Johny_H. komentáře u knih
Neříkám, že je to špatné, nebo snad že se to nedá číst. To ani náhodou, ale je to rozvleklejší, začátek natažený na několik stránek, přehršel jmen a v neposlední řadě předvídatelný konec a i některé pasáže. Pokud nevíte co čít tak prosím, ale jsou tu v tomto žánru několika násobně lepší knihy než je tato.
Velmi milá knížečka plná úvah o smrti a zbytečnosti lidstva ve srovnání s celým vesmírem a celé to doprovází vkusný humor.
Ač některé pasáže na můj vkus byly rozsáhlé tak scény s Milady jsou pro mně osobně nejlepší a musím dát 5/5 hvězd.
Naprostá paráda. Knížka, která ubíhá sama. 50 stránek plné zábavy. Postavy neskutečně dobře vykresleny a moc jsem si to užil.
No takto poradil bych autorovi tuto knihu zkrátit. Koupím si horo a ten začíná na straně 120 a ani odsaď to není ono. Velké zklamání.
Tak druhý díl je alespoň podle mě mnohem zajímavější nežli první. Gumpovo dobrodružství ve kterých chybí pár absurdit jako u první knížky. Tím pádem získává o jednu hvězdičku na víc
(SPOILER) Zhruba do stránky 650 opravdu zajímavé a napínavé. Můžete promýšlet různé scénáře co se bude dít dál a poté to sklouzlo ke klasické otázce tak koho nechá autor na živu. Všichni víme jak to skončí. Zarážející pro mě bylo zjištění, že dějová linka končí 2 kapitoly před koncem knížky a zbytek je jen plkání o tom jak se jim to povedlo. Nakonec vás, ale autor dostane v závěrečné 79 kapitole. Musím říci, že pár postav skutečně byly bravurně vykreslené a promyšlené. Jen škoda za šachovou partii na konci možná kdybych hrál šachy užil bych si ji mnohem lépe.
Mám velký problém tuto knihu hodnotit. Jelikož u této knihy musíte hodnotit humor a to zkrátka nejde. Ano já osobně jsem se zasmál a je to zajímavý vhled do života ajťáků i když mírně z nich dělá karikatury na ně samé. Dám 5 hvězd ne není to až tak dobré, ale místní hodnocení je zase moc malé.
U prvního příběhu jsem byl opravdu nadšený. Tady už je to o něco slabší snad se to zase zvedne. Je to pořád pěkně psané, ale jsou situace kde by to šlo zkrátit a děj trošičku posouvat rychleji.
První půlka byla lepší, ale i ta druhá šla velice dobře. Rozhodně to bylo lepší něž první díl a těším se na další knížky od tohoto autora.
Tuto knihu opravdu musí mít doma každý kdo má rád Cimrmana a jeho humor. Nic méně já tuto knihu spíše prolistoval neumím si představit jí přečíst celou. Dovolím si zde seřadit podle mého divadelní hry od nejlepší po nejhorší 1. Švestka 2. Lijavec 3. a 4. zároveň (nemohu se rozhodnout) je Afrika a Němí Bobeš. 5. Posel z Liptákova 6. Cimrman v říši hudby 7. Blaník 8. Dlouhý, Široký a Krátkozraký 9. Záskok 10. České nebe 11. Hospoda Na mýtince 12. Dobytí severního pólu 13. Vražda v salonním coupé 14. Akt 15. Vyšetřování ztráty třídní knihy
Na základě tohoto se i špatně hodnotí celá kniha jelikož možná mě odsoudíte, ale Švestka, Afrika a podobné hry do devátého místa jsou top 5/5 pak to klesá a třídní kniha má 2/5 jen za to že je pod Cimrmanem celkové hodnocení je 3/5 celá kniha i když Cimrmana mám rád na 5/5. Dále této knize ubírá na kráse poměrně malé písmo a rozdělení stránek u her na 4 sloupečky také není příjemný.
Není to špatná knížka akorát na můj vkus moc dlouhá. Dle mého mohl autor rozdělit tuto knihu do 5 knížek po 200 stránkách mohl tam dát něco navíc a bylo by to obecně lépe stravitelné hodnocení je 3,6 tak to zaokrouhlím a dám 4, ale od autora jsem četl lepší knížky.
Pokud jste viděli celý seriál několikrát + půlhodinový dokument ze zákulisí a závěrečnou Labutí píseň. Moc nového asi nezjistíte, ale psané je to výborně. Nejlepší je předmluva a pak jsem si přečetl jen rozhovory a vznik jednotlivých postav. Přípravy scénáře a podobně nebyly pro mne zajímavé obsahově což neznamená, že byly špatně psané.
Znovu naprostá paráda. Napínavé od začátku až do konce jak to má být. Jednou jsem musel odložit a rozdýchat se jelikož jsem byl tak nervózní, že se to už nedalo vydržet. Pokud se rádi bojíte je to něco pro vás.
Taková akční pohádka pro dospělé. Která ale nedosahuje ani omylem kvalit předchozích dílů. Jednohubka na příjemné odreagování.
Nejlepší díl ze všech. Škoda že ostatní nejsou na stejné úrovni.
Čtivá knížka, která je na můj vkus zbytečně dlouhá s téměř od začátku jasným koncem.
Nedá se tomu nic vytknout. Je to skvost který by si měl každý přečíst
Naprostá paráda toto dílo je nestárnoucí klasika.
Opravdu nádherné pokračování uvidíme jak bude děj pokračovat v druhé knize ze tří, ale již nyní si to užívám opravdu neskutečně.