Julka5259 komentáře u knih
Velké zklamání. To se nedá číst, absenci uvozovek u přímé řeči jsem neskousla. Takže se autorce příště vyhnu obloukem.
Autorka toho napsala opravdu hodně, takže je jasné že některé její počiny nebudou mít špičkovou kvalitu. Podle mě do toho spadá dvojice Tomy a Pentlička. Mám ráda Poirota a slečnu Marplovou, tahle dvojice je pro mě nestravitelná. I když musím přiznat, že z knih o této dvojici tento příběh patří k těm lepším. Jinak mi to připadá spíš jako červená knihovna líznutá špionážní zápletkou, každopádně silně poplatná době vzniku. Souhlasím s čtenářem petrarka72, že 1) Agathiny pokusy o špionáž jsou k smíchu a 2) příběhy s Tomym a Pentličkou nejlépe zaujmou čtenáře tak do 15 let věku.
Tentokrát celkem zklamání, podle názvu a anotace jsem čekala trochu něco jiného. Ten název je zavádějící. Je to takové nemastné neslané, z té počáteční situace se rozhodně dalo vytřískat víc, tady nakonec ani nejde o vraždu a pachatel byl odhalen vlastně náhodou. Autor umí líp.
Detektivky pana Češky mám ráda, ale tahle mi moc nesedla. 1) případ začíná popisem toho co a jak se stalo (něco jako Columbo), což nemám ráda. 2) Brněnská mordparta se k případu dostane až na posledních cca 50 stránkách, jinak se vyšetřuje ve Vyškově. Pak mě zarazilo kuriózní používání uvozovek: často byly tam, kde neměly co dělat a jinde naopak u přímé řeči chyběly. Kdo za to může?
Skutečné případy zpracované do krátkých povídek, některé napsané docela vtipně. Taková jednohubka vhodná na cestování.
Skutečné případy zpracované do krátkých povídek, některé napsané docela vtipně. Jednohubka na cesty.
Krátké povídky nestejné úrovně. Do vlaku nebo do autobusu tak akorát.
Kniha je víc psychologický román než detektivka, i když Tereza vyšetřuje několik různých případů. Je to hlavně příběh jednoho nepovedeného manželství. Působí ještě víc "starosvětsky" než Pomozte mi, Terezo! a jsou tam víc rozebírány jednotlivé charaktery.
Pěkná psychologická detektivka, předloha filmu Tereza. Hezky napsáno. Doufám, že se mi podaří sehnat pokračování, se starými knížkami to není jednoduché.
Občas si tyhle staré detektivky ráda přečtu. A souhlasím s hodnocením od ludek.n, že příběh oživuje absurdity bývalého socialistického režimu, zkrátka pro někoho bylo možné téměř cokoliv.
Autorka velice věrně popisuje krajinu australského vnitrozemí a dusivou atmosféru v rodině. Velice depresivní. Je to tak dobře napsané, až je to pro mě nestravitelné, takže jsem na rozpacích, jak knihu hodnotit. Autorka bezpochyby umí - ale pro mě to není.
Pěkný a trochu jiný průvodce Prahou, ale rozhodně ne na to, aby ho člověk JENOM přečetl. Chce to udělat si čas a podle knihy projít Prahu – pěkně jednu vycházku za druhou.
Napínavé, dobře napsané. Atmosféra tak dobře vykreslená, až mi z toho bylo úzko. Ale nemám ráda příběhy, kde je jedna z obětí dítě. A to finále mi přišlo přes čáru.
Dobře se to četlo, i když to nebyla typická detektivka. Spíš to byl příběh učitelky Renáty, která velmi špatně nese, že přišla o kolegyni a kamarádku. V životě už ztratila tolik, že je toho na ni moc. Tak se aspoň snaží zjistit, proč někdo Barboru zabil. Rozuzlení na mě bylo trochu silné kafe.
Anotace je poněkud zavádějící, Ctirada tentokrát drželi – a udrželi – stranou veškerého dění. Až po zatčení pachatelky mu prozradili podrobnosti. A souhlasím s babystar, "tichá voda břehy mele", a i " zoufalí lidé, dělají zoufalé věci".
Detektivky tohoto autora mám moc ráda, přečetla jsem ji jedním dechem. A místy se i dobře pobavila.
Od autora už jsem několik knih četla, vždy jsem byla zklamaná, Dala jsem mu ještě šanci a půjčila si tuhle "detektivku". V bláhové naději, že se autor někam posunul, že v té knize bude patrný nějaký vývoj k lepšímu. A jen jsem si potvrdila, že knihy tohoto pána jsou pro mě nestravitelné. Opět velké zklamání.
Poplatné době vzniku, poněkud kostrbaté, hodně "citátů" z protokolů. Příběhu - byť z doby totality - by slušelo čtivější zpracování.