Rozsudek smrti přehled

Rozsudek smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542015/bmid_rozsudek-smrti.jpg 4 147 147

Soukromý detektiv Robert Herman je úspěšný ve své práci, v osobním životě se mu však daří o něco méně. Když jej jednoho dne požádá o pomoc manželka Artura Jonáše, soudce z Městského soudu v Praze, který byl obviněn z korupčního jednání, vidí v novém případu příslib změny a vybočení z běžné pracovní rutiny. Brzy však zjistí, že jeho klientka mu neříká úplnou pravdu a vyšetřování se začíná komplikovat. Čím hlouběji proniká do životů všech zúčastněných, tím temnější věci vyplouvají na povrch. V momentě, kdy dojde k vraždě, už pro Hermana není cesty zpět. Je odhodlaný přijít záhadnému případu na kloub za každou cenu…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozsudek smrti. Přihlašte se a napište ho.

Januli
předevčírem 2.5 z 5

Musím si poklepat na rameno, vraha jsem dopadla dříve než soukromé očko a policie. :-D jinak kniha nenáročná, dobře se četla. Nemám výtku.

astroweb
03.12.2024 4 z 5

Nebylo to špatné, nescházel dokonce občasný humor. České reálie mě bavily.

RyxiraAmyGinger
19.11.2024 2 z 5

Tohle nebylo moc dobrý (o to obdivuhodnější je ale cesta, kterou autorka urazila, Stvůru, a především Vesnici, považuju za hodně dobré detektivky). Vlastně to spíš bylo dost špatný a četla jsem hlavně z nějaké setrvačnosti. Robert Herman je neslaný nemastný chlápek, do kterého je těžké se vžít, třebaže si prošel učebnicovým traumatem. Postavy podezřelých a vůbec všechny, které se kolem něj motají, se vyjadřují, jak kdyby přečetly příručku "Jak vést toporné dialogy." Institut soukromého detektiva je pohybuje v právním vakuu, až je to do očí bijící a Erin tráví celý den fakturováním, třebaže Herman nemá kromě vyšetřování vraždy soudce nic na práci. Jejich oťukávání je spíš trapné.

Je prostě vidět, že je to prvotina a opravdu mě nepřestává udivovat, co jsou někdy nakladatelé ochotní vydat. Znovu říkám, další autorčiny knihy jsou o parník lepší. Ale tohle se opravdu nepovedlo.

Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021

Kniha Rozsudek smrti v seznamech