Vetřelec přehled
Kristýna Trpková
Laura Linhartová a Adam Beneš série
< 3. díl
V domě na okraji Holic jsou nalezena tři těla: mladí manželé a jejich tříletá dcerka. Byť nejdřív vše nasvědčuje tomu, že chladnokrevnou vraždu má na svědomí jedna z obětí, brzy se ukazuje, že místo činu bylo pouze narafičené. A že rodinu, která jako by vypadla z reklamy na štěstí, někdo dlouhé týdny, možná i měsíce, sledoval. Komisařka Laura Linhartová postupně odhaluje, že tahle rodinná idylka byla pouze zdánlivá, a na povrch vyplouvají přísně střežená tajemství, o kterých se neměl nikdy nikdo dozvědět. Jak vysokou daň si vyžádají? A kolik nevinných životů budou nakonec stát?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vetřelec. Přihlašte se a napište ho.
Pro mne byl toto asi nejlepší díl z celé série. Od začátku do konce čtivý, napínavý, díky němu jsem si i ukrojila ze spánku, abych se dozvěděla, jak vše dopadne. Většina tu hodnotí konec jako divný. Až na závěrečné zkratové jednání Laury mi přišel v pohodě.
4,8
Konečně jsem se vrátila k této sérii, kde mi chyběl poslední díl, na který jsem byla dost zvědavá, protože to znělo zajímavě a také díky událostem ve Vesnici, kde Adam zjistil Lauřino tajemství, které se ho týkalo a byla jsem zvědavá, zda to vyřeší to vyřeší a budou spolu dál pracovat.
Kriminalisté jsou přivoláni k případu na vesnici, kde v jednom domě je nalezená vyvražděná rodina. Nejdřív to vypadá na vraždy a sebevraždu, ale postupně se ukazuje, že to bylo jinak. Laura má novou parťačku, jelikož Adam se nechal přemístit na jiné oddělní, a obě se snaží přijít na to, co se stalo, protože spoustu věcí nesedí, ale celé okolí líčí rodinu jako bezproblémovou a idylickou. Postupně se ukazuje, že to tak nebylo.
Případ byl napínavý, líbilo se mi, jak vyšetřovali. Byla jsem spokojená se spoluprací, kterou tady nové kolegyně měly mezi sebou oproti jiným dílům, kde některé věci zezačátku drhli. Trochu jsem tu čekala, že Laura a Adam budou nějak řešit to, co se odhalilo ve druhém díle, přeci jen to bývali kolegové a ta záležitost se vyskytovala během celého minulého dílu, ale tady k tomu nebylo tak nějak nic. Laura se v něčem zlepšila, ale v určitých jednání byla stejná a taky se to vymstilo.
To, co se tam v jednu chvíli stalo? To bylo co? Nejdřív takový šok, naděje, že to bude dobré, radost, že ano a pak? Bylo to opravdu nutné? Takový nečekaný zvrat. Rozdýchávala jsem to ještě druhý den Na konci se krásně všechno spojilo, ale stejně muselo se to stát?
100 nejčtenějších knih roku 2023
27.12.2023
10 nejčtenějších knih (říjen)
15.10.2023
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2023)
01.09.2023
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Prachy, prachy, prachy - od pradávna ten nejabsurdnější a zároveň nejprostší motiv na světě, který i dnes, v době blahobytu a enormního nadbytku, má kvůli lidské chamtivosti na svědomí tolik životů.“
Kniha Vetřelec v seznamech
v Přečtených | 1 156x |
Prvotně jsem se do knihy nemohla začíst, nedokázala mě vtáhnout do děje. Měla jsem problém a myšlenkovými pochody Laury ohledně jejího osobního života.
A pak to přišlo. Zlom, z ničeho nic. A už to jelo jako.po másle. Prostě pecka!