Stvůra přehled

Stvůra
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464930/bmid_stvura-ctL-464930.png 4 1263 1263

V Holicích je nalezeno surově zbité a rozřezané tělo mladé dívky. Vyšetřování se ujímá výkonná a cílevědomá komisařka Laura Linhartová, nepříliš populární mezi svými spolupracovníky, spolu s novým kolegou Adamem Benešem. Hlavním podezřelým se stává nedávno usvědčený vrah, který má na svědomí podobnou vraždu. Shodné znaky mezi oběma případy jsou sice nepřehlédnutelné, ale brzy se ukazuje, že jde o podobnost pouze zdánlivou. Na scéně se objevuje neznámý vrah číslo dvě a dvojice kriminalistů se pouští do zapeklitého vyšetřování plného nečekaných odhalení.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stvůra. Přihlašte se a napište ho.

E_Lan
08.11.2024 4 z 5

Za mě velmi příjemná a napínavá detektivka. Rozumná a roztomile povahově rozdílná vyšetřovatelská dvojice, která baví. Kolem vraždy se to zajímavě točí a rozuzlení je dostatečně překvapivé a zajímavé. Vše na svém místě.

archivářka115
25.10.2024 2 z 5

Čekala jsem lepší detektivku. Ze začátku se četla dobře, ale od části Stvůra se děj úplně změnil. Spisovatelka se snažila popsat vyšetřování Linhartové, ale byla to jenom nepravděpodobná, přehnaná snaha. Knihu tím úplně zkazila.

twigxi
22.10.2024 1 z 5

Hodne spatny pokus o detektivku. Sablonoviti vysetrovatele vedou nudne diaogy, krom toho se hodne opakuji. Ani nevim kolikrat vysetrovatelka rekla "takhle mi to staci". Ta je mimochodem porad vychvalovana do nebe, pritom ctenar s prumernym IQ na ten jeji velky objev, ktery ona ma porad "skoro na dosah ruky" prijde temer okamzite. Ale bohuzel je nucen se prokousavat asi sto strankami omacky a jejich pomalych dedukci, vygradovanych radoby dramatickym cliffhangerem (napr.: "A do prdele!" konec kapitoly).
V knize se celkem nic nedeje, je tam hromada nesmyslu a nelogicnosti. A hodny a zly polda pusobi opravdu smesne. Pokud jste uz nekdy nejakou detektivku cetli a mate radi, kdyz detektivka dava smysl, nemuzu tuto knizku doporucit.

Uzivatele marlowe a eDex mi mluvi z duse, lip bych to nenapsala.

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2023)

01.09.2023

Velký dům, tři mrtvoly a jeden nezvaný host...

19.02.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Ocenění knihy (1)

2021 - Cena Jiřího Marka