Aristokratka ve varu
Evžen Boček
Aristokratka série
Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je o to těžší, že denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě a největší událostí na zámku Kostka za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování Karla Schwarzenberga. Pokračování Poslední aristokratka, nejúspěšnější humoristické knížky roku 2012 oceněné Cenou Miloslava Švandrlíka, nabízí další porci bláznivých situací a gagů, při nichž je hlasitý smích zaručen na 100%.... celý text
Knihu jsem přečetla za jeden den, její jediná nevýhoda je to, že je moc krátká. Bavila mě stejně jako první díl a těším se na další.
Stejně jako první díl - neurazí, nenadchne.
Občas se zasměju, ale nic hlubšího od toho nečekám. Vyhovuje mi, že je kniha krátká a tak dřív než omrzí prostě skončí.
Pokračování nezklamalo. Stále si doplňuji obličeje postav podle filmového ztvárnění. Díky tomu je většina poznámek a připomínek, například paní Tiché nebo Josefa ještě lepší.
Jednoduché a velmi odpočinkové čtení, u kterého můžete vypnout. Rozhodně ani v tomto díle nechybí humor, u kterého jsem se několikrát upřímně zasmála. Nejvíc se mi zatím samozřejmě líbí samotná Marie a paní Tichá. Knize nemám absolutně co vytknout a proto si odnáší plných 5 hvězdiček. Neskutečně se těším na další díl a doufám, že se dočkám stejné úrovně, jako do teď.
2. díl Aristokratky plynule navazuje na 1. díl a děj probíhá v podstatě ve stejném duchu, takže moc nevím, proč je to rozdělené do dvou (útlých) knih (a pak ještě do dalších). Kdyby to bylo v celku, neměla bych pak tolik zmatky v těch dílech. Ač jsem se snažila číst je po sobě, stejně jsem si nakonec omylem místo 3. dílu půjčila 4. díl... :-)
Po několika letech od 1. dílu jsem si opět na dovolené přečetla tento 2.dil a opět jsem se skvěle bavila… úplně super odpočinkové čtení na dovolenou
Jednoduché a odpočinkové čtení u kterého můžete "vypnout" a zasmát se. I když humor byl místy lehce "přitažený za vlasy" i tak jsem se bavila a budu se těšit na další díly...
Audiokniha - Veronika Khek Kubařová
Náhodou já se u této knihy celkem bavila, odpočinkový poslech při vaření nebo procházce. Když si představím herce, kteří hrají ve filmu , tak je přece jen poslech o něco lepší. To ovšem platí i pravidlo, že kniha je lepší, než film.
Asi patřím k menšině, ale knížka mě nebavila. Najít v sekci HUMOR kvalitu je pro mne obtížné. Třeba se jen neumím pořádně zasmát, kdo ví.
Druhý díl Aristokratky byl naprosto odpočinkovým čtením, jehož čtení a následný můj smích donutil mou maminku nasadit konečně brýle a začít číst něco jiného než televizní program. Naprosto nás obě odboural a hradního skrblika s hradní hospodyní( ve filmu Eliška Balcerová nemá konkurenci) jsme trochu porovnávaly s životem mých rodičů a smály jsme se obě o to víc. Tuhle knihu doporučuji, pokud vám není v životě do smíchu a chcete přijít na jiné myšlenky, u téhle knihy si odpočinete a smích vás probudí ze splínu zpatky do života...
Pokračuji v hodnocení prvního dílu s tím, že jsem do série zaujatý, porovnávám ji s filmem- teď už tedy jde o dva stejnojmenné filmy a třetí by měl být v produkci. Jak jsem psal na konci předchozího hodnocení, že jsem si převzal druhou knihu a za aktuální cenu okolo 200Kč mi stále přijde poměrně krátká- délka okolo 100 stran opravdu je pod mým očekáváním a nerozumím tomu, proč nešlo knihy pospojovat v delší celky a zůstat u méně dílů. Knihu jsem si spíše odkládal abych ji hned nepřečetl, i tak to bylo relativně rychle za mnou a nemohu říct, že by mi děj nějak fascinoval, zápletky nejsou špatné, humor je stále podobný a nedá se mluvit o nudě při čtení, ale přišlo mi to spíše jako výplň před nějakou další gradací ve kterou doufám a těším se na další díl, který má okolo 170 stran a věřím že sérii dočtu celou a budu moct ohodnotit celek. Zde dávám 3/5 bodů a doufám že níže již nepůjdu v dalších knihách.
