kadgam komentáře u knih
Videla som obidva americké filmy, knihu som už dávno čítala, preto som si chcela oživiť dej a situácie v ktorých sa odohráva.
Filmy nie sú presným obrazom knihy, sledujú hlavú líniu diela. Kým David Lean sa sústreďuje na lyriku, Giacomo Campiotti prežívanie postáv.
Kniha nie je víťaznom výstrele z Aurory a následných výdobytkoch robotníckej a roľníckej triedy ale o ťažko skúšanom národe v chaose a nedostatku
Majstrovsky napísaný pohľad do duše dvoch chlapcov z rôzneho prostredia a rozdielnym rodinným zázemím. Dobre sa číta, je radosťou sledovať príbeh, ktorý je rozprávaný v rôznych dejových rovinách ale ukladá život protagonistov do celku.
Veĺmi pútavo napísaný príbeh skupiny českých legionárov na Sibíri v čase VOSR. Nie je to o víťaznom výstrele z Aurory ale o živote v malej dedinke uprostred Sibíre kde sa stretávajú rôzne kriminálne živly s nábožnými kastrátmi a červenou armadou. Boj o prežitie medzi dedincanmi a v sluzbe vyšinutým veliteĺom lègie. Oplatí sa prečítať.
Nr 1 to nie je. Viac zapletene a pridlhy pribeh na to, aby mal dobry spád. Autor nema zabrany vrazdit policajtny zbor.. otvoreny koniec povazujem za zaciatok inej knihy.
Napínavé čítanie od začiatku do konca s viacerými nečakanými zvratmi. Až je človeku Harryho ľúto, čo všetko musí skúsiť. Nechcela by som vidieť film.
Postupne dávkovanè stupnovane napätie deja, miestami sa trošku zdržiava. Super krimi, veĺmi dobre sa číta.
Začala som čítať včera večer a kniha ma zaujala od prvých stránok. Príbeh aj pútavo napísaný dej. Vidím, je každý, kto ju čítal sa vyjadruje pozitívne napriek depresívnym pocitom, ktoré navodzuje.
Autista a anorektička. Mali pocit, že ich niečo k sebe priťahuje ale nevedeli to naplniť, realizovať svoj vzťah.
Chudobní beduíni prišli vďaka rope k úžasnému bohatstvu ale vývoj preskočiť nevedeli. Pod rúškom náboženstvu týrajú svoje najbližšie - ženské pokolenie. Hrozné v detailoch, že aj ženy v rodinách uverili, že niet úniku z tradícií a trvajú na deformácii života svojich dcér
Postupne som získavala orientáciu v trochu neprehĺadnom množstve postáv. Záver je prekvapivý a má spád.
Prijala by som viac objasnení, niektorè záhady ostali záhadami.
Ďalšia z rady kníh, ktorí teraz vedia ako sa nemá vládnuť. Sme nepoučiteĺní alebo nič sa nedá zmeniť.
Nekonečné opisy každého detailu činnosti. Fádne napísaný dobrý príbeh.
Ak chce niekto vedieť detailný postup práce pri obhliadke alebo pitve, je na správnej adrese.
Jednoducho napísaná, ľahko sa číta z hľadiska štýlu a ťažko z hľadiska toho, ako pár ... politikov dokázalo "prešustrovať" majetky, ktoré budovali gnerácie.
Nedočítala som, musela som vrátiť do knižnice ale vrátim sa k nej.
Kniha mi ležala roky na polici neprečítaná a teraz som ju konečne otvorila. Nemyslím že stratila niečo z podstaty problému a nikdy nie je neskoro poučiť sa.
Kniha plna napätia, ktoré graduje a dobre sa číta. Moja otázka je, či je hranica krutosti aj keď iba na papieri.
Bývalá detektívka po zranení ochrnutá, strániaca sa ľudí je nútená ostať kvôli snehovej búrke a vlakovému nešťastiu v osamelom horskom hoteli a vyšetrovať vraždu.
Možno sa ku knihe neskôr vrátim, ale teraz ma nudila a nedošla som ďalej ako pár strán.