Propast času přehled

Propast času
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269697/mid_propast-casu-FYv-269697.png 4 539 539

Propast času série

1. díl >

Vysokoškolačka Toňa se jednoho rána probudí na chalupě v jižních Čechách a zjistí, že je něco špatně: městečko, které by měla vidět z okna, tam není. Na jeho místě stojí hustý les a silnici, která k němu vedla, utíná nepochopitelný ostrý řez. Brzy zjistí, že – jakkoli to zní neuvěřitelně – v lese se nachází značně nepřátelský svět 12. století. V Českých Budějovicích, kam se záhy dostane, vládne zase 16. století. Útočící římští legionáři a jednotka německé armády z druhé světové války už jsou opravdu trochu moc... Román pohrávající si s důsledky poruchy časoprostoru je unikátní a vysoce zábavnou četbou, která potěší nejen fanoušky fantastiky. Kniha vyšla se dvěma variantami obálky - město/les a tank s postavami.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Propast času. Přihlašte se a napište ho.

elenai
13.11.2024 4 z 5

Fíha, už je to devět let od vydání knihy. Já ji mám k dispozici tak pět a dostala jsem se k ní až teď. No, jsem ostuda. Ale pojďme to trošku zhodnotit. První polovina knihy je taková pomaleji plynoucí. Autor rozdává karty, představuje nám jednotlivé časové linie/propasti a jejich představitele. A že jich není málo. Ovšem pořád jsem se v klidu orientovala ve všech dějových linkách. A všechny byly hodně zajímavé. Trošku mi vadila předvídatelnost knihy. Skoro přesně jsem uhodla, jak budou poslední kapitoly probíhat. Byť přece jen přišel okamžik, který mě celkem nepříjemné zaskočil. Jak psal Sitth, je to takové rozjezdové, ale určitě mě přečtení navnadilo pokračovat v této za mě velmi originální trilogii. 85%

Sitth
19.08.2024 3 z 5

Po Inferiu a Leonovi jsem se pustil do této vychvalované trilogie. Zatím je za mnou tento první díl a pocity mám rozjezdové. První třetina knihy je skutečně drobet guláš, ale nakonec to je třeba záměr, který navozuje pocit hrdinů knihy, kteří tento guláš prožívají v časoprostoru.
Děj ubíhá přímo a svižně, tak jak jsem u autora zvyklý, potěší občasné historické fakta, které dodají příběhu autentičnost - díky Laudonovi, mi při čtení pořád hlavou běží známá odrhovačka - postupně se vše sjednocuje a uhlazuje.
Proč ne, zatím dávám 4/6
Generál Laudon jede skrz vesnici!

MaxQ
06.06.2024 4 z 5

Vlastě spíš fantasy než sci-fi. Těšil jsem se na zapeklité časové paradoxy (které se nekonaly) a na vědecké rozbory a řešení výchozí situace (které se prakticky také téměř nekonaly). Nicméně příběh je zajímavý, pěkně odsýpá, takže proč ne. Je vidět, že autor má nastudována různá období, faktografické drobnosti potěší a přidají na uvěřitelnosti.

Kniha Propast času v seznamech