Inferium přehled
Roman Bureš
Existuje peklo? Co se v něm s hříšníky vlastně děje a za jak velká či malá provinění se tam dostanete? A odkud se v Inferiu bere ten dobytek, který rodí země a ze kterého démoni podle chuti odkrajují kusy masa, a to znovu dorůstá, dobytek, který jen bučí a bez odpočinku vykonává tvrdou práci? V pekelné říši Inferium zazní proroctví, které tvrdí, že lidé spáchají zlo tak veliké, že to ani nebe neunese. Démoni ho však neberou vážně – navíc ani netuší, že jejich dobytek jsou nějací hříšníci. Co by asi tak mohli spáchat? Když je však protržena nebeská blána a ze zemského povrchu se do Inferia nahrnou lidé jako rozzuření sršni, prastarý pekelný řád se otřásá v základech. Dokáže satanova legie porazit Waffen-SS? Inferium je napínavý akční román o střetu dvou civilizací, z nichž každá má úplně jiný pohled na svět.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Inferium. Přihlašte se a napište ho.
Peklo - je nebo není ? V tomto případě ano a není to peklo ledajaké. Je sice placaté, má vlastní moře a vysoké hory, ale také miliony ďáblů a i svého Satana a za největší pochoutku považují maso z hříšníků, kteří se líhnou z hnilobné hlíny...
Toto realistické peklo mne nadchlo ( ne že bych se tam někdy chtěl dostat, to ne ), ale jako bezvadné čtení to musím ohodnotit plným počtem. Super, už se sápu po pokračování ( ejhle, kniha je vypůjčená, no, tak tedy příště :-) ).
Roman Bureš - mistr v popisu konfliktů mezi civilizacemi z jiných světů, sice stále ještě pozemských, přesto ale zcela odlišných. Tentokrát sledujeme sestup elitní jednotky německé třetí říše do samotného pekla a během jejich střetnutí s neméně elitní satanskou legií pozorujeme dokonale popsané reálie, napínavé vývoje bojových střetnutí, a také zevrubně vykreslené postavy z obou bojujících stran s jejich nejednoznačným zařazením do škatulek dobro/zlo, lidé/démoni.
Jak napsala Johana: Doporučuji i těm, kteří fantasy nečtou – tohle je totiž extra případ.
90 % (zatím 363 hodnocení se shodným průměrem 90 %).
Knižní novinky (12. týden)
18.03.2019
„Lidstvo dokázalo udělat peklo z ráje, co by potom udělalo s peklem samotným?“
Kniha Inferium v seznamech
česká fantasy démoni peklo dark fantasy nacisté
No ...dost dobrý! Přečteno na jeden zátah. Už se nemůžu dočkat, až přespím těch pár hodin a vrhnu se na Inferium - Invazi.