Jurajovamaka

Smutný príbeh...
Napínavý od začiatku po koniec...ale aspoň skončil šťastne ❤
Knihu určite ODPORÚČAM

Mária Hamzová je moja obľúbená spisovateľka. Príbeh bol pekný a napínavý, sama som ostala v mnohých okamihoch prekvapená ako sa vyvíjal. ????
Čo mi však v knihe vadilo bolo veľmi veľa opakovaného textu vo forme spomienok, ale tie som preskakovala, už som ich poznala nspamäť ????
Knihu určite ODPPRÚČAM ????
Taký koláčik ku kávičke ????☕

Silu príbehu som cítila už pri prvej knihe, ktorú som od Zdenky Wenzlovej Švábekovej čítala.
Príbeh Viktorie je iný, ale jej knihy majú niečo spoločné - výbornú autorku.
NEHĽADAJ PRAVDU...je príbeh mladej tínedžerky, ktorá zrazu stratila všetko a ocitla sa sama v realite života.
Autorka do hĺbky, ale vkusne, opisuje, ako sa dievča v náručí muža mení na ženu a v mene lásky sa vydá nesprávnou cestou.
Aj takúto odvážnu tému, so skutočnými vyjadreniami a precítením vášne, opísala s citom a eleganciou sebe vlastnou. Pri čítaní som sa úplne vžila do deja... lomcovali mnou pocity od smútku cez napätie, trápenie až viedli k láske, pocitu šťastia...Ako JA milujem tieto príbehy, vžijem sa do deja, stávam sa súčasťou...niet nad lepší RELAX ako výborná kniha.
Ď A K U J E M Zdenka, už teraz sa teším na ďalší príbeh, ktorý vytvoríš ????
Za mňa ÁNO, kniha stojí za prečítanie ❤✌

Supeeeer, napínavá od začiatok po koniec. Nešla som sa odtrhnúť od knihy dala som ju za nedeľné popoludnie a skončila s ňou 23:35. Detektívky nie sú moja šálka kávy, JA mám rada predovšetkým romantické knihy. No nedávno som čítala od Horňáka Anjelika a tá detektívka mi až ❤ trhala, taká bola napínavááá a smutná. :-(
Táto bola tiež výborná, určite si rada prečítam aj ďalšie...
O D P O R Ú Č A M ;-)

Bolo to kruté, až mi ❤ trhalo :-(
O D P O R Ú Č A M výborne napísaná detektívka ;-)

Smutný a krutý príbeh o žene Sarah s ktorou sa osud nepekne zahral.
Najskôr zneužívaná otcom. Udá ho, otec končí za mrežami a Sarah je umiestnená do detského domova.
Postaví sa opäť na nohy, vyštuduje a odchádza za vysnívanou prácou vychovávateľky detí do Amsterdamu, ale opäť padne do pasce, ocitá sa v sieti pasáka s bielym mäsom...podarí sa jej z tohto príšerného pekla uniknúť???
Začitaj sa do príbehu o prežitie...
O D P O R Ú Č A M

Dobreee ukáže ako začať a ako pokračovať v tom čo je v živote dôležité, a ako nebyť upätý na materiálne veci. Začať žiť nie len prežívať.

Mornštajnová je majsterka, ktorá TO proste vie. Moja druhá kniha od nej autorky a opäť nesklamala, aj keď moju milovanú Hanu neprekonala. Teda skôr ja čítam autorkinu tvorbu v opačnom poradí :)
Páči sa mi, ako ma vždy rýchlo vtiahne do deja, aj keď je samotný príbeh celkom prostý, akých sa určite udialo mnoho. Ale tie sondy do hláv jednotlivých postáv, ako sú jednoducho a pritom veľmi presne popísané ich vnútorné pocity, ktoré následne ovplyvňujú ich konanie, v tom tkvie majstrovstvo autorky. Ďakujem.❤

Dočítané... ešte spracovávam, celý príbeh prečítaný jedným dychom a záver ma úplne dostal. Naozaj skvelá kniha ako všetky od tejto autorky.

Tešila som sa na ňu, ale sklamala. Príbeh je síce pozoruhodný a výnimočný, ale niektoré kapitoly sú pre mňa skôr nudné a zdĺhavé. Síce sa ľahko číta, ale nedočítala som ju. Čakala som, že ma bude baviť ako knižka od Vrby - Utiekol som z Osviečimu.

Nebudem tu hodnotiť "na naše pomery". Kniha je súborom poviedok, ktoré tvoria akýsi prierez tvorbou autora, od jeho skorých námetov až po súčasnú tvorbu. Kniha je výborne vystavaná, začína od takých príjemných zimomriavok až po poviedku, po ktorej prečítaní som si povedala "Ach do.... ". Z mojej kúpy som nebola vôbec sklamaná, práve naopak. Ukázalo mi to, ako iní autori rozvíjali svoj spisovateľský štýl, svoje myslenie, obzory atď. Knihu som prečítala rýchlo a odporúčam ju.

