JoMia komentáře u knih
Krásná kniha se silným příběhem. Líbilo se mi, že děj vypráví více postav a vše se tak krásně propojuje a postupně poodkrývá.
Všem, kdo váhají, mohu doporučit všemi deseti. Za mě skvělá kniha, která zanechá silné emoce na hodně dlouhou dobu.
Přestože se děj odehrává v průběhu několika let a objevuje se v něm poměrně velké množství postav, v textu jsem se neztrácela. Moc se mi líbilo, že některé postavy jsme na začátku knihy poznali jako malé děti, které v průběhu knihy rostli, dospívali a měli vlastní rodiny, které se snažili co nejlépe obstarat a uživit , i když to nebylo vůbec lehké. Kniha ukazuje jak drsně žili lidé před sto lety, ale zároveň řešili i běžné věci jako řešíme my dnes. Za mě úplně skvěle napsáno. Naprosto dechberoucí, smutné, drsné, a zároveň dojemné a lidské čtení.
Tato kniha se dostala na seznam mých top 5 přečtených knih a už se těším a zároveň trochu bojím co přinese druhý díl.
Doporučuji všem a dávám 5 hvězdiček.
Ze začátku jsem si musela trochu zvyknout na styl psaní, ale jinak mě kniha moc bavila. Mohu jen doporučit.
Za mě určitě jedna z nejzajímavějších knih, co jsem kdy četla.
Příběh je krásně napsaný, smrt jako vypravěčka je velmi originální a samotná Liesel je kouzelná. Je to nádherná kniha o příšerné době. I když jsem věděla o jakých hrůzách budu číst, neustále mě překvapovalo kolik krásy z této knihy sálá. Je psaná jinou formou než jiné knížky, jakoby z jiného pohledu. Četla se úplně sama a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Poslední část byla tak emočně silná, že i nějaká ta slza ukápla.
Za mě 5 hvězdiček.
Přečteno jedním dechem. Kniha měla silný a dojemný příběh, který chytne za srdce nejen milovníky psích mazlíčků.
Kniha se jako vždy od tohoto autora četla velice dobře, ale nebylo to úplně TOP co Bryndza napsal. Vraha jsem tentokrát neodhadla a to mě na celé knize moc bavilo. Závěr na mě byl příliš uspěchaný a tak trochu nedotažený, tak jak by mohl být. Závěry umí Bryndza i lepší a proto tentokrát 4 hvězdičky.
Na třetí díl ze série jsem se dlouho chystala a nebyla jsem vůbec zklamaná. Předchozí dva díly byly oproti případům s Erikou o dost slabší, ale Propast smrti byla z téhle série zatím nejlepší. Obecně všechny knihy od Roberta jsou napsané velmi čtivě a čtou se s velkou lehkostí.
Propast smrti má hezký námět, dej plyne tak jak má a má zajímavé rozuzlení, a proto je to za mě tentokrát 5 .
Kniha byla super. Hodně čtivá detektivka se zajímavou zápletkou. Bryndza opět nezklamal.
Tato kniha patří k nejlepším knihám, s touto tématikou, co jsem četla. Zanechala ve mě spoustu emocí. Doporučuji všem.
Po přečtení předchozího dílu jsem měla trochu obavy, a po pravdě, se mi do čtení moc nechtělo. O to víc jsem byla překvapená. Kniha byla opět super a s poměrně zajímavým koncem. Děj příjemně plynul a humor se tentokrát ,,neopakoval". Za mě jeden s těch povedenějších dílů.
Jsem zvyklá na jiné typy knih, ale tahle změna žánru mě neskutečně bavila. Kniha se nádherně četla a moc se mi líbil celý námět a pojetí příběhu. Knihu jsem přečetla jedním dechem a mohu jen doporučit.
Bryndzu mám hodně ráda a tato kniha mě opět nezklamala. Všechny knihy se nádherně čtou, ale tahle byla asi nejlepší.
Opět nezklamala, napínavá kniha která se čte jedním dechem.
Oddychovka na jedno odpoledne. Opět humorné scény, ale podle mě o něco slabší než první díl.
Jednou a stačilo. Myslela jsem, že knihu ani nedočtu. Z této knihy jsme si neodnesla vůbec nic. Jen to, že další takovou už číst nebudu. Naprostá ztráta času.
Knihu jsem musela místy odkládat abych nějak zpracovala ty hrůzy. Na druhou stranu jsem se ale od ní nemohla odtrhnout.
Opět super čtení, jako všechny Bryndzovy detektivky.
Jako všechny ostatní knihy od Bryndzy mě Kanibal moc bavil. Kniha se hezky čte, příběh se nikde zbytečně nezasekáva.
Poslední díl série byl za mě byl takový horší průměr. Vše se hodně opakovalo a některé pasáže mi přišli úplně zbytečně. Přišlo mi to jako takové psaní o ničem, jen aby něco bylo. Nebavilo mě ani neustále psaní dopisů a faxů dvoum nápadníkům. Občas jsem se i zasmála, ale jak už jsem psala u předchozích dílů, první nic nepřekoná. Za mě 3 hvězdičky.