kadgam kadgam komentáře u knih

Doktor Živago Doktor Živago Boris Leonidovič Pasternak

Videla som obidva americké filmy, knihu som už dávno čítala, preto som si chcela oživiť dej a situácie v ktorých sa odohráva.
Filmy nie sú presným obrazom knihy, sledujú hlavú líniu diela. Kým David Lean sa sústreďuje na lyriku, Giacomo Campiotti prežívanie postáv.
Kniha nie je víťaznom výstrele z Aurory a následných výdobytkoch robotníckej a roľníckej triedy ale o ťažko skúšanom národe v chaose a nedostatku

02.10.2014

Odmietam Odmietam Per Petterson

Majstrovsky napísaný pohľad do duše dvoch chlapcov z rôzneho prostredia a rozdielnym rodinným zázemím. Dobre sa číta, je radosťou sledovať príbeh, ktorý je rozprávaný v rôznych dejových rovinách ale ukladá život protagonistov do celku.

02.10.2014 5 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Zatiaĺ najmenej presvedčivý Nesbov román. Priveĺa rozvetveneho deja

16.09.2014

Skutky z lásky Skutky z lásky James Meek

Veĺmi pútavo napísaný príbeh skupiny českých legionárov na Sibíri v čase VOSR. Nie je to o víťaznom výstrele z Aurory ale o živote v malej dedinke uprostred Sibíre kde sa stretávajú rôzne kriminálne živly s nábožnými kastrátmi a červenou armadou. Boj o prežitie medzi dedincanmi a v sluzbe vyšinutým veliteĺom lègie. Oplatí sa prečítať.

16.09.2014 5 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Nr 1 to nie je. Viac zapletene a pridlhy pribeh na to, aby mal dobry spád. Autor nema zabrany vrazdit policajtny zbor.. otvoreny koniec povazujem za zaciatok inej knihy.

14.09.2014

Pancierové srdce Pancierové srdce Jo Nesbø

Napínavé čítanie od začiatku do konca s viacerými nečakanými zvratmi. Až je človeku Harryho ľúto, čo všetko musí skúsiť. Nechcela by som vidieť film.

11.09.2014

Chyť ma Chyť ma Lisa Gardner

Postupne dávkovanè stupnovane napätie deja, miestami sa trošku zdržiava. Super krimi, veĺmi dobre sa číta.

05.09.2014

Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Začala som čítať včera večer a kniha ma zaujala od prvých stránok. Príbeh aj pútavo napísaný dej. Vidím, je každý, kto ju čítal sa vyjadruje pozitívne napriek depresívnym pocitom, ktoré navodzuje.
Autista a anorektička. Mali pocit, že ich niečo k sebe priťahuje ale nevedeli to naplniť, realizovať svoj vzťah.

25.08.2014 5 z 5

Princezna Sultana a její dcery Princezna Sultana a její dcery Jean Sasson

Chudobní beduíni prišli vďaka rope k úžasnému bohatstvu ale vývoj preskočiť nevedeli. Pod rúškom náboženstvu týrajú svoje najbližšie - ženské pokolenie. Hrozné v detailoch, že aj ženy v rodinách uverili, že niet úniku z tradícií a trvajú na deformácii života svojich dcér

23.08.2014 2 z 5

Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Postupne som získavala orientáciu v trochu neprehĺadnom množstve postáv. Záver je prekvapivý a má spád.
Prijala by som viac objasnení, niektorè záhady ostali záhadami.

07.08.2014 3 z 5

Žraloci Žraloci Ľubomír Olach

Ďalšia z rady kníh, ktorí teraz vedia ako sa nemá vládnuť. Sme nepoučiteĺní alebo nič sa nedá zmeniť.

29.07.2014

Posteľ z kostí Posteľ z kostí Patricia Cornwell

Nekonečné opisy každého detailu činnosti. Fádne napísaný dobrý príbeh.
Ak chce niekto vedieť detailný postup práce pri obhliadke alebo pitve, je na správnej adrese.

25.07.2014

Génius Génius Jesse Kellerman

U mňa nuda

13.07.2014

Som Jozef Majský Som Jozef Majský Ivana Havranová

Jednoducho napísaná, ľahko sa číta z hľadiska štýlu a ťažko z hľadiska toho, ako pár ... politikov dokázalo "prešustrovať" majetky, ktoré budovali gnerácie.

13.07.2014 2 z 5

Co nesmíte vědět! Co nesmíte vědět! Michael Morris

Nedočítala som, musela som vrátiť do knižnice ale vrátim sa k nej.

13.07.2014

Chyby a omyly Chyby a omyly Stefan Garczyński

Kniha mi ležala roky na polici neprečítaná a teraz som ju konečne otvorila. Nemyslím že stratila niečo z podstaty problému a nikdy nie je neskoro poučiť sa.

02.07.2014

Našepkávač Našepkávač Donato Carrisi

Kniha plna napätia, ktoré graduje a dobre sa číta. Moja otázka je, či je hranica krutosti aj keď iba na papieri.

28.06.2014

1222 metrov nad morom 1222 metrov nad morom Anne Holt

Bývalá detektívka po zranení ochrnutá, strániaca sa ľudí je nútená ostať kvôli snehovej búrke a vlakovému nešťastiu v osamelom horskom hoteli a vyšetrovať vraždu.

Solar Solar Ian McEwan

Kniha mi nesadla, možno sa k nej ešte vrátim.

30.05.2014

Nonstop knihkupectví pana Penumbry Nonstop knihkupectví pana Penumbry Robin Sloan

Možno sa ku knihe neskôr vrátim, ale teraz ma nudila a nedošla som ďalej ako pár strán.