karolina8709 komentáře u knih
Poslouchala jsem jen Slečnu Kristýnu na Radiotéce. Je to krásný tajemný mrazivý příběh.
Nejdřív jsem se nemohla začíst a zorientovat se ve jménech postav. Po překonání této překážky už to bylo zábavné a napínavé čtení. Mrzí mě, že kniha není historicky přesná, ale i tak jsem si čtení užila.
Nejvíc se mi líbil začátek. Ale celkově je to hezký a poutavý příběh. Bavilo mě sledovat střety různých kultur, hodně mi to přiblížilo jak indické tak islámské postoje k životu. To bylo na tom to nejzajímavější.
Knížky od Petry Soukupové mám moc ráda, styl vyprávění v jednoduchých větách, v přítomném čase. Přesně si pak dovedu všechno představit, jakobych žila s příběhem. Knížka je sice primárně pro děti, ale určitě se bude líbit i dospělým.
Poslední díl trilogie. Doufám, že se od Lasseho Holma dočkáme i dalších knih. Líbí se mi, že v závěru knihy vždy vysvětlí i historické pozadí příběhu, a co jako autor pozměnil a proč.
Po dlouhé době jsem četla knihu z časů antiky, a jsem ráda, že jsem si vybrala knihu od Jarmily Loukotkové. Ze začátku mi trochu vadilo vyprávění na přeskáčku, ale ve výsledku to knize dodalo na dramatičnosti. Díky tomuto stylu vyprávění se podařilo vygradovat složitost válečných i lidských vztahů a rozhodnutí. Rozhodně stojí za přečtení a hlavně za zamyšlení.
Velice inspirující vyprávění o cestě mistra Milarepy. Obsah je zahalen překladem z tibetského originálu do ruštiny a z ruštiny zase do češtiny kolektivem překladatelů. Hlavní poselství je však jasné. Díky Milarepovi za jeho moudrost.
Otevřené, drsné, syrové, bolavé, opravdové.
Díky za skvělý přednes Václava Neužila.
Neměla jsem velká očekávání, ale moc se mi to líbilo. Poslouchala jsem audioknihu, a byla to dobrá volba. Jednotlivé příběhy se daly pěkně poslouchat po částech, kdybych četla normální knihu, hodí se dobře na cesty. Umím si představit i film a hlavně komiks.
Napínavý příběh o dětech z hor. Krásný barvitý popis přírody.
Knížky od Davida Williamse mě moc baví. Je tam správný poměr fantazie, reality a humoru. Pro děti i dospělý.
Takovej pohodovej deník z cest, přečetla jsem to za jedno dopoledne. Textu je celkem málo, a je doplněný pěknýma fotkama.
Moc milá kniha, myslím, že i autorka musí být moc milá osoba. Každopádně je super přečíst si myšlenky, co lidi běžně píšou jako statusy, ale mít v ruce knihu místo smartphonu.
Moc se mi líbí celá série knih o bratru Petrocovi. Autor krásně popisuje jak dobu, místa, tak i lidské osudy.