Kadrama komentáře u knih
U každé knihy z této série se bojím, zda autorka neztratí úroveň - ale ona ji, holka jedna ušatá, vždy posune o něco výš.
Zase jsem zírala, jak složitou a úžasnou zápletku umí autorka vymyslet, tolik překvapení jsem nikdy nenašla ani pod stromečkem. A co se týče týmu vyšetřovatelů? Stále sympatičtí a zajímaví. Já nevím, jak ona to dělá, ale i když se příběh úplně odkloní od vyšetřování, stále čtu jedním dechem.
Doporučuji všemi dvaceti! (Knihu jsem přečetla ještě dříve, než jsem ji stihla označit jako "Právě čtu" zde na Databazeknih.cz.)
K téhle knize jsem se dopracovala v podstatě omylem, nikdy jsem o ní neslyšela, netušila jsem, o čem je.
Okamžitě jsem se začetla. Smála jsem se spolu s knihou, vtipné pasáže jsem předčítala nahlas, rozhořčeně jsem komentovala sousedy, kteří mu nedají chvíli klidu (ačkoli jsem si ale nepřála, aby mu onen klid byl dopřán) a nakonec jsem si pěkně pobrečela. Tahle kniha má všechno.
Upřímně nechápu porovnání s filmem Gran Torino - Clint Eastwood zde ztvárnil postavu charakterově plochou. Zatímco u Oveho? Ačkoli nesnášíte brblající dědky, Oveho si zamilujete.
Nějak nevím, jak se k téhle knize vyjádřit.
Na jednu stranu je čtivá, nápad byl jistě dobrý, oceňuji citace, ale... nefunguje.
Hugha Laurie samozřejmě osobně neznám, ale to chování a vyjadřování, které nám autorka podsouvá ve smyšlených (podle autorky založených na skutečných rozhovorech) rozhovorech, se mi ani v nejmenším nezdá. Nevěřím tomu. Nakonec jsem měla problém uvěřit i různým faktům a informacím, raději abych knihu pročítala spolu s Wikipedií, než abych si odnášela lživé poznatky. Dále mi nesedělo vkládání různých myšlenek panu Lauriemu do úst. Ano, autorka je mohla někde vyčíst, ale opakuji: Již ani nemám zájem jim věřit.
Škoda, na přečtení jsem se těšila.