katallinka katallinka komentáře u knih

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Přečetla jsem knihu asi za 2 hodiny a celou dobu jsem se hlasitě smála.

14.01.2017 5 z 5

Čtenáři z Broken Wheel doporučují Čtenáři z Broken Wheel doporučují Katarina Bivald

Dala jsem pouhé 3 hvězdy, ale kniha by si určitě zasloužila i více. Moc se mi líbila. Jedná se o roztomilou a pohodovou knížku. Celou dobu jsem chtěla mít Sářino knihkupectví doma. Bohužel kniha je bez nějakých zvratů. Určitě stojí za přečtení, ale není to kniha, která Vám převrátí pohled na svět po jejím přečtení.

23.11.2016 3 z 5

Čarodějka Čarodějka Kristina Hlaváčková

Bohužel knížka se mi příliš nelíbila. Přišla mi zbytečně dlouhá a bohužel bezdůvodně. Vlastně celá knížka je bez nějaké větší akce pouze vyprávění bez pointy. Možná druhý díl vše vysvětlí a začne se konečně něco dít, ale bohužel Čarodějka je pro mě celkem zklamáním. Také si myslím, že všichni kdo četli Odkaz dračích jezdců, musí nalézt hodně až příliš podobných situací nebo postav. Samozřejmě oceňuji, že tuto knížku napsala česká autorka a i nápad se mi líbí pouze nebyl tak dobře proveden.

12.10.2016 2 z 5

Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Čekala, jsem že kvalita knížek série začne pomalu klesat. Prvních asi 120 stran jsem se dokonce nemohla nějak začíst a začínala jsem si říkat, že bude asi problém knihu dočíst. ALE pak došlo ke zvratu a já přečetla asi 600 stran na jeden zátah. Pořád se něco dělo, neustálé zvraty, rozvíjení a posouvání příběhů a samozřejmě skvělý Jamie, který se vždy někde objeví a zachrání situaci.

13.07.2016 5 z 5

Světová ekonomika Světová ekonomika Ingrid Majerová

Kniha, která velmi pěkně vysvětluje obtížnou tématiku Světové ekonomie. Velkou nevýhodou je však, že kniha už není aktuální, protože stav ekonomiky se neustále velmi rychle vyvíjí.

27.06.2016 3 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Knížka přečtená v podstatě za den. Strašný příběh, ale moc dobře napsaný.

09.09.2015 5 z 5

Krev na lopuchu Krev na lopuchu Vlastimil Vondruška

Moc pěkná knížka. Povídky podle mého názoru je lepší číst odděleně pro pobavení a ne jako ucelenou knížku.

09.09.2015 4 z 5

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Skvělá knížka

11.02.2015 5 z 5

Základy mikroekonomie Základy mikroekonomie Ingrid Majerová

Jsou to sice jen skripta k Mikroekonomii, ale celkem přehledně a čitelně napsané, u každé teorie jsou také popsány příklady.

22.01.2015 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Tak mě tato knížka vůbec nezklamala, ale naopak příjemně překvapila. Děj byl velmi dobře napsaný a rychle se četl. Navíc jsem nadšená z fotografií, které skvěle doplňují děj a pomáhají dokreslovat "podivné děti".

04.06.2014 4 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Kniha obsahovala dost děsivé věci, takže jsem knihu chtěla několikrát odložit pro lepší spánek. Nakonec jsem ji dočetla a jsem za to ráda, je totiž velmi zvláštní se na ty hrůzy holocaustu podívat i z druhé strany. Proto bych ji všem doporučovala.

28.05.2014 5 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Moc dobrá kniha. Řekla bych, že jedna z nejlepších od Browna, protože se děj neustále posouval a byl plný očekávání, jak to vlastně dopadne.

28.05.2014 4 z 5

Farma zvířat / Animal Farm Farma zvířat / Animal Farm George Orwell (p)

Skvělá kniha. Jednoduše popsané totalitní režimy se všemi hrůzami i prvními pěknými úmysly.

19.02.2014 4 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Dlouho jsem odkládala čtení této knihy i když jsem ze všech stran slyšela, že se mi bude moc líbit. A jsem nadšená po filmu jsem čekala, že děj bude naprosto stejný s ničí novým, ale zmýlila jsem se knížka je mnohem lepší. Skvěle dokresluje jednotlivé situace. Prostě jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla.

11.02.2014 5 z 5

Snídaně u Tiffanyho Snídaně u Tiffanyho Truman Capote

Taková knížečka na tři hodinky nic nedělání. Čtivě napsaná i když hlavní hrdince Holly je dost těžké přijít na chuť a pochopit její pohnutky a styl nespoutaného života.

07.02.2014 4 z 5

Matematická kniha Matematická kniha Clifford A. Pickover

Velice dobře zpracované oblasti matematiky pro každého. Kniha je plná zajímavých článků a nádherných obrázků.

06.02.2014 5 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Když jsem si tuto knížku brala do ruky očekávala jsem jen další knihu ve stylu Hunger Games, ale byla jsem příjemně překvapena. Knížka mě velice zaujala a skvěle se četla. Prostě nešlo přestat., protože děj byl velice zajímavý a napínavý. Jediné, co mi místy chybělo byl detailnější popis některých situací.

06.02.2014 5 z 5

Příběhy matematiky Příběhy matematiky Milan Mareš

Kniha poutavě popisuje celý vývoj matematiky od pravěku až k novodobým dějinám. Objevují se zde odborné pojmy z oblasti matematiky, ale kniha je zároveň čtivě napsaná. Tak, aby zaujala i ty co se o matematiku příliš nezajímají. Autor dokázal vměstnat v podstatě celý vývoj matematiky do ne příliš obsáhlé knihy a zabrousil i do příbuzných věd, jako geometrie, filosofie, logika a další.

20.01.2014 5 z 5

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Skvělá trilogie, kterou všem doporučuji. Jsou zde samozřejmě lepší a horší místa, ale Hunger games jako celek jsou úžasné.

29.12.2013

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Moc jsem se těšila na závěrečný díl, ale po přečtení jsem byla trošku zklamaná. Čekala jsem o něco lepší závěr. Místy jsem se musela celkem snažit, abych četla dál. Konec jsem musela číst dvakrát, protože mi pořád něco ucházelo a špatně jsem se orientovala v ději. Závěrečný epilog se mi moc líbil, jen mohl být delší....

29.12.2013 3 z 5