Císařovna přehled
Roman Bureš
Propast času série
Na konci prvního dílu jsme hrdinku Antonii opustili ve chvíli vítězství – se svými římskými legiemi se díky pomoci futuristického vojenského robota ubránila nacistům a založila Nový Řím. Vládnutí už ale tak jednoduché není. Kdo to kdy viděl, aby Římu vládla žena! Na problémy naráží i její spojenec generál Laudon, který spravuje Toskánsko, kde se uchovalo 18. století. K narůstajícím vnitřním rozporům přibude i další nepřítel vnější – sicilský chalífa Jusuf, militantní islamista konce 21. století se svou ideologií i supermoderní výzbrojí. Kartami zamíchá také nevyzpytatelný Viktor – plod vojenského experimentu z daleké budoucnosti. Jenže proti největšímu nepříteli se Antonie nakonec zdá málem bezmocná… a tentokrát jí nepomůže ani Serena a její neporazitelný robot.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Císařovna. Přihlašte se a napište ho.
Akčnejší diel ako jednotka. Skvelé čítanie, užil som si to na 100%. Trochu som sa obával vzťahu Sereny a Toni, či to nebude nejaká násilná propaganda, ale v pohode, úplne normálne, tak ako to aj v bežnom živote chodí. V závere som bol presvedčený, že to happyendom neskončí a nedočítam to, ale padol mi riadny balvan zo srdca, takže dúfam že dovŕšenie trilógie bude v podobnom duchu. V poslednej dobe jedny z najlepších kníh, čo som prečítal.
Skvělý díl, který se mi snad líbil víc než Propast času. Kniha je napínavá od začátku do konce.
Kniha Císařovna v seznamech
roboti cestování časem Římané bitvy české sci-fi
Druhý díl nezklamal. Autorův nápad (Země rozřezaná na různé časové osy) slibuje nekonečné množství originálních střetnutí a naštěstí mu nechybí dovednosti k tomu, aby nabídl napínavé a poutavé dílko, od kterého jsem se těžko odtrhával. Už sahám po trojce.
90 % (286 hodnotících s průměrem 89 %).