JustWomen JustWomen komentáře u knih

Údolí Údolí Bernard Minier

Bylo to čtivé, poutavé, prostě samá pozitiva. Postavy propracované, kromě vyšetřování nechyběly vztahy a emoce. Závěr mě překvapil a trochu šokoval. Martin Servaz je sympaťák a těším se na něj v dalším díle.

11.04.2021 5

Labyrint tajností Labyrint tajností Linda Castillo

Vždycky se těším na další díl, ale říkám si, že to už určitě bude pořád stejné, ale není !!! A je to tak čtivé, je tam tolik pokory a tolik zla. Tak zase za 5.

20.03.2021 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Čtivý příběh, silné téma, zbytek neposuzuji, je na každém, jestli jsou pro něj nejdůležitější historická fakta nebo ne.

24.06.2020 5

Strach Strach Franck Thilliez

Šílené, drsné, temné, strhující a přitom to začalo tak jednoduše vyvráceným stromem při vichřici ... a pak tam bylo všechno, vraždy, mučení, obchod s bílým masem, únosy dětí, úchylky, šílenství, korupce, láska a ten příběh s Camille, prostě neuvěřitelné.
Strach mě pohltil, šokoval a děkuji, že to bylo jen v knize.

27.05.2020 5

Klikatá cesta Klikatá cesta Brian Freeman

Klikatá cesta, hadi, Lombard, kombinanovaná zápletka, překvapivý konec. Skvělá práce autora, já jsem naprosto spokojená.

03.05.2020 5

Štvanec Štvanec Michael Robotham

Wow, tak to bylo skvělé, promyšlená postava Audieho a celý jeho příběh, strašná nespravedlnost, pokora, na konci skoro slza ukápla...
"stojí a tleskají a ten zvuk se šíří jako vlna celou věznicí. Je to krátká procházka, potřeboval na ni ale jedenáct let"
Děkuji autorovi za zážitek.

26.02.2020 5

V troskách tornáda V troskách tornáda Linda Castillo

Skvělý díl úžasné série z prostředí amišské komunity, tornádo a 30 let stará vražda... pro Kate žádný problém, jen to odnáší její vztahy a zdraví. Obdivuji její logické myšlení a obětavost, přes kterou musí čelit různým obviněním a nespravedlivému osočování. Vztah s Thomasettim nad očekávání pokračuje, jen je mi moc líto, jak to všechno dopadlo.
Hodně dobré čtení a pocit zadostiučinění se zaslouženým osudem vraha.

24.01.2020 5

Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Maximálně čtivé, napínavé, dechberoucí, a to od samého počátku. Copak je možné, že opravdu žije manželka Derryn, kterou Raker před osmi lety pohřbil nebo je David psycho nebo si s ním někdo zahrává? Přes pár slabších a nelogických míst, musím uznat, že mě to neskutečně bavilo. Děkuji.

27.10.2019 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Skvělá detektivka, líbilo se mi střídání kapitol z pohledu pachatelů a z pohledu detektivního vyšetřování. Eričin soukromý život jde pěkně z kopce, to by mě zajímalo proč ji Bryndza takhle trápí. Jen nechápu, že se v běžném životě všichni policisté oslovovují všemi jmény a tituly...

07.01.2019 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Detektivka? Ne, je to drsný thriller připomínající Cartera. Skvělá prvotina, příběh o zvráceném psychopatovi napínavý od začátku až do konce. K tomu sympatická dvojice vyšetřovatelů, jdu hned na další díl.

14.12.2018 5

Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Naprosto skvělé, konečně zase úžasná kniha, žádná nuda, skvělé postavy, čtivé, logické. Jude Fontaineová a Uriah Asby, ráda jsem vás poznala, doufám, že se nesetkáváme naposled. Doporučuji!!!

07.09.2018 5

Skála Skála Peter May

Tak to vyšetřováni vraždy byla jen okrajová záležitost, převažovaly nádherné popisy ostrova Lewis, historie, vztahy, ale bylo to krásné, originální, mělo to zvláštní atmosféru, doporučuji.

27.08.2018 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Wow, úžasné čtení, dala bych šest hvězdiček, kdyby to šlo. Krásně napsané, čtivé, drsné, ale nepřekombinované, zatím moje nejlepší kniha roku 2018.

15.05.2018 5

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Úžasná kniha, něco takového jsem teď před vánocemi potřebovala. Silný příběh, boj o přežití, sympatické postavy, emoce, závěr mi vyrazil dech. Wow.

12.12.2017 5

Dusím se ve vlastní šťávě Dusím se ve vlastní šťávě Betty MacDonald

Nabíjející pozitivní kniha. S humorem jde všechno líp, četla jsem kdysi dávno a moje problémy byly hned menší a řešitelné. Doporučuji přečíst hlavně maminkám dětí v pubertě.

24.03.2017 5

Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Moje druhá kniha od Irvinga ... hlavní postavy jsou nesympatické, všichni jsou spisovatelé, prostitutky jsou staré a sex podivný ... začíná se mi to líbit, a to hodně.

17.10.2016 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Návrat do minulosti, miluji tu knihu:
Ochoč si mě, prosím... Jestli chceš přítele, ochoč si mne! Musíš být trpělivý, každý den tě nechám sedět o něco blíž... To, co je podstatné, oči nevidí.
Neuvěřitelně jednoduché, pravdivé, krásné.

14.09.2016 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Tak to bylo skvělé čtení, bála jsem se, že to špatně dopadne a dopadlo to ještě hůř. Bylo to smutné, děsivé a jako bych pořád cítila ten hnilobný zápach...

29.07.2016 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Vraždy podle dětské říkánky? Skvělý nápad, jen kdyby to nebylo tak anglické a suchopárné. Epilog vše vysvětlil, ale úspěšnost realizace takového naplánování vražd zdá se mi poněkud nereálná. Styl psaní poplatný své době by mi nevadil, ale za suchopárnost hvězda dolů.
A ještě jedna připomínka - tolik mrtvol v domě a žádný smrad?

30.08.2023 4

Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Josie Quinn mám načtenou a mám ji ráda, je to složitá postava a to se mi líbí. Tento díl, přes čtivost a výborný konec, ale nebyl z nejlepších, postava Lucy a celá motýlí a kolotočová zápletka mi přišla naprosto nevěrohodná... A postava Amy byla schizofrenní a její obviňující narážky na manžela na pár facek.

02.03.2023 4