katallinka komentáře u knih
Většinou je pravidlem, že první díl je lepší. U těchto knížek tento pocit nemám. Dvojka se mi líbila mnohem víc, protože docházelo k větším zvratům a když vypukly třetí čtvrtohory s vítězi předchozích kol byla jsem docela šokovaná.
Velmi příjemné čtení, které přečtete jedním dechem. Přestože se jedná o celkem předvídatelný děj se mi velmi líbí téma, na které je kniha velmi dobře i když trošku dětsky zpracovaná.
Naprosto skvělá knížka a celá série. Martin ví, jak čtenáře zaujmout a velmi dobře umí vykreslit charaktery postav a svět ve, kterém žijí. Místy je děj trošku složitější. Každá kapitola je psaná z pohledu různých postav a ty se pravidelně střídají a není možné si proto bezvýhradně oblíbit pouze jednoho hrdinu a sledovat jednu linii děje.
Úžasná kniha, kterou by si měl přečíst každý, jako prevenci proti drogám. Kniha je děsivá díky tomu, že děj se skutečně stal a člověk si při tom říká to není možné. Christianě bylo teprve 13 (byla dítě) a přesto se ji týkaly drogy, absťáky a dokonce prostituce. Autorce se velmi povedly kapitoly psané kurzívou z rozhovorů s Christianinou matkou. Knihu jsem prostě přečetla jedním dechem a můžu ji každému doporučit.
Podle mého názoru nejlepší Brownova kniha. Plná napětí a strhujícího děje, který je vměstnaný do velmi krátkého časového úseku. Což činí děj ještě napínavější a musíte číst dál a dál, aby jste se rychle dověděli, jak vše dopadne. Velmi se mi líbila tématika vědy (CERN) spojená s náboženstvím (Vatikán) i když je to samozřejmě pouhá fikce.
Velmi zajímavá kniha. Velmi dlouho jsem se odhodlávala k jejímu přečtení, ale byla jsem velmi nadšená. Líbilo se mi, jak Jane Austenová zachytila atmosféru a vztahy té doby.