Druhý díl mě nezklamal, ale ani nenadchnul. Pořádně jsem se začal bavit až v poslední třetině knihy, zato ale pořádně. Úplný závěr mě už dostal zcela do kolen a těším se na třetí díl.
"Aristokratka ve varu" od Evžena Bočka je druhým dílem úspěšné humoristické série, která sleduje životy členů excentrické aristokratické rodiny a jejich zaměstnanců na zámku Kostka. Kniha pokračuje v příbězích z předchozího dílu a opět nabízí porci vtipných situací a dialogů.
V tomto díle se čtenáři opět setkávají s hlavní hrdinkou Marií Kostkovou a její bláznivou rodinou. Její otec je stále skrblík, matka se snaží být princeznou Dianou, a zaměstnanci zámku se střídají opíjí a pokřikují jeden na druhého. Tato kombinace vede k řadě komických situací, které jsou často absurdní a groteskní.
"Aristokratka ve varu" přináší čtenářům humorné momenty, které vyvolají smích, ale zároveň jim může chybět větší příběhový rámec a struktura. Autor Evžen Boček zůstává věrný svému stylu, který je známý pro svou lehkost a nadsázku, ale pokračování příběhu někdy působí trochu mechanicky. I když kniha obsahuje spoustu vtipných situací a postavy jsou živé a sympatické, chybí zde určitá originalita a ucelenost, která by knihu pozvedla na úroveň prvního dílu.
Přesto je "Aristokratka ve varu" zábavným čtením, které vás rozesměje a poskytne krátký únik do světa bláznivých postav a situací. Pokud se vám líbil první díl, pravděpodobně vás potěší i tento. Je to kniha, kterou si můžete přečíst během pár hodin a která vás rozhodně pobaví.
Příběh Kostků neurazí, pobaví, ale na zadek jsem si z toho nesedla. Jednou jsem se opravdu zasmála, jinak jsem si spíš tak klidně odpočinula u nenáročného vyprávění.
*audioknížka* byla zase super, vtipy nezevšednily, ale klidně bych druhý díl spojila s prvním. Pokud si chce ale čtenář odpočinout od krimi příběhů a detektivek, tahle jednohubka je perfektní volbou.
Pohodová kniha,čte se dobře, občas se člověk začne smát nahlas a okolí na něj kouká dost divně. Všem co se chtějí zasmát doporučuji. Určitě se podívám i na film.
Nevím, jestli nejsem na cílovku moc mladá v 16. Každopádně knihu jsem v podstatě přeskákala, jak mě to vůbec nezaujalo a dlouhé dopisy hlaví hrdinky byly jen zdlouhavé rekapitulace a navíc bez odpovědi. Upřímně se nedivím, že nikdo neodpovídal, ale pokud se vám to líbí, tak blahopřeju máte oblíbenou knihu ke které se budete rádi vracet.
1. Aristokratka na koni, 2. Poslední aristokratka, 3. Aristokratka ve varu...asi díl u kterého jsem se nejvíc nasmála. Rozhodně vezmu další díl!! ;)
Povedená kniha, přečteno za jeden den. Místy jsem se smál, že si o mně v okolí lidé mysleli, co jsem za blázna Četl jsem do výzvy, ale určitě přečtu i další díly
deníky aristokracie, šlechta pro ženy zfilmováno česká literatura
2012 | Poslední aristokratka |
2013 | Aristokratka ve varu |
2016 | Aristokratka na koni |
2018 | Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka |
2020 | Aristokratka u královského dvora |
Opět skvělá oddechovka, přesně to co potřebuji:-))