kacenka6144 kacenka6144 komentáře u knih

Obětavý lord Bened Obětavý lord Bened Hannah Howell

Vzala jsem si ke čtení hned další díl, teď už vlastně poslední. A ani toto není ono. V knize jsou opět dějové nesmysly a nesrovnalosti. Doufám, že autorka svoje další knížky trošku víc propracuje.

04.01.2024 3 z 5

Vášnivé vzplanutí Vášnivé vzplanutí Hannah Howell

Miluji autorčiny historické romance ze skotské Vysočiny a byla jsem zvědavá, jak si poradí s jinou dobou i světadílem. A docela se jí to podařilo. I když byl děj předvídatelný, pořád mě knížka vtahovala do děje. Knížka není součástí série, ale myslím si, že poznat příběhy dalších bratrů Bancroftových by nebylo vůbec špatný.

06.12.2023 4 z 5

S miliardářem v síti S miliardářem v síti Max Monroe

Příběh by se dal zařadit do kategorie "To nevymyslíš". Ale nějakou zápletku tam musely autorky vymyslet. Na to, že bylo Georgii 26 let, občas měla reakce puberťačky. Ale teším se na další díl, kde dojde ke středu mezi Cassie a Tatcherem. Doufám, že to bude jiná jízda.

05.12.2023 3 z 5

Utajená závěť Utajená závěť Catherine Coulter

Podle obálky knížky jsem čekala příběh z úplně jiné doby. Ale nakonec jsem nebyla zklamaná. Josephinina tvrdohlavost proti Marcusově - to byl docela zábavný souboj, který vhodně doplňovaly vedlejší postavy jejich sluhů.

05.10.2023 3 z 5

Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění Jessica Ann Redmerski

Pro mě to byla taková ta "bulící" knížka. Hromada romantiky, trošku nereálný příběh a nakonec velký happy end.

12.09.2023 4 z 5

Nevděčný Nevděčný Penelope Ward

Musím souhlasit s tím, že starší autorčiny knížky byly určitě lepší. Ale stejný problém vidím i u spousty dalších autorek, jejichž knížky jsem hltala od začátku do konce a čekala, jak to bude dál, i když samozřejmě člověk ví, že konec je v těchto případech jasný. Záleží však na tom, jakým příběhem se konce doberete. Postava Troye i Aspyn byla občas na ránu. Jejich věčné "ňahňání" a "sebepitvání"se ve vlastní minulosti, to se chvílemi skoro nedalo. Naštěstí tu byly postavy Troyova dědy a Aspyniny neteře Kiki, které tomu daly trochu šmrnc.

06.09.2023 3 z 5

Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Nakonec jsem dala 4*, ale trošku jsem se rozmýšlela. Nápad postavit knížku na e-mailové korespondenci hlavních postav se mi ze začátku moc líbil. Ale na 456 stránkách je to zbytečně moc.

27.08.2023 4 z 5

Dvorní dáma Dvorní dáma Shannon Drake (p)

Poslední díly Graham Family a další velký časový skok, tentokrát do alžbětinské Anglie. Já toto období nemám moc ráda, protože je vždy plné úskoků a intrik. Tady to není jiné. Gwenyth a Rowan Gramham musí čelit různým dramatickým chvilkám a úskokům a jejich život je jako na houpačce. Nakonec máte pocit, že tráví víc času bez sebe než spolu. Ale příběh je čtivý a autorce se musí nechat, že se zásadně neodklání od historie faktů té doby a nijak ji neupravuje nebo nepřekrucuje.

21.08.2023 4 z 5

Ve stínu noci Ve stínu noci Shannon Drake (p)

Knížka sice pořád patří do serie Graham Family, ale s původní rodinou už nemá moc společného (jenom jméno hlavní hrdinky). Je tady taky docela velký časový posun (o několik století vpřed). Zase taková čtivá lehká romantika, i když tady se skrývá určité nebezpečí, které ohrožuje Maggii a její rodinu. Aspoň je čtení zajímavější a napínavější.

21.08.2023 4 z 5

Christina Christina Shannon Drake (p)

Christina je odvážná mladá dáma, jejíž činy občas hraničí se sebedestrukcí. Ale naštěstí je tu Jamie Graham, který ji dokáže vždy v pravou chvíli zachránit zadek. Je to pěkná romantická knížka, ale u této spisovatelky ani nic jiného nečekáte.

