Kami33 Kami33 komentáře u knih

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Nedávno jsem přečetla znovu všech sedm dílů Harryho Pottera a pod vánočním stromečkem na mě čekala tato útlá knížečka. Skvělý dárek, moc milé počtení, krásně ilustrované vydání a ještě teď se usmívám, když dílko chválím.

27.12.2024 5 z 5

Červená lucerna Červená lucerna Graham Masterton

Zábavná série, četla jsem již několik dílu a ani mi nevadilo, když jsem se vrátila trochu v čase zpět. Dějová linka okolo Katie je spíše okrajová. Takže se dá číst i na přeskáčku.

15.10.2024 5 z 5

Noc jako stvořená pro nevěru Noc jako stvořená pro nevěru Zdena Frýbová

Potřebovala jsem odlehčení jako protiklad ke všem detektivkám a thrillerům, které obvykle čtu. Nehledejte zde nějakou tajemnou zápletku, akční děj, kladné hrdiny. Odmyslete si politické narážky a jen se v klidu bavte.

Třetí hlas Třetí hlas Rolf Börjlind

Nečetla jsem první díl, na který bylo v knize dost odkazů, ale nakonec to tolik nevadilo. Začátek mě moc nebavil, pak to začalo být zajímavé a nakonec se mi to líbilo.

Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

První díl série se mi celkem líbil. Bylo to trochu brutální, ale dá se to vydržet. Jak již bylo psáno Carter je brutálnější (ale za mě i o stupínek čtivější). Asi si další díl přečtu, nicméně teď hned se na něj nevrhám (jako u některých jiných sérií, které mě baví).

Dokonalý plán Dokonalý plán Lee Child

Reacher je moje srdcovka a proto můj názor možná není zcela objektivní, ale mě se to líbilo. Kniha splnila vše, co od ní očekávám. Čtivost, zajímavá zápletka, akce a dobrý konec.

12.08.2024 5 z 5

Nechtění Nechtění Kristina Ohlsson

Nebylo to špatné. Takové seznámení s postavami, které zřejmě dostanou další prostor v příštích dílech.

14.07.2024 4 z 5

Beze svědků Beze svědků Lisa Jewell

Knížka se hezky četla. Je pravdou, že děj byl docela předvídatelný, ale na čtivosti to neubralo.

14.07.2024 5 z 5

Morská panna Morská panna Camilla Läckberg

Opět napínavý příběh, který má základ v minulosti. Ale je pravda, že po pár knihách s Erikou a Patrikem si musím dát chvíli pauzu.

30.06.2024 5 z 5

Světla na Labi Světla na Labi Miriam Georg

Tak tady si dovolím jít proti proudu. Po čtvrtině jsem knihu odložila. Prvoplánovitý příběh - bohatá dívka a chudý muž - se možná ještě časem zamotá, protože z líčení doby vyplývá, že nic takového není možné, ale celé mě to nebavilo. Všechny postavy minimálně tu první čtvrtinu knihy byly dost předvídatelné. Líčení bídy za mě zbytečně přehnané a rozvláčné, i když možná pravdivé, to samozřejmě netuším. Evidentně nejsem cílovou čtenářskou skupinou této knihy.

11.02.2024

Volný pád Volný pád Joseph Finder

Příjemné čtení. I přes vyšší počet stran, děj hezky ubíhal a byl napínavý od začátku do konce.

01.01.2024 5 z 5

V podezření V podezření Michael Robotham

Nebylo to špatné. Ale je pravdou, že knížka mohla být o něco kratší.

18.11.2023 4 z 5

Déjà vu Déjà vu David Urban

Nebylo to špatné. Autora jsem neznala, ale ráda si od něj přečtu další knihu.

22.10.2023 4 z 5

Nehoda Nehoda Natalie Barelli

O trochu lepší než Hospodyně. Děj byl poměrně předvídatelný, ale i tak se to hezky četlo a bavilo mě to.

15.10.2023 4 z 5

Zběsilost Zběsilost Karin Slaughter

Po mnoha knihách Karin Slaughter jsem se dostala k její první. A jsem velmi mile překvapena. Vraha jsem samozřejmě také uhodla dost brzy (ono to skutečně nebylo těžké), ale i tak byla knížka příjemným a oddechovým čtením.

01.10.2023 5 z 5

Čas utrpení Čas utrpení John Connolly

Mám ráda Parkera, jeho přátele, a atmosféru Connollyho knížek. Za mě super.

15.07.2023 5 z 5

Na útěku Na útěku Harlan Coben

Četlo se to skoro samo. Možná příliš mnoho mrtvol, a téměř nulová práce policie, ale děj svižně ubíhal a najednou byl konec. Ten by možná zasloužil trochu víc promyšlenosti (zejména k postavě Paige).

10.07.2023 5 z 5

Poslední, kdo zůstal Poslední, kdo zůstal Riley Sager (p)

Docela hezká knížka, ale na plný počet to podle mě není. Nicméně prolínání dvou časových rovin a střídání dvou vypravěčů ji přidává na zajímavosti.

10.07.2023 4 z 5

Box 21 Box 21 Anders Roslund

Tak co na to říct. Knížka byla sice čtivá, ale to je za mě asi tak všechno. Drsný děj, příšerní detektivové, nic moc konec. V půlce jsem chtěla knížku odložit, pak se trochu zlepšilo a nakonec jsem litovala, že jsem ji neodložila. Nevím, jestli dalším knihám této autorské dvojice dám ještě šanci. Asi ne.

18.04.2023 3 z 5

Tanec s draky 1 Tanec s draky 1 George R. R. Martin

Příběh pokračuje a s ním i napětí, jak to bude dál. Takže zbývá poslední díl.

31.03.2023 5 z 5