Kami33 Kami33 komentáře u knih

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Tak já nevím. Knížka je zde hodnocena velmi vysoko, ale můj dojem takový není. Chybí mi v ní určitá lehkost psaní, která věřím, že časem přijde. Na rozdíl od jiných mě citové výlevy Laury dost rušily a myslím, že jich mohlo být méně. Také dialogy mě neohromily (Jsi v cajku?).
A ještě maličkost. Chlapci se ztratili 6. září, chodili do první třídy. Opravdu na vesnici chodí prvňáčci sami domů první týden po zahájení školy?
Také netuším, jak to chodí na kriminálce, ale můj dojem je, že to úplně neví ani autorka. (Připadá mi to jako kdybych já popisovala práci ve slévárně). Skutečně tam panuje takové bezvládí, každý si chodí jak chce, kam chce, žádné porady, domluvy, společný postup... a co teprve ty dvě zoufalé vedlejší postavy Veronika a Matyáš.
Takže čtivé ano, ale ještě tomu do dokonalosti kousek chybí.

15.12.2024 3.5 z 5

Hlubinná bouře Hlubinná bouře Lincoln Child

Bylo to čtivé, ale za mě to určitě není Childova nejlepší kniha. A jako mnozí přede mnou dvojici Preston - Child mám načtenou a patří mezi mé oblíbené autory.

08.12.2024 4 z 5

Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Byla jsem zvědavá a nebyla jsem zklamaná. Při čtení jsem se usmívala a užívala si bohatost textu. Taková osvěžující drobnost pro zlepšení nálady.

08.12.2024 4.5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Zpočátku mi to přišlo trochu zkratkovité, ale postupně mě příběh zaujal. Zejména poslední část byla zajímavá a byla jsem zvědavá, jak s Anežky tajemstvím autorka naloží.

08.12.2024 5 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Skvělá knížka, která spojí všechny drobné konečky dohromady. Mám moc ráda tento díl, kdy Harry neví kam a kde a vypadá to, že to J. K. schválně protahuje. A to mi právě přijde skvělé. Prostě to není ten typ knihy, kde akce do sebe zapadají jako řešení při únikovkách, (udělám tohle a otevře se toto...). Ono to v životě taky takhle chodí, že je spousta dnů, kdy se nic extra neděje.
Dočetla jsem a je mi trochu smutno a myslím si, že tento pocit po přečtení sedmi dílů cítí většina čtenářů.

23.11.2024 5 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Blížíme se ke konci, a i když to možná vypadá, že se nic neděje, tak příběh stále pokračuje.

23.11.2024 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Mám ráda popis famfrpálového mistrovství na začátku knihy (víly a leprikóny). A opět musím obdivovat J.K., jak vás vtáhne do děje.

10.11.2024 5 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Pátý díl má nejvíc stran, ale to mu neubírá na zajímavosti. Pořád se jedná o skvělý příběh. U pátého dílu za sebou, jste už tak vtaženi do děje, že máte pocit, že členové Fénixova řádu jsou vaši dobří známí, se kterými se pravidelně scházíte na kafe.
S tímto dílem mám také pocit, že ti, co sledují jen filmy, už rozhodně nemohou zcela pochopit všechny promyšlené detaily, kterými J. K. propletla knihy.
A ještě drobná poznámka. V knihách mám ráda Ginny, která je vtipná a pohotová, ve filmu je to jen nezajímavá osůbka na okraji děje.

10.11.2024 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Knížku jsem četla již několikrát a vždy mě znovu překvapí, jak člověka vtáhne do děje. Za mě skvělé oddychové čtení.

20.10.2024 5 z 5

Červená lucerna Červená lucerna Graham Masterton

Zábavná série, četla jsem již několik dílu a ani mi nevadilo, když jsem se vrátila trochu v čase zpět. Dějová linka okolo Katie je spíše okrajová. Takže se dá číst i na přeskáčku.

15.10.2024 5 z 5

Lov Lov Bernard Minier

I když kniha nemá zrovna vysoké hodnocení, já jsem byla spokojená. Současná situace ve Francii je určitě znepokojivá a celý román je zajímavý a čtivý.

08.10.2024 5 z 5

Rozhřešení vraždou Rozhřešení vraždou Peter Tremayne (p)

Podle hodnocení jsem čekala víc. Začátek mě moc nebavil, ale vzhledem k tomu, že knížka není moc obsáhlá, jsem si říkala, že vydržím. Pak to bylo lepší, ale že bych se hned vrhala na další díl, to zrovna ne. Nicméně neříkám, že už se k sestře Fidelmě nevrátím.

05.10.2024 3 z 5

Lepší člověk Lepší člověk Louise Penny

Moje oblíbená série. Ale musím přiznat, (jak píše emamat) i mě už to nepřátelství okolo Gamache přijde zbytečné. Jinak čtení mě bavilo jako vždy.

05.10.2024 5 z 5

Celá pravda Celá pravda Cara Hunter

Další příběh Adama Fawleyho a jeho týmu. Kniha je opět originální svým zpracováním a není nutné číst jednotlivé díly po sobě. Za mě bylo skvělé uvedení krátké charakteristiky jednotlivých členů týmu hned na úvod knihy. Jen nechápu proč se mi pořád plete Verity Everettová a Erica Somerová.

14.09.2024 5 z 5

Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Za mě velká spokojenost. Autorka se rozepsala, ale to neubralo na čtivosti knihy. Jen bych vynechala nejstarší historickou linku, přišla mi tam zbytečná.

13.09.2024 5 z 5

Konec léta Konec léta Anders de la Motte

První kniha série ročních období. Mě zbyla až nakonec. Souhlasím, že je asi nejslabší knihou série. Hlavní hrdinka mi moc nesedla. Nicméně četlo se to docela dobře.

13.09.2024 4 z 5

Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

I když hodnocení zde není úplně lichotivé, já jsem byla docela spokojená. Göringa bych možná vynechala, a celkově nebyl tento díl úplně nejlepší, ale tuhle sérii mám i tak ráda.

01.09.2024 4 z 5

Cirkusový vlak Cirkusový vlak Amita Parikh

Hezký příběh. Někdy kolem druhé třetiny knížky jsem měla pocit, že se to nějak zadrhlo a že ten skvělý vlak trochu "vykolejil". Ale pak se to zase srovnalo a závěr byl opět fajn.

01.09.2024 5 z 5

Ledová kolébka Ledová kolébka James Rollins (p)

Tak jako první díl i tento byl skvělý. Stejně jako v některých komentářích přede mnou i já měla obavy, jestli si vzpomenu na předchozí děj. Ale bylo to snadné, během pár stránek se člověk začte a má pocit, že pokračuje tam, kde včera skončil. Zajímavý svět, sympatičtí hrdinové, napínavý děl, trochu strachu, jak to skončí... prostě super čtení.

01.09.2024 5 z 5

Noc jako stvořená pro nevěru Noc jako stvořená pro nevěru Zdena Frýbová

Potřebovala jsem odlehčení jako protiklad ke všem detektivkám a thrillerům, které obvykle čtu. Nehledejte zde nějakou tajemnou zápletku, akční děj, kladné hrdiny. Odmyslete si politické narážky a jen se v klidu bavte.

12.08.2024 4 z 5