K@chorra30 komentáře u knih
Kniha Hana je úžasne napsaná, jakmile ji člověk začne číst nemůže přestat. Líbí se mi jak se příběh dělí na dvě části. První část vypráví Mira, holčička, která ztratí rodinu. Zůstane ji jen teta Hana. Podivná osoba s mrtvou duší a tajemstvím v srdci. V druhé se vrací do minulosti právě teta Hana. Popisuje svůj život, své strasti, své chyby, své prožitky z koncentráku a návratu domů. Vychází tak najevo tajemství rodiny, které na začátku knihy lehce nabídlo myšlení Míry.
Kniha palec nahoru.
Ukázka toho, že i lidé, co nebyli zavřený v koncentracích nebo nebyli na frontě, bojovali o své životy a o životy svých nejbližších. Příběh dvou sester, každá jiná a přitom obě silné bojovnice. Clovek si ani nedovede představit, jaké to muselo být, žít v takové době. Takovéto knihy mě nutí k zamyšlení. Věřím, že lidé jsou silnější než si myslí, ale nebyly ti naši pradedove a prababy přeci jen silnejsi než my? Úchvatna kniha, přečteno za dva vecery :-)
Naprosto strhující příběh jedné rodiny, která se odstěhovala na Aljašku. Autorčin cit pro popis přírody, osob, událostí je úžasný. Představila jsem si každou osobu, každé místo. Kniha mě vtahla do děje tak, že jsem se ocitla v divoke krajině Aljašky. Drsný život v této zemi a rodinné vztahy dávají té knížce šmrnc. Ráda si ji přečtu ještě aspoň jednou.
Kniha se mi moc líbila. Popisuje své mladí, svou první lásku a spokojený rodinný život, než to překáží válka a holokaust. I přesto, co všechno zažila, cítila, to přežila a začala nový život, i když nikdy nezapomněla.. Doporučuji.
Tuto autorku mám ráda a vždy její knihy přečtu jedním dechem.
Do této knihy jsem se nemohla začíst. Čekala jsem nějakou zápletku, něco, co mě chytne. A nic. Popis krajiny Afriky je super, ale jinak jsem knihu dočetla jen, abych věděla, jak to dopadlo. Takže jen 3 hvězdičky.
Asi tak do půlky jsem netušila kdo co jak a proč. Pak jsem se zacetla. Ale na konci jsem zjistila, že vypravěčka je smyslena osoba, což mě osobně celkem zklamalo.
Z knihy pro mě jediné plus to, že jsem se dozvěděla o paní Stanislave, která odrodila spoustu děti v tom pekle bez jakékoliv újmy na zdraví matky či dítěte, což je obdivuhodné. Trochu jsem očekávala, že se dozvím něco o prezivsich dětech, nedozvěděla.
Kniha mě moc nenadchla, ale doporučuji si přečíst, je tam spoustu zajímavosti, které jsem já již věděla.
Velice zajímavá kniha. Vtáhne Vas do doby první republiky, válek a komunismu. Pan Mikolášek byl nadaný člověk, který rozumněl svému řemeslu, protože to dělal srdcem, miloval to a pomáhal. Nicméně byl jiný a to bylo nežádoucí. I tak se dožil uctihodneho věku.
Než jsem tuto knihu přečetla, netušila jsem, že nějaký pan Mikolášek, léčitel, existoval.
Doporučuji.
Kniha je zajímavá v tom, že se clocek dozví, že existoval nějaký blok 10, kde se dělaly pokusy na ženách. Že nebyl jen anděl smrti, doktor Mengele, nýbrž i jiné zrůdy.
Kniha se čte dobře, ale člověk musí být stále ve střehu, aby mu něco neuniklo, a věděl o co jde. Ale pro mě je to detail. Byla super a určitě se k ní někdy zase vrátím.