Joujalicka Joujalicka komentáře u knih

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Kniha se opravdu moc dobře čte. Závěr je překvapivý, ale podle mě až moc překombinovaný.

01.02.2015 5 z 5

Detektiv Detektiv Arthur Hailey

Pěkný a napínavý příběh. Kniha má spád (když pominu zdlouhavější vracení se do minulosti). Líbila se mi.

23.01.2015 5 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Příběh je zajímavý. Zaujalo mě vyprávění o práci lovce hlav. I zápletka byla fajn a musím neskromně říct, že v této knize jsem se neztrácel. V jiných listuji o několik stran zpět poměrně častěji. Zatím moje nejmenší kniha od Nesbo (počet stran) a musím říct, že to je ku prospěchu - např. Levhart byl ke konci zbytečně obsáhlý. Musím souhlasit s čtenářkou Luckou_89, že závěr mi připadal přitažený za vlasy. Takhle odfláknuté vyšetřování detektivů z KRIPOSu??? To by se panu H.H. nestalo :). Přesně mě napadly první dvě věci jako zmiňovanou čtenářku. Pokousání hlavního hrdiny psem si nemůže patolog splést s pokousáním od člověka a navíc, když je pokousaná mrtvola dva dny po smrti. Rány pak nejeví žádnou vitální funkci. Dále, že jedno tělo je čerstvé (policie jej nalezla díky alarmu ihned) a druhé ztuhé....to se prostě zaměnit nedá ani obhájit otevřeným oknem. Navíc na mrtvole se objevují takřka okamžitě posmrtné fleky, které se udělají na nejnižších místech a ty se mění podle toho, jak je mrtvola stará. Patolog musel být opilý.
JINAK, ALE PĚKNÝ PŘÍBĚH. P.S. Dianě už bych nevěřil. Ale chudák byl na ní závislý.

29.09.2014 4 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Strašidelné čtení.

29.09.2014 5 z 5

Advokát Advokát Václav Láska

Velice čtivá kniha na zajímavé téma. Musím si doplnit magisterské vzdělání a zaučím se na advokáta :)

12.08.2014 5 z 5

Zběsilá bezmoc Zběsilá bezmoc Jan Žáček

Pěkná kniha. Jen to, že autor se na počátku a konec konců i na závěr knihy snaží čtenáře přesvědčit o tom, že jde o příběh motivovaný skutečnou událostí, přikládám tomu aby přidal na zajímavosti příběhu. Nic takového co je popisováno nevyhledáte v žádných archivech kriminalistiky. A selským rozumem lze dovodit, že nic takového jako odsoudit tři vrahy k podmíněným trestům je více než absurdní. Čtení je to ale pěkné.

12.08.2014 3 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Skvělé počtení. Doteď byl favoritem Sněhulák, ale Levhart je dle mého názoru o stupínek lepší. Akorát ze závěru jsem byl trochu rozpačitej.

24.03.2014 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Strhující čtení a velice dobře propracovaný příběh. Doporučuji všem fanouškům kriminálního čtení.

22.02.2014 5 z 5