Nudaaaa
ale myslím si,že mnohé maminky sme sa tam našli... posmiala som sa, pobavila, taká oddychovočka na materskej :-)

Kniha ma dosť sklamala. Pravdupovediac, čakala som od nej viac. Pôvodný zámer, z ktorého mohol vzniknúť celkom zaujímavý a zábavný príbeh, sa zvrhol do obyčajného nezaujímavého klišé deja, kde boli zbytočne silené pokusy o vtipné situácie, použitých priveľa otrepaných a obohratých fráz, čo mali byť asi pôvodne trefné prirovnania. Hlavná hrdinka, rozprávačka to tak preháňala, až to nebolo pekné, ani vtipné, o všetkých ľuďoch vo svojom okolí sa vyjadrovala bez úcty, pohŕdavo a arogantne. Celé to vyšlo tak nejako naprázdno, plytko a umelo. Ostatné postavy v príbehu opísané nezaujímavo a povrchne. Dočítala som ju do konca, lebo stále som čakala, že ma niečím prekvapí. Nestalo sa tak do konca knihy.
Za MŇA NIE

Jedna z najkrajších kníh, čo som kedy čítala. Chytá za ❤ a úplne VÁS vtiahne do deja, pohltí, dojme, rozosmeje, rozplače. A zároveň ukáže, o čom je vlastne život a prečo sa oplati žit. Knižka je balzamom na dušu. Určite sa k nej ešte niekedy vrátim. Autorka má nádherny štýl písania, je to ako dar od Boha.
Odporúčam pre VŠETKÝCH, ktorí milujú precítené knihy do hĺbky ❤❤❤

Sila priateľstva je nekonečná. Autorka ma týmto dielom posadila na riť. Čítala som od nej už niekoľko titulov no tento je zatiaľ najlepší. Krásny príbeh o sile priateľstva, hriechov minulosti ale aj čistej láske. Zora a Ernest – nerozlučná dvojica. On sám, starý a utiahnutý pred svetom – ona malé dievčatko, v očiach zvedavosť a čistá úprimnosť. Práve táto rozdielna dvojica si vás získa tak že nebudete chcieť aby to niekedy skončilo. Veľmi sa mi páčili vnútorné dialógy postáv (lepšie som sa dokázala do nich vžiť) krásne opisy Slovenska a ukázala že nielen zahraničie si zaslúži našu pozornosť.
O D P O R Ú Č A M ❤

Povedal, že budem šťastná je super kniha.veľmi pekne napísaný príbeh, v mnohom veľmi podobný dnešnému životu .... láska, sklamanie, aj ponaučenie zo životných situácii hlavných hrdinov... kniha mala všetko čo má mat, zatajenie dychu a chuť čítať až do samého konca...a ten koniec? Musíte si ju prečítať :) Wau už sa teším na pokračovanie.... ďakujem autorke za prijemne čítanie a určite Vám ju odporúčam prečítať...❤

Osud Vanesy, ktorej detstvo a mladosť sú poznačené závislosťou matky na alkohole, sa nečíta ľahko. Všetky emócie - počnúc strachom a zahanbením, cez znechutenie, až po odpor a nenávisť z riadkov presakuje v enormných množstvách a umožňuje ich čitateľovi prežívať spolu s hlavnou postavou. Vďaka autorkinej schopnosti opísať aj ťažké témy pútavo a plynulo nemáte problém pochopiť spôsob, akým Vanesa zmýšľa a stotožniť sa s jej rozhodnutiami, aj keď mnohokrát neboli správne (alebo by ste s nimi nesúhlasili).
Táto kniha je názornou ukážkou toho, ako jedno zlé rozhodnutie, hoci vykonané s najlepším úmyslom, dokáže zničiť celý život... Ako sa kvôli jednému človeku, ktorý si nás ani nezaslúži, dokážeme zrieknuť všetkého, o čom sme doposiaľ boli presvedčení, a zároveň ničiť život aj našim najbližším... Ako sme si prisahali, že nebudeme robiť tie isté zlé rozhodnutia, ako naši rodičia, ale časom si uvedomíme, že "vzorec" správania, v ktorom sme roky vyrastali, je v nás zakorenený silnejšie, než si myslíme... Ale nikdy nie je neskoro, začať tieto chyby naprávať...
Je jedno, či po tejto knihe siahne mladá baba, zrelá žena alebo pani na dôchodku - autorka sa ňou prihovára každej vekovej kategórii a verím, že si v nej každá nájde, čo potrebuje. Za mňa jednoznačne najlepšia autorkina kniha.
O D P O R Ú Č A M :-)

Zo začiatku bola kniha zaujímavá, ale v štvrtine sa kniha zmenila na veľkú nudu, plnú nezaujímavých citových opisov, synonymických viet, opakovaní tých istých výrazov. Záver až veľmi prešpekulovaný, nie práve najlepšie vysvetlený.Celkovo pre mňa sci-fi román.