Lvi a krajka Lvi a krajka Meagan McKinney

Knížkou jsem se propracovávala rychlostí termita zpracovávajícího dřevo. Alana by mohla být zhýčkaná, hysterická, mladá dáma, ale vyklube s z ní tvrdohlavá, cílevědomá žena, která hledá vlastní místo v životě. Trevor a jeho neustálé překrucování všeho, co mu Alana řekne - občas jsem si vzdychla spolu s Alanou. Ale samozřejmě konec dobrý, všechno dobré. Už se těším na další knížku a Christobelino dobrodružství.

10.08.2023 5 z 5

Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Na knížku jsem narazila náhodou v rámci letošní Čtenářské výzvy, když jsem hledala něco se štítkem "vesmír". Sice se ve vesmíru neodehrává, ale je s ním tak nějako spojená. Nevěděla jsem, co mám od knížky očekávat a byla jsem velice příjemně překvapená autorčiným stylem. I když psala o věcech, ke kterým já nemám až takový přístup, její vyprávění ve mně vyvolávalo smích. A o tom to všechno je - u čtení se dobře bavit. A do toho vesmíru si to nakonec dám. :-)

07.08.2023 4 z 5

Dokonalá pohádka Dokonalá pohádka Elísabet Benavent

Krásná, vtipně napsaná pohádka. A na Netflixu je už filmové zpracování.

07.08.2023 5 z 5

Hříšně hříšný Hříšně hříšný Meghan March

Hodnocení si nechávám po dočtení třetího dílu. Počkala jsem si na vydání poslední knížky a přečetla si je všechny naráz, abych zase nemusela být půl roku zvědavá, co bude dál. Ale se Savage Trilogy a s Mount Trilogy se tohle nedá srovnat. Nakonec jsem dala všem dílům slušné 4*, ala za mě to bylo někde mezi 3 - 4. Množství zvratů a nových odhalení bylo v poslední části až neuvěřitelné a knize i trošku na škodu.

31.07.2023 4 z 5

Týden hříchu Týden hříchu Tessa Dare

Tenhle díl se mi líbil ještě víc. Colin, Minerva a jejich věčné špičkování. To, jak ze sebe Minerva s Colinovou pomocí sloupává jednotlivé tlumivé vrstvy a jde si za svým cílem. Jejich společné putování po anglickém venkově plné dobrodružství, které jim pomůže objevit sami sebe i jeden druhého. Škoda, že nejsou do češtiny přeložené i další díly.

18.07.2023 5 z 5

Pán temnot Pán temnot Elizabeth Hoyt

Poslední téhle série (ale mám chuť před to napsat "zatím"). I když byl mezi Godricem a Margaret "Mags" docela velký věkový rozdíl, dokázali oba potlačit svou minulost a najít k sobě cestu. Doufám, že se dočkáme ještě jednoho dílu o posledním z Duchů ze St. James. A já už se teď moc těším.

27.06.2023 4 z 5

Pouta vášně Pouta vášně R. L. Mathewson

Tak - zazvonil konec a skvělým příběhům je konec. R. L. Mathewson je moje krevní skupina. Knížky se četly jedním dechem, ústřední dvojice mě vždy pobavila. Místy jsem se musela smát nahlas. Doufám, že se brzkého překladu dočkají i další její díla. Budu se těšit. A moc.

16.06.2023 4 z 5

Nepoddajná touha Nepoddajná touha Julie Garwood

Už není skoro žádná knížka této autorky, kterou bych nepřečetla. A přiznám se, že některé už několikrát. Tato knížka je spíš autorčin průměr. Bredford a Karolína - bavila jsem se u jejich slovních soubojů, ale "zločinecká" část příběhu byla tentokrát taková nepropracovaná.

06.06.2023 4 z 5

Vévoda v zářivé zbroji Vévoda v zářivé zbroji Loretta Chase

Tady mě autorka trošku zklamala. Olivia byla ze začátku jak smyslů zbavená. Začala jsem se bavit až někdy kolem půlky knížky. Po předešlých knihách, které jsem četla, to byl trochu sešup. Uvidíme, co přinesou její další knížky. Teď si dám trošku oddech, abych získala odstup.

05.06.2023 3 z 5

Tak se dáma nechová Tak se dáma nechová Loretta Chase

Druhá knížka autorky a opět jsem se bavila. Jenom mě mrzí, že žádná její série není přeložená do češtiny celá.

23.05.2023 4 z 5