto sérii ukončuji. Knihy mají dobrý humor, ale děj je moc složitý na to abych si ho užil a díky tomu mi i spousta vtipů úplně mine.
O hodně lepší díl než předešlý, ale začátek je moc roztahaný a musíte se pročíst zhruba na stranu 150 aby se začalo něco zajímavé dít.
Moc hezká milá detektivka s uvěřitelným a ne brutálním případem, ale tím je poměrně smutný.
Z mého úhlu pohledu byl zajímavý pouze 1. a 3. díl dvojka ještě šla, ale 4. a 5. díl je už hodně průměrný místy až podprůměrný. Tak nějak jsem si myslel že se to bude motat kolem rodiny Divíškové jako předchozí díly, ale tady je vypustila úplně.
Sice asi druhý nejslabší díl ze série nic méně naprostá paráda to byla opět. Jen mě trochu mrzí, že naše hlavní postavy jsou i v prohře hrdinové. Neříkám že si přeji jejich smrt, ale jsou až moc dokonalí a to také není úplně nejlepší.
Není to špatné, ale jde jí lépe když se zaměřuje na dvě tři postavy tady je to opravdový guláš a pokud si nepomatujete 10 a více jmen jen kvůli 247 stránkám tak jste v háji stejně jako já. Nejhorší na tom je, že spoustu příběhů nemá vliv na konečný případ. Kolem jedné vraždy dá rodinné trable druhé rodinné trable romanci svého syna a synovce vydírání loupeže atd. Stane se tu moc věcí lépe zaměřit se na jeden případ a nedělat takovou motanici.
Velmi jsem zvažoval hodnocení mezi 4 a 5 hvězdy a nakonec jsem se přeci jen rozhodl dát 5, ale je to zaokrouhleně. Nějak mi nesedí myšlenka série zajímavá knížka jako samostatně, ale pokračování se upřímně bojím a nejsem si jistý jak to může dopadnout.
Oprava Ps: Vzhledem k druhému dílu nemohu nechat 5 hvězd a dávám 4.
Sice asi zatím nejslabší díl, který je z mého úhlu pohledu moc politický než předchozí, ale stále moc povedené dílo.
Krátké povídky o našich předchozích hrdinech kde se představí i pár nových zajímavých postav například Modroočka. Konkrétně u této postavy je docela škoda, že nebyla zfilmována. Jo jsou zde slabší i silnější momenty, ale pokud od této knihy čekáte pobavení na jeden večer s hromadou akce tak budete pravděpodobně spokojeni stejně jako já.
Po krásné knize Wonderland: Země divů, moc povedeném díle i když s nesympatickou hlavní postavou Pronásledovaná a nádherných dvou knihách které bych doporučil opravdu každému milovníkovy thrillerů Řezník a Sklenice srdíček. Přichází autorka s novu knihou Malá tajemství. Konec předvídatelný celé je to plné vaty která natahuje děj a stránek s dějovou linkou která slouží pouze k překvapivému závěru na konci který, ale moc nefunguje. Hlavní hrdinka je nesympatická a celou knihu nic kromě brečení a pokusů o sebevraždu nedělá. Únosce jasný prakticky od začátku a jediná opravdu sympatická postava je muž kterému unesly dítě a dochází na skupinové sezení naneštěstí se objeví v celé knize čtyřikrát a to jednou ani nemluví. Z mé strany velké zklamání po autorčině předchozích knihách a dlouho jsem se rozhodoval zda nedat jen dvě hvězdy, ale k přihlédnutím k ostatním knihám a závěru knihy zvedám na tři.