KatChiss komentáře u knih
Ze začátku (asi první 3 stíny) jsem se smála. Ale pak už mi to přišlo takové...nemístné. Proč urážet muže, které milujeme, vdáváme se za ně a stárneme po jejich boku? Ano, Mr. Grey je snem skoro každé ženy. Ale my všechny chápeme, že není skutečný, že je to jen literární postava. Po přečtení Odstínů šedi si každá žena představuje a sní o svém Mr. Greyiovi a zůstane sama. Po přečtení této knihy si každá žena řekne, že raději zůstane sama, než mít někoho takového. Takže kdo ženám bere iluze?
Přišlo mi, že autorka akorát pořád kritizuje trilogii. Proč? Závidí, protože nenapsala tak dobrou knihu, u které se vzruší každá žena?
Kdybych byla manželem této spisovatelky a přečetla si tuto knihu, tak vážně uvažuji o rozvodu.
Z knihy mám takové smíšené pocity. Obálka a ilustrace jsou úžasné! Barevné stránky velice líbivé. Ale chyběl mi tam nějaký příběh. Byly to takové neurovnané myšlenky, které na sebe ani nenavazovaly. Začala psát o dětech a najednou pak jídlo. Chvílemi jsem se ztrácela, ale někdy mi její myšlenky a názory přišly zajímavé a musela jsem se nad tím také zamyslet. Nelituji, že jsem si knihu koupila a přečetla :)
Kniha byla napínavá, čtivá. Příběh mě vtáhl do děje a nemohla jsem přestat číst. Musím uznat, že jsem se chvílemi i docela bála. Překvapilo mě, že takový příběh vymyslela žena. Ale je pravda, že ženy se snadno podceňují. Určitě doporučuji přečíst :)
Úžasná kniha! Přečetla jsem ji jedním dechem a trvalo mi to dohromady asi nějakých 6 hodin! Nemohla jsem přestat číst. Zase jsem se dostala do té nezapomenutelné atmosféry Harry Pottera a jeho přátel. Vrátila jsem se do Bradavic, kde to všechno začalo. Přeji si, aby tento příběh nikdy neskončil...
SPOILERY!!
Chápu, že tam muselo být to rychlé přeskakování, protože vyprávět všechno zase od znova, akorát z pohledu jiného chlapce, by bylo dosti nezáživné. Cestování v čase bylo také úžasné. Mohli jsme nahlédnout do světa bez Harryho Pottera - do světa plných nočních můr.
Prostě a jednoduše bomba!!!!!
Akorát by mě zajímalo, jak všechno to přesouvání v čase vypadalo na jevišti. Ve filmu si to člověk umí představit, s naší technikou. Ale na jevišti? To by stálo za to. Ale bohužel se to asi nikdy nedozvíme...
Knihy od Karla Čapka se čtou samy. Během pár hodinek jsem knihu přečetla a velice se mi líbila.
Viděla jsem divadelní hru v Mladé Boleslavi a bylo to úžasné. Proto jsem se rozhodla, že si k maturitě dám tuto knihu. Přečetla jsem to jedním dechem a moc se mi to líbilo.
První díl byl napínavý, dobrodružný a zajímavý. Druhý díl už mi přišel plný zbytečných informací a dlouhých popisů. Kniha jako celek je ale napsaná krásným jazykem.
Nevím, asi je to jen mnou, ale mně se tahle kniha tří novel nelíbila. Vůbec jsem nepochopila o co v příběhu šlo. Bylo tam tolik jmen, že se mi to už po pár stránkách strašně pletlo a nevěděla jsem, kdo je kdo.
Kniha mě velice zklamala, protože je psána Georgem R.R. Martinem, který je úžasným spisovatelem. Kniha je psaná samozřejmě velice pěkně a kvalitně, ale příběh za mě nic moc. Měla jsem nutkání knihu odložit, ale pořád mě lákal konec... "Jak to asi dopadne? Jak to bude souviset s Hrou o trůny?" Výsledek mě tedy také zklamal, protože jsem čekala, že se tam objeví nějaká známá postava...
