Kalina komentáře u knih
Námět dost drsný a nechutný. Moc politiky a vlastně i filosofování. Na druhou stranu ty části knihy kde se opravdu vyšetřovalo byly výborné. A seznámit se s chováním lidí během covidu v jiné zemi bylo také zajímavé.
Jak sám autor uvádí jedná se o fikci a fakta. Námět byl vybrán pro mne hodně lákavý, ovšem přišlo částečné zklamání. Až na některé části knihy se děj podle mého názoru docela vlekl a neměl potřebnou jiskru. Škoda.
Skvělé čtení. Přečetla jsem všechny díly Porodní báby a tento poslední díl Cena moci se už začal prolínat s prvním dílem Porodní báby, což bylo velice příjemné. Děkuji autorce za úžasný zážitek a poučení z historie.
Opět skvělý příběh. Je až neuvěřitelné jak dokáže autor podat právnické a soudní prostředí tak, že se čtenář nemůže od knihy odtrhnout. Vřele doporučuji.
Kniha se četla velice dobře. Hlavní hrdina Axel mi chvílemi trošičku rozčiloval, ale to potvrzuje jak je příběh dobře napsaný.
Knihu mám v auditéce a nevím zda bych ji tištěnou zvládla. Místy mi připadala trochu dokumentární a zbytečně natahovaná. Ovšem jako audiokniha, díky přednesu a vytvořené atmosféře se mi vlastně docela líbila.
Pro mne zklamání. Začátek byl čtivý, ale později dost jmen a pomalé plynutí děje.
Opět příběh , který vás upoutá od začátku až do konce. Udržuje napětí. Ovšem té brutality bylo podle mého názoru popsáno až příliš. Přesto vzhledem k epilogu si ráda přečtu případné pokračování.
Po poněkud, pro mne, pomalém a dlouhém úvodu se příběh stane zajímavým a poutavým. Určitě budu pokračovat ve čtení celé série.
Baxterová se opravdu povedla. Skvělá postava, skvělý příběh. Nechybí ani humor. Nechci a netroufám si porovnávat s Hadrovým panákem, jenom budu doufat, že se brzy dočkáme další knihy a inspektorky Baxterové.
Jak autorka poznamenala. Bohužel nejde o fikci! Kniha se čte velice dobře, má spád i když někdy až moc rychlý. Knihu doporučuji.
Skvělá kniha. Čtivá. Možnost vžít se do postav, nejen vyšetřovatelů, ale i vraha a snad ho i chápat je prima.
Kniha od začátku s předvídatelným koncem, ale velice pěkně zpracovaná.
Historie s přidaným příběhem, který se dobře čte. Vzhledem k tomu, že Stonehenge je stále záhadou, tak si s autor trochu pohrál. A proč ne?
Skvělý příběh jako volné pokračování Kopíráka. No, to bylo asi zbytečné psát. Ale i
desky a ořízka knihy jsou velice povedené.
Pěkně plynoucí příběh bez zbytečného natahování knihy. Osudy hlavních hrdinů zasazených do bojů se Švédy byly myslím dost dobře vyprávěné. Je pravda, že historické události z té doby nezabrali moc místa, ale co,je to román, kde snad politika nechybí. Ovšem švédské delikatesy mi lehce obraceli žaludek a ocenila jsem i tehdejší znalosti v ošetřování zraněných a nemocných vojáků. Samozřejmě nechybí ani láska. Z mého pohledu můžu román doporučit k přečtení.
Tak tento příběh jsem si opravdu užila. Děj má švih, skvělá zápletka. Doporučuji k přečtení.
Krásné příběhy, které se odehrávají na základě historických událostí. Můžeme se těšit na čtvrtý díl, vlastně devátý, protože Meči a Koruně předcházelo pět dílů Porodní báby.
Příjemné čtení, které dle mého názoru trošičku zavání červenou knihovnou. Ovšem příběh je zajímavý a poutavě napsaný. Také mne okouzlilo nářečí používané v tamním kraji. Knihu doporučuji přečíst.