Bohužel dávám dvě hvězdičky.
Četla se trochu hůře, ale to bylo tím, že nejsem zvyklá na tento způsob psaní. Je tak originální, až je zvláštní. Ale příběh sám o sobě hezký. Prostě klasika :)
Hezky psané, čtivé. Občas mi přišlo, že je tam zbytečně moc informací a že se to tak nějak táhne. Tak nějak jsem tušila, jak to skončí. Čím dál více se mi začínala Gervaisa hnusit. Je to smutný příběh plný bídy a smutku. Po přečtení této knihy už asi nebudu pohlížet na alkohol stejně jako doteď.
Krásně psaná kniha postarším jazykem. Čtivá a vtipná. Jako malá jsem se dívala na seriál a kniha je úplně stejná, jak si to pamatuji :)
Co dodat? Prostě další dechberoucí krimiromán od této manželské dvojice.
Varování: Nejezte při čtení této knihy, některé pasáže jsou docela pestře popsané.
Zprvu jsem se do knihy nemohla začíst kvůli tomu, jak je psaná. Nejsou použity žádné interpunkční znaky - čárky, otazníky. Ani jednou není užita přímá řeč. Docela mi trvalo, než jsem si na to zvykla. Hned na první stránce jsem měla chuť vzít tužku a všechny chyby opravovat. Ale potom jsem si na to zvykla. Je to tak psané schválně, protože knihu vypráví Forrest a on takhle prostě mluví.
Do knížky jsem se strašně začetla a nemohla jsem se odtrhnout. Je to psané strašně vtipně a poutavě. Pořád jsem tak nějak čekala na scénu "Utíkej, Forreste, utíkej." Ale nepřišla. Kniha se rozhodně hodně způsoby liší od filmu. Ale to vůbec nevadí. V knize vystupuje spousty postav, se kterými se Forrest seznámil. Líbí se mi na ní, že ukazuje, že i méně obdaření lidé mohou něčeho v životě dosáhnout.
A doufám že po přečtení týhle knížky ze mě nebude taky idijot. Což by bylo vzláštní protože sem bejvala premijantem třídy.
Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst. Je psaná formou dopisů, pohledu, e-mailů a zpráv. Nejdříve mi to přišlo divné a neorientovala jsem se v tom, ale po chvíli jsem si na to zvykla a vlastně je to originální. Ještě jsem takovou knihu nečetla. Nemohla jsem se přinutit ji odložit! Vždy jsem si přála mít takové přátelství jako měla Rosie a Alex. A tato kniha je důkazem, že přátelství mezi holkou a klukem neexistuje :D
Nikdy jsem neměla ráda romány. Všechny jsou přeslazené a každý román je strašně průhledný - žena a muž, kteří se na začátku nesnášejí se do sebe zamilují a všechno dobře dopadne. TENTO román byl úplně jiný. Zasáhl mě opravdu hluboko. Je to opravdu silný příběh. Nemůžu se dočkat, až se na něj podívám v kině a přečtu si druhý díl :)
Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst. Přišlo mi zvláštní, že příběh vypráví smrt. Ale po pár dalších stránkách jsem si uvědomila, že to je na tom tak zajímavé a originální! Opravdu dechberoucí, strhující, smutný příběh. Jediné, co mi vadilo, byly německé věty a slovíčka. Němčinu opravdu nesnáším, takže se mi to tam vůbec nelíbilo. Ale jinak úžasná kniha, kterou určitě doporučuji! :)
Čtivá, pěkná knížka, u které se i zasmějete. Díla od Moliéra se mi opravdu líbí :)
"Přemíra lásky, kterou dáváš, ničí možnost lásky, kterou bys měl bráti.
Čtivá kniha se zajímavým příběhem.
Příběh se mi moc líbil. Styl, kterým byla kniha napsána už tolik ne. Nebavily mě pasáže popisující Paříž z ptačí perspektivy a podobné.